Komst coffeeshop Vlampijpstraat nog altijd onzeker | De Utrechtse Internet Courant Komst coffeeshop Vlampijpstraat nog altijd onzeker | De Utrechtse Internet Courant

Komst coffeeshop Vlampijpstraat nog altijd onzeker

Komst coffeeshop Vlampijpstraat nog altijd onzeker
De beslissing over de komst van de coffeeshop aan de Vlampijpstraat wordt uitgesteld. De gemeente heeft nog niet voldoende materiaal om een keuze te maken. “Bewoners zijn bang dat er ook harddrugs verkocht gaan worden”

De beslissing over de komst van de coffeeshop aan de Vlampijpstraat wordt uitgesteld. De gemeente heeft nog niet voldoende materiaal om een keuze te maken. “Bewoners zijn bang dat er ook harddrugs verkocht gaan worden”

Omwonenden en ondernemers van de Vlampijpstraat en de eigenaar van de nieuwe coffeeshop blijven nog even in spanning. De gemeente zou afgelopen week een uitspraak doen over de komst van de coffeeshop aan de Vlampijpstraat. In een reactie laten zij weten dat deze beslissing uitgesteld wordt met zes weken, er is nog niet genoeg materiaal beschikbaar om een keuze te maken.

Initiatiefnemer van de coffeeshop Fredrike Nubé is niet verbaasd over de verlenging van het beslissingstermijn. “Het is heel vaak zo dat de gemeente de beslissing uitstelt. Ik heb er vertrouwen in dat de coffeeshop gaat komen, maar tot die tijd moeten er veel vergunningen verleend worden en dat gaat pas echt veel tijd in beslag nemen.”

In eerste instantie staat de gemeente achter het plan om een coffeeshop aan de Vlampijpstraat te vestigen. De coffeeshop ligt buiten een woonwijk en dat ziet de gemeente als een voordeel, daarnaast helpt het bij het terugdringen van straatdealers. De coffeeshop gaat gecombineerd worden met een art-gallery.

Bezwaar

Wim Pot, voorzitter van BedrijvenKring Cartesius, is het hier niet mee eens. “De coffeeshop ligt op 100 meter afstand van een woonwijk. Hoe goed de ondernemer van de coffeeshop het ook zal proberen, het bezoek van de shop zal hij op straat niet onder controle kunnen houden.”

Als de komst van de coffeeshop wordt goedgekeurd, geeft de gemeente een vergunning voor vijf jaar. In die vijf jaar gaat de gemeente toetsen of de coffeeshop aan alle eisen voor de veiligheid en leefbaarheid in de buurt voldoet.

“Wij gaan er vanuit dat de gemeente toestemming gaat geven. Wij als ondernemers gaan dan oren en ogen open houden. Als wij dan merken dat er overlast is, zullen wij dit aangeven bij de gemeente. Burgemeester Van Zanen is erg gericht op veiligheid dus ik verwacht dat wij daarin zeker gehoord gaan worden”, aldus Pot.

De bedrijvenkring heeft direct nadat het plan werd voorgelegd bezwaar getekend. Volgens Pot vrezen de bewoners rondom de Vlampijpstraat dat de stap van softdrugs naar harddrugs snel gemaakt is. “Bewoners zijn bang dat er ook harddrugs verkocht gaan worden en dat niet alleen het gebruik op straat plaats vindt maar ook de restanten op straat komen te liggen zoals naalden.”

De gemeente mag zeventien coffeeshops gedogen in Utrecht, op dit moment zijn er negen in de stad. Meer coffeeshops zijn volgens de gemeente nodig om straatdealers terug te dringen en de ‘achterdeurproblematiek’ klein te houden.

14 Reacties

Reageren
 1. De vrolijke noot.

  De Pot verwijt de ketel, een onzinnig verhaal om tegen te zijn van de heer Pot, overlast kan je ook hebben van een verhuisbedrijf.

 2. Gerrit van Dijk

  Jammer dat de mensen zo bang gemaakt zijn voor cannabiis, terwijl alcohol veel gevaarlijker is. als het nu gewoon gelegaliseerd word kan men er beter toezicht op houden. En kunnen ze de mensen ook beter voorlichten wat wel en niet verstandig is. Cannabis is een geweldig product , en 100 jaar geleden was er geen verbod. Het is waarschijnlijk door een sterke lobby van bepaalde industrie in 1937 verboden.
  Voordelen van cannabis zijn er veel, en er kan veel van gemaakt worden.
  Zoals touw,papier, kleding plastic, beton, isolatie materiaal enz. Ook belangrijk is dat er medicinaal veel voordelen aan zitten. Van THC olie hebben veel mensen baat. zoals bij kanker, ms, parkinson, slaapproblemen,en nog vele andere. Iemand die een slechte uitslag van een dokter vreest zou direct cannabis olie moeten gebruiken, want dan slaap je in ieder geval heel goed. En dat is al dikke winst.
  Bijkomend voordeel van hennepteelt is dat het snel groeit en veel co2 uit de lucht haalt. En dus de ontbossing tegen gaan.

 3. Otto

  De vrolijke noot slaat de spijker op z’n kop. De leefbaarheid van een woonwijk neemt zienderogen af na de vestiging van een verhuisbedrijf. Het is dan ook niet voor niets dat verhuisbedrijven niet binnen een straal van 300 meter van een school mogen worden gevestigd.

