Betaald parkeren Majellapark per 1 september 2013 | De Utrechtse Internet Courant Betaald parkeren Majellapark per 1 september 2013 | De Utrechtse Internet Courant

Betaald parkeren Majellapark per 1 september 2013

Betaald parkeren Majellapark per 1 september 2013

Het wordt betalen geblazen rondom het Majellapark, Per 1 september wordt er betaald parkeren ingevoerd in het gebied. Dit heeft het college besloten in verband met de aanhoudende parkeerdruk in het gebied.

Tussen 09:00 en 21:00 uur zal er moeten worden betaald. Dat zijn de tijden waar bewoners en belanghebbenden zelf de voorkeur voor hebben uitgesproken.

Aanhoudende klachten

Naar aanleiding van veel klachten over de parkeeroverlast rondom het Majellapark werd er in oktober 2012 een enquête gehouden over de invoering van betaald parkeren. Precies 50% van de bewoners bleek voorstander te zijn van de invoering van betaald parkeren. Aangezien dit strikt genomen geen meerderheid is, werd het betaald parkeren destijds niet ingevoerd. Klachten over parkeeroverlast bleven echter wel aanhouden.

Vernieuwd parkeerbeleid

Betaald parkeren wordt na invoering van het nieuwe parkeerbeleid niet langer op basis van draagvlak, maar op basis van parkeerdruk ingevoerd. Bewoners kunnen hierbij aangeven hoe betaald parkeren wordt ingevoerd. Denk hierbij aan de tijden waarop betaald parkeren geldt, instellen van eenrichtingsverkeer en parkeerverboden.

Betrokken omgeving

Meer dan 40% van de bewoners en bedrijven uit de buurt hebben hun ideeën aangedragen. Tweederde van de reacties koos voor de parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 21.00 uur. De gemeente neemt deze voorkeur over. Wijkbureau West is betrokken bij de uitvoering van het project en zorgt er onder andere voor dat ideeën van bewoners worden meegenomen, die gaan over het aantrekkelijker maken van de omgeving.

2 Reacties

Reageren
 1. Ivo

  Het parkeerbeleid is echt een schande, ik woon in een gebied waar geloof ik een kleine 2 jaar gelden betaald parkeren is ingevoerd.

  Wij kregen laatst een brief met kort door de bocht de volgende mededeling:

  De inkomsten uit het betaald parkeren van bezoekers is toch wat tegen gevallen ten opzichte van onze verwachting en dekt niet de kosten. Het tekort/probleem wat hierdoor ontstaat nemen wij niet voor onze rekening dus we verhogen gewoon de prijs van de parkeervergunning met 50-100%.

 2. Sjaak B.

  Volgens de Nota Parkeren en Stallen (http://www.utrecht.nl/images/DSO/Parkeerbedrijf/beleid/NSP2013_Nota-stallen-en-parkeren.pdf) valt dat wel mee. 50 procent verhoging tot aan 2016 in zone A2. De overige gebieden gaan of 16 of 30 prcoent omhoog in drie jaar tijd.

  En nee, leuk is het niet. Helaas is het niet omkeerbaar, iedereen wilt zijn auto zo dichtbij mogelijk parkeren. Bij z’n huis, bij het shoppen, altijd. Als we eens van dat idee af zouden stappen kan dat nog een schone, autoluwe binnenstad opleveren. Bezoekers aan de rand, bewoners ergens in de buurt. Wie weet ooit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).