Bestuurder rijdt 128 km/h op Marnixlaan en raakt auto en rijbewijs kwijt | De Utrechtse Internet Courant Bestuurder rijdt 128 km/h op Marnixlaan en raakt auto en rijbewijs kwijt | De Utrechtse Internet Courant

Bestuurder rijdt 128 km/h op Marnixlaan en raakt auto en rijbewijs kwijt

Bestuurder rijdt 128 km/h op Marnixlaan en raakt auto en rijbewijs kwijt
Archieffoto
Een bestuurder is vrijdagavond zowel zijn rijbewijs als zijn auto kwijtgeraakt nadat hij met 128 kilometer per uur over de Marnixlaan in Utrecht reed. Daarnaast is de wegpiraat aangemeld voor een cursus bij het CBR.

Een bestuurder is vrijdagavond zowel zijn rijbewijs als zijn auto kwijtgeraakt nadat hij met 128 kilometer per uur over de Marnixlaan in Utrecht reed. Daarnaast is de wegpiraat aangemeld voor een cursus bij het CBR.

Op de Marnixlaan geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Bij een overschrijding van 50 kilometer per uur wordt het rijbewijs ingevorderd en bij een dubbele overschrijding ook het voertuig.

Naast beide inbeslagnames is de automobilist ook aangemeld voor een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) bij het CBR. Deze gedragscursus moet uit eigen zak worden betaald.

13 Reacties

Reageren
 1. M.van der Hulst

  Zulke lui,trekken zich m.i. Weinig aan van een cursusje.

 2. Masha

  Ik ben niet snel voor strengere straffen, vanwege de effectiviteit ervan. Maar bij dit soort grove en levensgevaarlijke verkeersovertredingen lijkt het me toch zinvol om ze harder aan te pakken.

  Waarom niet standaard 10 jaar rijontzegging voor een manoeuvre die overduidelijk streng verboden is en bovendien dodelijke slachtoffers kan maken? En dan opnieuw rijexamen doen. Het gaat bij dit soort wegpiraten vrijwel altijd om jonge mannen dus tijd is een interessante factor. Als ze eenmaal dertiger / veertiger zijn worden ze vast rustiger, zo niet dan maar eeuwigdurende rijontzegging bij recidive. Dan maar met de bus naar je werk. Die kereltjes spelen met mensenlevens.

 3. Lombokker

  Goed werk van de politie! Het is daar net een racebaan, dus ze mogen nog wel even bezig blijven met controles. Je zal daar maar op je fiets oversteken als er net zo’n idioot aan komt, dan maak je geen schijn van kans.

 4. Paul

  Kleine correctie: Binnen de bebouwde kom vindt invordering zelfs al plaats vanaf 30 km per uur boven de toegestane snelheid i.p.v. de 50 km per uur zoals in het artikel staat.

 5. Koel Hoofd

  128km/u op de Marnixlaan?
  Hoe hard ging hij dan eigenlijk op de Einsteindreef? 200km/u??
  Dankzij corona is het stil op straat, normaal kan je er echt niet hard want dan is het druk. Dat is géén reden om nu zo achterlijk hard te gaan.
  Maar ja, er is altijd wel een hersenloos geval die het tóch doet, dat blijkt.
  Vooraltijd rijbewijs kwijt zou goeie straf zijn.

  @ Lombokker altijd goed uitkijken als je oversteekt en geen stereo in de oortjes en smartphone voor de oogjes. Dan heb je in iedergeval een grote kans om dergelijke idioten te zien en horen aankomen. Want er is er altijd wel eentje die overal maling aan heeft.

  Deelnemen aan het verkeer is nu eennmaal gevaarlijk want het betreft mensen op hogere snelheid dan een voetganger….

 6. wollie

  EMG kost 1200 euro, bovenop de snelheidsboetje. en nog zijn er lieden die ‘m een tweede of zelfs derde keer mogen volgen…

 7. Fred

  @Koel Hoofd:
  Geen geluidsapparatuur helpt bij normale auto’s om die te horen aankomen, bij electrische auto’s valt dat weer reuze tegen.

 8. Bernhard

  Waarom kun je in Nederland geen levenslange rijontzegging aan je broek krijgen bij dit soort overtredingen?

 9. Bernhard

  @Koel Hoofd:
  Ik kan u verzekeren dat ook zónder corona er (met name ‘s avonds) vaak harder 80 km/u gereden wordt op de Marnixlaan. Jarenlang achter de Marnixlaan gewoond en je hoort de Mercedes AMG’s een paar blokken verderop nog langs scheuren.

 10. Trol

  Die auto afpakken is nog wel een aardige regel. Maar het wordt tijd dat verkeersdelicten in zijn algemeenheid naar het strafrecht gaan. Door rood rijden, roekeloos gedrag en uiteraard zo hard rijden als deze persoon gewoon minimaal poging tot doodslag ten laste leggen.

 11. Koel Hoofd

  @Bernhard,
  Dan zal je zeker blij zijn wanneer iedereen elektrisch rijdt?
  Want die trekken 2x zo snel op als een brandstof moter en hoor je niet.
  Precies wat Fred ook al zegt.

 12. Wim Vreeswijk

  Wellicht is de persoon in kwestie ook lid van de beruchte Utrechtse patserbrigade. Er moet alleen veel meer uitgetrokken worden voor handhaving want tussen 2017 en 2019 is het aantal bekeuringen in Utrecht met maar liefst 60% verminderd, zo bleek uit recente schriftelijke vragen vanuit de Utrechtse gemeenteraad. Dit lijkt mij een buitengewoon slechte ontwikkeling voor onze stad, wat bestuurd wordt door het college van Groen Links, D66 en ChristenUnie !

 13. Wim Vreeswijk

  Zijn wij in Utrecht 60% braver geworden volgens de plotselinge daling van het aantal bekeuringen? Het College van B & W lijkt gewoon bang geworden om beschuldigd te worden van etnisch profileren. Ik heb hier maar één woord voor: BAH !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).