Jarenlang werd er gewerkt aan het prestigieuze wooncomplex Wonderwoods, en in september van het vorige jaar was het dan zo ver: de eerste bewoners mochten hun woning in. Een paar maanden later blijken sommige bewoners toch teleurgesteld te zijn in de staat van het gebouw. Het zou onafgemaakt lijken.
Meerdere bewoners hebben met het AD gesproken over de gebreken die zij in hun woning ervaren. Zo missen er plinten en is er een raam stuk in de ene woning, en heeft een andere woning juist schimmel.
In de speciale app die voor bewoners van Wonderwoods in het leven is geroepen, zou het ook klachten regenen. Er zijn lekkages, veel auto-inbraken en diefstallen uit bergingen. Er zou zelfs een keer in iemands berging zijn gepoept, zeggen bewoners tegen het AD.
Opstartproblemen
Verhuurder a.s.r zegt zich niet te herkennen in de ‘onafgemaakte appartementen’. Alles in Wonderwoods is klaar voor gebruik, met uitzondering van sommige koopwoningen en commerciële ruimtes.
Over andere klachten zoals diefstal en ongenode gasten, zegt een woordvoerder het volgende: “Wij zijn onderdeel van een VVE en deze punten zijn bekend en worden vanuit de VVE opgepakt. Wij begrijpen dat deze punten voor overlast zorgen, maar helaas komt het vaker voor bij grote, binnenstedelijke complexen van deze omvang.”
De liften die stuk zouden zijn,hebben volgens a.s.r slechts te maken met een storing, ‘veelal veroorzaakt door onjuist gebruik/overbelasting als gevolg van verhuizingen en afbouwwerkzaamheden van koopappartementen’.
Discussie afgekapt
Wanneer klachten worden ingediend, zeggen bewoners vaak een onvriendelijke reactie terug te krijgen. “Het is een nieuw gebouw, met veel bewoners en gebruikers wat tijd kost om alles goed in te regelen”, zegt a.s.r. “Wij spannen ons optimaal in om bewoners zo vriendelijk en goed mogelijk te helpen.” Over de moderator die discussies zou afkappen in de app, is de woordvoerder helder: “We zullen dit nader onderzoeken.”
Over de algehele veiligheid in Wonderwoods zegt de woordvoerder dat bewoners zelf ook verantwoordelijkheid dragen om het gebouw veilig te houden. Zo moeten deuren gewoon worden dichtgedaan, en moet er ook worden gewaakt voor ‘meelopers’. “Wij wijzen bewoners er regelmatig op alert en waakzaam te zijn. “
Gekoppelde berichten

Verkoop woningen tweede fase Wonderwoods gestart: appartement kost tussen 435.000 en 605.000 euro
De eerste bouwfase van het veelbesproken vastgoedproject Wonderwoods in Utrecht is afgerond. Ook is de…

Wonderwoods in Utrecht bereikt hoogste punt van 104 meter
De torens van nieuwbouwproject Wonderwoods aan het Jaarbeursplein in Utrecht hebben het hoogste punt van…
16 Reacties
ReagerenHet lijkt allemaal zo ideaal, totdat je wakker wordt in de harde realiteit en merkt dat overlast en criminaliteit ook gewoon deel uitmaken van Wonderwoods.
De mooie verhalen van vastgoed cowboys komen bijna nooit uit uit. Je hoeft bepaald geen deskundige te zijn om te zien dat Wonderwoods ook maar een marketingsprookje is. Maar zolang er vergunningen worden afgegeven voor dit soort luchtkastelen zullen er ook altijd weer mensen zijn die zich laten foppen!
In dit soort ‘urbanisaciónes’ zou je in het buitenland een omheind gebied hebben met een slagboom en permanente beveiliging, zodat gespuis geen kans heeft om wat dan ook te doen, want ze komen er niet in.
Sneu dat het woongenot van deze bewoners die in deze tijden een dure woning kopen of huren ruw wordt verstoord. Hopelijk komt er een oplossing.
@Len je bedoelt gewoon een gated community. En dat zou idd zeer goed zijn
Al die torens brengen alleen maar problemen met zich mee.
