Bestemmingsplan Het Nieuwe Zandpad vastgesteld: Prostitutiezone gaat in 2017 open - De Utrechtse Internet Courant Bestemmingsplan Het Nieuwe Zandpad vastgesteld: Prostitutiezone gaat in 2017 open - De Utrechtse Internet Courant

Bestemmingsplan Het Nieuwe Zandpad vastgesteld: Prostitutiezone gaat in 2017 open

Bestemmingsplan Het Nieuwe Zandpad vastgesteld: Prostitutiezone gaat in 2017 open
Het college van B&W heeft het bestemmingsplan van Het Nieuwe Zandpad vastgesteld. De ramen van Het Nieuwe Zandpad moeten in 2017 opengaan. De voormalige prostitutiezone, waar nu nog de boten liggen, krijgt de bestemming ‘water’, zonder mogelijkheden voor prostitutie.

Het college van B&W heeft het bestemmingsplan van Het Nieuwe Zandpad vastgesteld. De ramen van Het Nieuwe Zandpad moeten in 2017 opengaan. De voormalige prostitutiezone, waar nu nog de boten liggen, krijgt de bestemming ‘water’, zonder mogelijkheden voor prostitutie.

Het Nieuwe Zandpad moet komen tussen de Marnixlaan/Einsteindreef, de Rioolwaterzuivering en het Zandpad, ongeveer haaks op de Vecht. In het nieuwe prostitutiegebied is ruimte voor 162 werkruimten. Naast de werkruimten maakt het bestemmingsplan bijbehorende voorzieningen, zoals kantoorruimten voor de bedrijven, parkeerplaatsen, een wandelpad en een huiskamer annex post voor hulpverlening voor de sekswerkers mogelijk.

In de zomer van 2013 zijn van alle exploitanten van raamprostitutie in Utrecht de vergunningen ingetrokken. Dit gebeurde op basis van verdenkingen van grootschalige mensenhandel en andere misstanden. Sindsdien is er geen raamprostitutie meer in Utrecht. Alleen de tippelzone aan de Europalaan is nog in gebruik. Tegelijkertijd met het sluiten van Het Zandpad presenteerde de gemeente plannen voor een nieuw Zandpad.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft vanaf 10 april 2015 ter inzage gelegen en daar zijn elf reacties op binnenkomen. Omwonenden in Overvecht en (toekomstige) bewoners van het Antoniuskwartier (het terrein van het voormalige ziekenhuis aan de overzijde van de Einsteindreef) zijn tegen het plan en maken zich zorgen over mogelijke onveiligheid en overlast die de prostitutiezone met zich kan meebrengen. De wijkraad heeft de gemeente geadviseerd een andere plek te zoeken en de prostitutie op meerdere plekken over de stad te verspreiden. Het college neemt dit advies niet over.

Op 30 juni sluit de inschrijftermijn voor de exploitanten en investeerders voor Het Nieuwe Zandpad. Op 7 juli is er een raadsinformatieavond over het bestemmingsplan Het Nieuwe Zandpad en in september gaat het bestemmingsplan ter vaststelling naar de gemeenteraad. Begin 2016 wordt bekend gemaakt wie de investeerders en exploitanten worden en de ramen zullen in 2017 opengaan.

4 Reacties

Reageren
 1. Willemijn

  Waarom :-(? En waarom midden in een kinderrijke woonwijk?

 2. Hans

  Waarom niet de helft minder ramen?

 3. Bill

  Waarom heeft de vrome Aleid uit Kampen deze beslissing ooit gemaakt, zonder gerechtelijke basis…..? Het lijkt mij dat hij daar toch voor kan worden vervolgd, het doordrukken van zo’n besluit. En ook nog het lied van de stad Utrecht verpesten, had die passant hier maar nooit voet aan wal gezet…

 4. Marijn

  Gaat wel dat stomme hoeren ding open ? Waarom die domme gemeente geeft groene licht voor alle pooiers en die hoeren hotel daar vlakbij mensen willen dat helemaal niet meer iedereen zegt wij hoeven geen hoeren meer in die stad en wat gebeurt dus die gemeente gaat toch verhuring geven bah bah walgelijk gewoon stop aub die hoeren shit aub gemeente word is een keer wakker joh

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).