Bestuurder Jumbo-bus die botste met tram Uithoflijn reed door rood Bestuurder Jumbo-bus die botste met tram Uithoflijn reed door rood

Bestuurder Jumbo-bus die botste met tram Uithoflijn reed door rood

Bestuurder Jumbo-bus die botste met tram Uithoflijn reed door rood
De 23-jarige bestuurder van de Jumbo-bestelbus die dinsdag betrokken was bij een ongeluk met de Uithoflijn reed door rood. Eerder vandaag zei de politie nog dat de bestuurder onder invloed was, maar nu blijkt dat mogelijk niet te kloppen.

De 23-jarige bestuurder van de Jumbo-bestelbus die dinsdag betrokken was bij een ongeluk met de Uithoflijn reed door rood. Eerder vandaag zei de politie nog dat de bestuurder onder invloed was, maar nu blijkt dat mogelijk niet te kloppen.

Dinsdagochtend raakte een tram die over de Uithoflijn reed betrokken bij een ongeval met een bestelbus van supermarktketen Jumbo. De tram ontspoorde hierdoor en de schade was dan ook groot. Niemand raakte gewond.

Direct na het ongeluk is een onderzoek naar de toedracht ingesteld. Zowel de bestuurder van de bestelbus als de chauffeur van de tram zijn voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het politiebureau.

Eerder zei dat de politie dat de bestuurder onder invloed was ten tijde van het ongeval. Nu zegt de politie dat onderzoek hier nog uitsluitsel over moet geven. De bestuurder van de Jumbo-bus kreeg in ieder geval een proces-verbaal voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Hallo Jumbo

 2. Uuutje

  Is 23 niet ook een beetje jong voor een best wel verantwoordelijke baan?

  Nog student wellicht?

  Ik zie vaak dit soort jonge knapen (ook van de AH) er op los scheuren, met alle gevolgen van dien. In mijn kleine middeleeuwse straatje rijden ze way to hard. De druk is wellicht ook erg hoog. Alles moet onder tijdsdruk. Dat er eventueel honden/ katten/ eenden/ kinderen, tieners en bejaarden overreden zouden kunnen worden doet kennelijk geheel niet ter zake.

  Overigens is het de werkgever die personeel beschonken laat rijden.

 3. Berend

  Zelfde als met de scooter bezorging en de electrische piknik. Groot feest, maar wel in het verkeer.

 4. Jozef

  Onder invloed klinkt ook wel heftig direct. Zou goed kunnen dat de bestuurder bijv. positief is getest op thc, wat in het bloed 14 dagen na consumptie nog aangetoond kan worden. Gelukkig geen gewonden in elk geval.

 5. Ton

  Complete schade doorberekenen ?

 6. Herman

  @Uutje, kijk ees om je hen vrijwr alle bestuurders van dit sort bezorgdiensten zijn jong om nog maar te zwijgen over die jongens op superzware tractoren.

 7. Robert

  Hopelijk waren de eitjes nog wel heel.

 8. Jozef

  Bizar, vraag mij toch wel ten zeerste af hoe het mogelijk is dat de politie ten onrecht communiceert dat de bestuurder onder invloed was. Als ik de bestuurder van de bestelbus was geweest dan zou ik dit toch als een vorm van smaad opvatten.

 9. Lombokker

  Goh, een bestuurder van een bezorgbus die door rood rijdt. Wie had dat nou gedacht?

 10. Twojays

  Wat is er toch een enorme expertise onder de reacties. Over de veiligheid en de tram!!!!!!!!!!!!

 11. kobalt

  @Twojays
  Dat heet ervaring en het gebeurt aan de lopende band.

 12. Jopie

  Beetje gek punt wel met vanuit de dode hoek een tram in een flauwe bocht dus niet met je ogen op de verkeerslichten (die zijn met geweest bij de kruising). Geen excuus maar echt lekker zit t niet in elkaar. En dat voor €500.000.000

 13. [email protected] 🤫

  Nou ja,het is wel weer goede reclame voor de Jumbo supermarkt toch ….👍🏻🌟

 14. Uuutje

  @ Jopie

  Wat maakt die bocht uit als je gewoon moet wachten voor een rood verkeerslicht. Dat verkeerslicht staat er toch met een reden? Die tram had toch ook een fiets of een auto kunnen zijn in een andere verkeerssituatie. Rood betekent stoppen, met een reden.

  Maar laten we verder gewoon afwachten welke verklaring de bestuurder verder nog geeft.

 15. Jopie

  @Uuutje rij er zelf eens langs. Verkeer is ook een hoop intuïtie. En die wordt hier op de proef gesteld. Geen reden om door rood te rijden maar gewoon meer risico dat dat dus gebeurt.

 16. Uuutje

  @ Jopie , als dit je antwoord is zal per direct je rijbewijs ingenomen moeten worden. Een autovoertuig is een potentieel moordwapen, zeker met snelheden van rond de 50 en hoger. Je bewijst dat je niet verantwoord met een dergelijk voertuig kan omgaan, zoals veel andere mensen.

 17. Piet

  @Jozef, wil niet zeggen dat de bestuurder niet onder invloed was. Dat onderzoek loopt nog schrijft de politie. Er zullen wel duidelijke verdenkingen zijn.

 18. Piet

  @Jopie, waar andere verkeerslichten nog wel eens op rood staan als er geen ander verkeer in de buurt is, staat volgens mij deze alleen op rood als ook daadwerkelijk een tram aankomt.
  Als je op je intuïtie af moet gaan zou ik een ander verkeerslicht proberen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).