Bevolking Utrecht is toegenomen met 4.000 mensen | De Utrechtse Internet Courant Bevolking Utrecht is toegenomen met 4.000 mensen | De Utrechtse Internet Courant

Bevolking Utrecht is toegenomen met 4.000 mensen

Bevolking Utrecht is toegenomen met 4.000 mensen
Bij de laatste meting van de Utrechtse bevolking zijn er ruim 4.000 mensen bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bij de laatste meting van de Utrechtse bevolking zijn er ruim 4.000 mensen bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de 4.000 mensen die er in onze stad bij zijn gekomen, bestaat de helft van dit aantal uit buitenlandse immigranten. Een kleine 1000 mensen verhuisden afgelopen jaar uit Utrecht naar elders. De stad zal volgens de nieuwe bevolkingsprognose van het CBS, die vorige maand uitkwam, de komende jaren flink blijven groeien. Terwijl vorig jaar nog werd gedacht dat Utrecht de 400.000 inwoners in 2032 zou aantikken, is die verwachting dit jaar bijgesteld naar 2028.

Utrecht wordt slimmer
Meer dan de helft van de Utrechtse bevolking is hoogopgeleid. Het aantal hoogopgeleiden in de stad is de laatste jaren alsmaar toegenomen; het lijkt erop dat Utrecht steeds ‘slimmer’ wordt.

Er zijn ook steeds meer banen beschikbaar. Dit zou een reden kunnen zijn dat de bevolking waarschijnlijk sneller zal groeien dan de eerdere verwachting. Bevolkingsdeskundige Jan Latten van het CBS tegen RTV Utrecht: “Mensen willen in en rond steden wonen vanwege hun werk. In de grote steden zijn de goedbetaalde en specialistische banen te vinden. Een ICT’er kan wel aan de Waddenkust willen wonen, maar uiteindelijk kan zo iemand beter in een centrale stad terecht. De randen van het land lopen daardoor leeg.”

6 Reacties

Reageren
 1. bas

  Overbevolking is tegenwoordig wel het grootste wereld probleem. Eerlijk is het dus niet om te juichen dat de bevolking zo groeit.
  Voor de toekomst zullen hierin echt maatregelen genomen moeten worden. Wil niet gelijk aan een 1 of 2 kind politiek denken, maar kinderbijslag voor maximaal 2 kinderen lijkt me een goed streven om naartoe te werken…

 2. Utrecht groeit

  Als de bouw productie groter was geweest dan zouden er zeker meer bij zijn gekomen omdat het verschil tussen aanbod steeds verder uit elkaar komt te liggen zowel in koop als ( sociale ) huur sector.

 3. bas

  kinderbijslag beperken tot maximaal 2 zal bijdragen aan het grootste wereld probleem, namelijk de overbevolking.
  En desnoods geboortebeperking.

 4. WvR

  @bas: En hoe hoog dacht je dat “de kinderbijslag” in het gemiddelde derde wereld land is? Of hoeveel er “kinderbijslag” kennen? Evolutionair gezien zie ik alleen maar voordelen voor de mensheid als jij alvast je steentje bijdraagt en je laat steriliseren.

 5. bas

  @ wvr, dank voor je inhoudsloze respons. Chapeau, neem een glaasje champagne!

  Hier is wel erg vervelend dat reacties niet altijd worden weergegeven, of soms pas na 2 dagen.

 6. WvR

  @bas: geen dank, ik schep er genoegen in slap gelul met slap gelul te beantwoorden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).