 4. Jan

  Tja, er heerst nogal een stigma over coffeeshopbezoekers bij de onwetende (en vergrijzende) massa.

 5. Marc

  een wietroker is geen onruststoker

 6. Objectivist

  Persoonlijk heb ik nou nooit begrepen waarom iemand vrijwillig de realiteit zou willen ontwijken door een plant te roken waar je compleet lethargisch en suf van wordt en mogelijk zelfs hersenschade oploopt. De realiteit moet wel een verschrikkelijke plaats zijn, wil je zoiets uit vrije wil doen. Een gelukkig en gebalanceerd mens zal nooit een reden zien om de realiteit te ontvluchten middels geestverdovende middelen.

  Dat neemt natuurlijk niet weg dat ieder mens het recht heeft om het eigen brein volstrekt om zeep te helpen, om welke reden dan ook. Ergo: het is niet aan een overheid om plantenhandelaren het leven zuur te maken. Zulks is volstrek amoreel. De handelaar doet niets verkeerd en levert simpelweg een product waar vraag naar is. Wat mij betreft wordt de handel in marihuana dan ook heel snel gede-illegaliseerd, wat iets anders is dan legaliseren. De overheid dient terug in het hok gestopt te worden.

  Ik wens de coffeeshop dan ook alle succes!

 7. Jan

  Objectivist, elke keer kom je weer met die reefer madness onzin op de proppen als het over wiet gaat. Kap daar eens mee. Je zit mensen te misleiden met je misinformatie.

  Tegenwoordig is het al lang en breed duidelijk geworden dat de illegaliteit van marihuana compleet ongegrond is en dat de zgn. War On Drugs in de jaren ’70 door Nixon en zijn handlangers het leven in is geroepen om die lastige hippies en negers effectief te onderdrukken.

  Voor mensen die liever zelf nadenken i.p.v. luisteren naar verlopen oude mannen als Objectivist, zie hier wat leesvoer waar je op kunt vertrouwen:

  http://norml.org/library

 8. PaulVoordorp

  Tis wel een een slap excuus van de gemeente om te zeggen dat er meer shops moeten komen om de straatdealers terug te dringen. Die straatdealers zou ik als burgemeester gewoon oppakken. Maar de circusclown die wij hier hebben durft zowiezo al weinig gezien alle verdere problemen in Utrecht
  Verder heb ik geen moeite met mensen die joints roken, Ben zelf 52 en zo’n 30 jaar geleden rookte ik ook joints (maar toen nog rechtstreeks uit mijn tuin, lekker vers)
  Waar ik wel moeite mee heb is dat ik met grote regelmaat de jonge generatie bezorgers van PostNL en DHL, die ik onderweg vaak betrap in het verkeer met een joint achter het stuur, als zo’n gast met de bezorgersbus je passeerd dan kun je de lucht et een mes snijden, dus dat roken in het verkeer, zouden ze moeten aanpakken, dat dan weer wel.

 9. Luuk Upuuk

  @ PaulVoordorp , ja die bestelbusjes met wietlucht aanpakken, dat mag dus niet want dat is profileren.

 10. Thijs

  Als ik zie hoe een aardig deel van de bezoekers van de Hi/Lo zijn of haar auto parkeert (als ze niet op de scooter over de stoep aan komen rijden) dan begrijp ik wel dat je er als buurtbewoner niet op zit te wachten. Niks “vergrijzend” aan deze constatering wat mij betreft.

 11. Objectivist

  Jan 13/9/2016 – 13:48

  Steek er nog ene op Jan, en laat u vooral niet remmen door paranoïde wanen. Mijn zegen heeft u. Ik zal vechten voor uw recht om vrijwillig uw brein kapot te blowen.

 12. Jan

  Beste Thijs,

  Ik herken mij helemaal niet in jouw constatering. Er wordt juist netjes geparkeerd en dit wordt goed begeleid door de toezichthouders.

 13. Wessel

  Gebruik je het woord drugs en mensen denken gelijk aan naalden. Lieve mensen: ik daag jullie uit om de opbrengst van een dagje naalden speuren rondom de Utrechtse coffeeshops bij mij door de brievenbus. Veel handen zult u niet nodig hebben!
  De enige straat daar in de buurt is die aan het Zuilense uiteinde van het Julianapark, waar heel weinig mensen wonen. Op de Vlampijpstraat wonen geen mensen op een enkele enkeling boven een fabriek ofzo. Zeg dan gewoon dat je last hebt van het NIMBY syndroom en dat je bang bent voor je centen. Op de Laan van Nieuw Guinea is onlangs de oude coffeeshop weer geopend. Okay het loopt nog niet zo’n storm als op de Vleutenseweg, maar harddrugs dealen in je coffeeshop? Erg slim als je binnen no time weer gesloten wil worden. Heroine is al jaren uit en maar bang zijn voor die naalden…
  Ik blow al jaren niet meer, maar de grootste reden dat er illegale praktijken (moeten) afspelen door coffeeshop eigenaars is door het gedoogbeleid.
  En objectivist: Prima dat jij genoeg neemt voor de realiteit, maar voor sommige mensen is dat saai, aangezien er nog veel meer is te beleven.

 14. Frits van Wagtum

  Weg met dat ding. Bezwaarschrift en voorlopige voorziening liggen al klaar. Ligt op 100 meter van mijn huis en op 200 meter van een school. NEverNOOIT dat dat ding er komt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).