Bewoners Pijlsweerd nemen heft in eigen hand - De Utrechtse Internet Courant Bewoners Pijlsweerd nemen heft in eigen hand - De Utrechtse Internet Courant

Bewoners Pijlsweerd nemen heft in eigen hand

Bewoners Pijlsweerd nemen heft in eigen hand
Het aangepaste verkeersbord

Het aangepaste verkeersbord

De buurtbewoners van Pijlsweerd zijn de verkeersoverlast vanwege de werkzaamheden aan de Weerdsingel Westkade zat. Meerdere suggesties en verzoeken tot verandering zijn bij de gemeente Utrecht neergelegd, maar zonder gewenst resultaat. Dit weekend heeft de buurt het heft in eigen hand genomen.

Vanwege de werkzaamheden aan de Weerdsingel Westkade heeft de gemeente omleidingsborden voor fietsers neergezet. Automobilisten zien deze borden onterecht aan voor omleidingsborden voor auto’s, waardoor ze via Pijlsweerd de binnenstad in proberen te komen. Vanwege de knijp Monicabrug is Pijlsweerd geen doorgangsroute meer en komen de auto’s vast te zitten in een, door werkzaamheden, doodlopende straat.

De oplossing hiervoor bleek relatief eenvoudig. De buurtbewoners hebben alle omleidingsborden met een F, veranderd in een bord met een fietser erop. Tot nu toe lijkt dit een positief effect op de verkeersoverlast te hebben. De verkeersgroep Pijlsweerd zal de komende weken vinger aan de pols houden om met bewoners, ondernemers en gemeente de verkeerssituatie op korte en langere termijn te verbeteren.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Kees N

  Fantastische oplossing stadsgenoten! Goed gedaan.

 2. Hans

  Er zit daar een hoop gezond verstand in Pijlsweerd! Briljant idee dat pictogram van een fiets!

 3. WP

  :-). Ik had ook vanaf de foto gezien niet direct door dat die omleidingsroute ‘F’ specifiek voor fietsers was. Briljant dus 🙂

 4. Paulien

  HET verkeersoverlast? Kom op, zeg….

 5. Joop

  “Het heft in eigen hand nemen” klinkt wel heftig voor zo’n illegale briljante plakactie. En, heeft de gemeente al gedreigd met dwangbevelen ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).