Bestuurder rijdt bewust in op agent | De Utrechtse Internet Courant Bestuurder rijdt bewust in op agent | De Utrechtse Internet Courant

Bestuurder rijdt bewust in op agent

Bestuurder rijdt bewust in op agent
Bij een controle op het 24 oktoberplein heeft een automobilist geprobeerd om de Utrechtse politieagent Michael aan te rijden. Michael kon op tijd wegspringen maar liep toch enkele lichte verwoningen op. Dat schrijft de agent op Instagram.

Bij een controle op het 24 oktoberplein heeft een automobilist geprobeerd om de Utrechtse politieagent Michael aan te rijden. Michael kon op tijd wegspringen maar liep toch enkele lichte verwoningen op. Dat schrijft de agent op Instagram.

Agenten wilden een bestuurder door middel van een speekseltest controleren op het gebruik van drugs. Toen de automobilist dit in de gaten kreeg zette hij het op een lopen. “Tijdens de achtervolging te voet kwam ineens het voertuig waar de man in reed op mij afgereden en wilde de bestuurder die nu in deze auto reed mij aanrijden. Ik kon net op tijd wegspringen maar ondanks dat raakte de auto mij wel”, zegt Michael in het bericht.

De persoon die achter het stuur van het voertuig is gekropen is na zijn actie met gedoofde verlichting en hoge snelheid over het fietspad weggereden. De eerdere bestuurder die er te voet vandoor ging werd tijdens zijn vluchtpoging nog een keer geholpen door een andere automobilist. Deze gooide het portier open zodat de vluchtende man in de auto kon springen. Dit mislukte echter.

Agenten wisten de man onderuit te halen en vervolgens te arresteren. “Zo zie je maar weer dat een kleine controle uit kan lopen in een aangifte van poging doodslag, weerspannigheid met letsel tot gevolg, artikel 8 en nog een vijftal bekeuringen”, aldus Michael.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het was vannacht een drukke dienst voor mij. Tijdens een controle van een voertuig op het 24 Oktoberplein, ging de bestuurder van het voertuig ineens rennen toen wij een speekseltest wilden afnemen. Tijdens de achtervolging te voet kwam ineens het voertuig waar de man in reed op mij afgereden en wilde de bestuurder die nu in deze auto reed mij aanrijden. Ik kon net wegspringen maar ondanks dat raakte de auto mij wel. Gelukkig heb ik hier geen verwondingen aan overgehouden. De auto is hierop met hoge snelheid en gedoofde verlichting over het fietspad er vandoor gegaan. De persoon waar wij achteraan zaten te voet werd door nog een andere bestuurder geholpen bij zijn vluchtpoging. Deze bestuurder gooide namelijk zijn passagiersportier open zodat de persoon hierin kon springen. Dit lukte hem niet omdat wij de persoon op dat moment wisten onderuit te halen. Bij de aanhouding liep ik wel verwondingen op, die gelukkig niet heel erg zijn. Zo zie je maar weer dat een kleine controle uit kan lopen in: een aangifte van poging doodslag, weerspannigheid met letsel tot gevolg, artikel 8, en nog een 5 tal bekeuringen. —————————————————————————- #politie #police #utrecht #utrechtzuid #protect #patrol #bluelinestrong #cops #thinblueline #backtheblue #bluelivesmatter #alllivesmatter #photo #policeman #blue #patrolcar #patrol_cars #policecar #policepics #030 #policepictures #politienederland #instacops #instacop #instanederland #instaworld #policeofficer #instagram

Een bericht gedeeld door Michael (@michael_politie) op

2 Reacties

Reageren
  1. katja

    Rijbewijs en auto innemen, mag nooit meer weg op.

  2. Yoshua

    Helemaal gelijk Katja, jij hebt echt de perfecte oplossing.
    Er zijn gelukkig geen mensen die rijden zonder verzekering en rijbewijs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).