Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise | De Utrechtse Internet Courant Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise | De Utrechtse Internet Courant

Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise

Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise
De Laan van Chartroise. Beeld: Google Maps
Bewoners van Ondiep zijn ontevreden over de verkeersveiligheid op de Laan van Chartroise. Ze zijn daarom een petitie gestart waarin de gemeente gevraagd wordt de straat nog dít jaar onder handen te nemen.

Bewoners van Ondiep zijn ontevreden over de verkeersveiligheid op de Laan van Chartroise. Ze zijn daarom een petitie gestart waarin de gemeente gevraagd wordt de straat nog dít jaar onder handen te nemen.

Vooral (groot)ouders hebben problemen met de huidige stand van zaken, omdat het volgens hen erg onveilig is voor fietsende en overstekende kinderen. En die zijn er in de buurt veel; er liggen twee scholen, een kinderdagverblijf én een grote speeltuin direct aan de straat. “Wijzelf en onze kinderen lopen hier elke dag risico’s die we niet aanvaardbaar vinden”, schrijven de initiatiefnemers van de petitie.

De initiatiefnemers geven aan al vier jaar in gesprek te zijn met de gemeente, terwijl er niets veranderd. Ondertussen wordt het steeds drukker op de straat. Hun verzoek: “In 2017 nog een herinrichting, waarbij de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsende en overstekende kinderen, voorrang krijgt boven de doorstroming van auto’s en bussen.”

9 Reacties

Reageren
 1. Duic

  Zo zie je maar, het volk wil zelf een auto-ontmoedigingsbeleid.

 2. Chris Bos

  Helemaal mee eens. Auto’s rijden hier belachelijk hard en bussen scheren rakelinks langs je heen met 50 km/uur. Het is officieel onderdeel van het hoofdfietsroutenetwerk van de gemeente, maar dat is werkelijk op geen enkele manier terug te zien in de inrichting van de straat. Die nodigt autmobilisten juist uit om eens lekker gas te geven door deze woonwijk, wat ze dan ook regematig doen. Net als bussen inhalen via de verkeerde kant van de vluchtheuvel. Het wachten is op een dodelijk ongeluk, en waarschijnlijk doet de gemeente dat ook voordat eindelijk actie wordt ondernomen.

 3. Suus

  Maar snel een stadsboulevard van maken waar auto’s zwaar ontmoedigd worden. Zodra ze de kans krijgen trappen de automobilistjes het pedaal volledig in. In de kiem smoren dit gedrag.

 4. P

  Veel aanpassen aan de weg is niet nodig. Bij goede handhaving van de huidige regels (50km/h) is er voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers

 5. Berend

  Marnixlaan is veel zieker. Daar knalt men gerust met 100 voorbij.

 6. Peter

  Het is hetzelfde verwerpelijke beleid wat de gemeente voert met betaald parkeren. Je maakt 1 straat onbegaanbaar (de ASW/MARNIXLAAN), automobilisten zien een efficiëntere (dus ook milieuvriendelijke) route en rijden die voortaan. Een paar ongelukken later komen de bewoners zelf zeuren om verkeersremmende maatregelen. Herhaal dit een paar keer en je missie, wat die ook mag zijn, is geslaagd.

 7. Wim Vreeswijk

  Zou het ook niet met de steeds verdere overbevolking van Utrecht en zijn maximale 99 km2 te maken hebben??

 8. GeeWee

  Er wordt echt veel te hard gereden aan de Laan v Chartroise!
  Verkeer neemt toe, steeds meer bussen door de straat maar nog steeds nul maatregelen vanuit de gemeente. Tijd voor actie inderdaad!

 9. Hendrikus

  Alle doorgaande wegen omgooien naar fietspaden. Gezeur afgelopen en stad dood.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).