Bewoner Bangkokdreef heeft lachgastanks naast het gasfornuis staan | De Utrechtse Internet Courant Bewoner Bangkokdreef heeft lachgastanks naast het gasfornuis staan | De Utrechtse Internet Courant

Bewoner Bangkokdreef heeft lachgastanks naast het gasfornuis staan

Bewoner Bangkokdreef heeft lachgastanks naast het gasfornuis staan
Lachgaspatronen en ballonnen
Een bewoner van de Bangkokdreef in Overvecht had elf lachgastanks op een gevaarlijke manier opgeslagen. Zo stonden een aantal tanks naast het gasfornuis.

Een bewoner van de Bangkokdreef in Overvecht had elf lachgastanks op een gevaarlijke manier opgeslagen. Zo stonden een aantal tanks naast het gasfornuis.

De politie zegt dat het opslaan van lachgastanks niet zonder risico is omdat ze brandbaar en ontplofbaar zijn. “Bijvoorbeeld wanneer de tanks worden blootgesteld aan hitte”, aldus de politie.

Na diverse meldingen van overlast die in verband stonden met het verhandelen van lachgastanks, hebben agenten op woensdag 10 juli een kijkje genomen in het huis aan de Bangkokdreef. In de woning troffen zij elf lachgastanks van tussen de 3 en 6 kilo per stuk aan die op een gevaarlijke manier waren opgeslagen.

Gevaarlijke stoffen

“Het vervoer van lachgas valt onder het vervoer gevaarlijke stoffen. Daarnaast moet lachgas opgeslagen worden in een goed geventileerde ruimte, de tanks moeten rechtop staan en beveiligd zijn tegen vallen. De tanks mogen niet in de buurt van hitte- of ontstekingsbronnen worden opgeslagen. De tanks moeten ook regelmatig worden gecontroleerd”, zegt de politie.

De lachgastanks die op de Bangkokdreef werden gevonden voldeden dus niet aan de eisen. Ook had de bewoner geen vergunning voor het opslaan van lachgas. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De gemeente legt een dwangsom op aan de bewoner, omdat de opslag van tanks in een woning in strijd is met de veiligheidseisen.

6 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Lekker, je zou ernaast wonen en de handel doet boem…

 2. wim

  Als je zoiets naast je gasfornuis zet ben je geen bange kok.

 3. waldorff

  @wim: nee dan ben je een Zweedse kok

 4. Jos

  En je huurhuis kwijt neem ik aan? Kunnen hier weer gewoon normale mensen gaan wonen die lang ingeschreven staan.

 5. mees kees

  De tanks waren wel iets groter, geachte redactie, dan op de foto die jullie boven het artikel plaatsten. Voor 11 slagroompatronen belt de politie niet aan.

 6. [email protected]

  Wie is de lachende derde in dit geval …………de gemeente Utrecht, die verdiend er geld aan, niet de bewoners die de overlast hebben ervaren en hun woongenot was aangetast.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).