Betonblokken voor woning Overvecht om auto’s te stoppen | De Utrechtse Internet Courant Betonblokken voor woning Overvecht om auto’s te stoppen | De Utrechtse Internet Courant

Betonblokken voor woning Overvecht om auto’s te stoppen

Betonblokken voor woning Overvecht om auto’s te stoppen
Een spandoek in Overvecht roept op om de snelheid naar 30 km/uur te verlagen.
Er zijn betonblokken geplaatst voor een woning in Overvecht om auto’s die uit de bocht vliegen te stoppen. Vorige week knalde een auto nog tegen de gevel aan. Een aantal maanden geleden was op dezelfde plek ook al een ongeluk.

Er zijn betonblokken geplaatst voor een woning in Overvecht om auto’s die uit de bocht vliegen te stoppen. Vorige week knalde een auto nog tegen de gevel aan. Een aantal maanden geleden was op dezelfde plek ook al een ongeluk.

Vier grote betonblokken staan sinds deze week voor de woning aan de Neckardreef. De blokken zijn er door de gemeente geplaatst. De bewoners van de woning klaagden eerder al samen met de bewonerscommissie over de verkeersveiligheid.

Puin

Dit jaar vond er op dezelfde plek al twee keer een ongeluk plaats. Deze maand vloog een auto nog uit de bocht en ramde de gevel van het huis. De deur zat scheef, het raam was eruit en de hele gevel was aan puin. De bewoners waren toen op vakantie.

De bewonerscommissie besloot een spandoek op te hangen om aandacht te vragen voor de situatie. De gemeente liet deze week weten op de hoogte te zijn van de klachten. Daarom zijn er deze week betonblokken geplaatst.

Ook liet de gemeente weten naar een stadsbrede aanpak te kijken waarbij op veel wegen 30 km per uur ingevoerd gaat worden.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ze zijn alleen wel foutief geplaatst. Op de stoep ipv op de rijbaan.

 2. w

  symptoombestrijding

 3. The true Vlerk

  JdV kennelijk is scheuren prima en is dit ter voorkoming van uit de bocht vliegen )

 4. Joost

  Het is de vraag of het werkt; waarschijnlijk ligt de volgende auto op z’n kop in de tuin.

 5. Katja

  Hoe hard moet je wel rijden om daar naar binnen te komen ?

 6. bee

  word er ook nog een tribune geplaatst want dit lost natuurlijk niets op aan de snelheid van de auto°s.

 7. Aniwe

  Is dit net zo iets als die put dempen zonder de kalveren weg te houden?

 8. Scherpschutter

  Tijd om ordehandhaving te privatiseren. Volledig. Waar betonnen blokken geplaatst worden om uit de bocht vliegende auto’s te stoppen in plaats van simpelweg wetsovertreders aan te pakken is de ordehandhavingsorganisatie in kwestie alle grip volledig kwijt….

  Schrijnend dit. De overheid blijkt maar eens te meer niet in staat om een deugdelijk handhavingsapparaat op te tuigen voor de vele vele miljarden die erin gepompt worden. Tijd dat de overheid opzij stapt en het aan veel efficientere bedrijven over laat.

 9. Aniwe

  Denkt de gemeente nu echt dat het verlagen van de snelheid deze notoire wegpiraten zal die stoppen met hard (soms echt meer dan 80) rijden? Wat voor wereldvreemde mensen zitten daar? Laat ze eens een avondje komen kijken…

 10. Bernhard

  Voor de verandering eens met Scherpschutter. Verkeershandhaving privatiseren. De politie heeft andere prioriteiten en krijgt het duidelijk niet voor elkaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).