Bestemmingsplan megabioscoop op Jaarbeursterrein ter inzage | De Utrechtse Internet Courant Bestemmingsplan megabioscoop op Jaarbeursterrein ter inzage | De Utrechtse Internet Courant

Bestemmingsplan megabioscoop op Jaarbeursterrein ter inzage

Bestemmingsplan megabioscoop op Jaarbeursterrein ter inzage

De gemeente Utrecht heeft als doelstelling om de megabioscoop op het Jaarbeursterrein open te hebben tijdens het Nederlands Film Festival in 2015. Maar om dit zover te krijgen zijn herzieningen nodig van het bestemmingsplan en twee omgevingsvergunningen. Dat heeft de gemeente laten weten.

Het college heeft ingestemd met de terinzagelegging van deze plannen. De Megabioscoop krijgt 14 zalen en circa 3.300 zitplaatsen en komt op de plek van de huidige VIP-parkeerplaats van de Jaarbeurs. Jaarlijks worden 650.000 tot 1.300.000 bezoekers verwacht. Ook komt er een groot foodcourt.

Bestemmingsplanprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan en de meegecoördineerde omgevingsvergunningen liggen ter inzage van 4 april t/m 15 mei 2014 bij de gemeente Utrecht. In deze periode is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. Eventuele zienswijzen worden van een reactie voorzien en waar nodig verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen.

Iedereen die vragen heeft over de plannen voor de bouw van de Megabioscoop of de inhoud en procedure van het bestemmingsplan, kan terecht bij de inloopavond op woensdag 16 april, tussen 19.00 – 21.00 uur in het Beatrixgebouw. Projectleiders van gemeente en Jaarbeurs Utrecht zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook de architect is aanwezig voor een toelichting op het ontwerp.

1 Reactie

Reageren
  1. Nielsch

    Het zou eens tijd worden. Utrecht mist als enige stad van Nederland een moderne bioscoop. Zelfs een plaats als Den Helder heeft een betere bioscoop dan Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).