Als men zich gewoon aan de manieren heeft gehouden die voor alle steden in Europa hebben gewerkt in het verleden, had het hele gebied al lang afgeweest.
Dus: gesloten blokken van 4 á 5 lagen met binnenplaatsen en een mooie klassieke Hollandse uitstraling.
Al die moderne, megalomane shit geeft alleen maar problemen. Wie had nou verwacht dat beplanting en bewatering in een hoge toren voor problemen zou zorgen in ons klimaat….oh wacht, dat was iedereen met een beetje verstand!
Ach, wat een gezeur. Dit zijn opstartproblemen die erbij horen. Om nou gelijk hoogbouw af te fakkelen, typisch oude Utrechtse zeurders die het beter schijnen te weten dan de echte stedebouwkundingen, architecten en planologen. In steden overal ter wereld worden zat succesvolle leefbare hoogbouwprojecten opgeleverd, hier gaat het ook gewoon een succes worden. Maar wel aan de bak om de dingen die niet goed lopen te herstellen.
Het is nieuwbouw, vers opgeleverd multidisciplinair vakwerk.
Het komt niet uit China in een doos die net is thuisbezorgd door een pakketdienstbode.
Verwend geneuzel van dikke ikkes die niet weten hoe het in centrum Utrecht werkt.
Dat er veel gestolen wordt en dat er uitwerpsels liggen in de berging komt vast niet van het opvanghuis wat er tegenover zit.
Ook ik ben benieuwd hoe lang die struiken blijven zitten tegen de gevels van het gebouw. Je woont wel lekker in het centrum, maar goedkoop is anders en ik vraag me af voor wie dit gebouwd is in iedere geval niet voor een bouwvakker/verpleger of politie agent.
Hoeveel bewoners zijn er gesproken die zeuren.
Een vriendin van mij woont in een nieuw gebouw in Cartesius en daar is ook vanalles mis. Kleine dingen: zoals schimmelvorming, tochtproblemen, slechte afwerking, etc. Actie vanuit de verhuurder ontbreekt of is enorm traag (maanden wachten op een klusjesman).
Je ziet dat snel snel huizen uit de grond gestampt worden en ze net niet helemaal goed afgemaakt worden. De verhuurders zijn vaak grote organisaties, die zich niet betrokken voelen bij de bewoners. Daar valt echt nog iets te verbeteren.
Hoogbouw zou verboden moeten worden, het is nergens goed voor. Er moet sowieso zo weinig mogelijk gebouwd worden. In ieder geval zo extreem mogelijk minimaal belastend. Ga daarentegen inbreiden uitbreiden optoppen ombouwen verdichten. Gebouwen en infrastructuur is verantwoordelijk voor 40% van alle grondstof en CO2 impact. Ga anders bouwen. Als er een lift in moet, niet doen. Straks krijgen we te maken met langdurige stroomuitval en sta je daar mooi te kijken. Bedenk dat alle golfbanen in Nederland voldoende zijn voor het realiseren van 100.000 huizen per jaar, 10 jaar lang! Neem Parijs als voorbeeld. Geen enkele hoogbouw en toch 22.000 inw/km2 of Barcelona met 35.000 inw/km2. Utrecht 4.000inw/m2. De hele discussie over CO2 is een lachertje. Reductie denken zet geen zoden aan de dijk. We willen minder, maar wat er feitelijk gebeurt is dat er sprake is van een cumulatief enorme toename. Er moet een verbod komen op slopen.
Ik vind het nogal wat, meteen naar de media stappen op het moment dat er nog wat mis is met je nieuwbouwappartement. Aan de andere kant zit het AD natuurlijk al jaren te wachten totdat ze hun ‘zie je wel’ artikeltje kunnen schrijven voor zuur Utrecht.
Sinds wanneer is een projectontwikkelaar schuldig aan een inbraak? Volgens mij is dat nog steeds de inbreker. Bovendien, je kunt nog zoveel camera‘s ophangen en sloten installeren, kans op inbraak is er altijd.
Ik zei het al eerder dat lekkages en schimmel onvermijdelijk zijn.
Nu alleen het ongedierte nog en mijn lijstje is compleet.
Lekkages schimmel dat had ik al gezegd maar nu dus de bevestiging.
Alleen het ongedierte nog en het lijstje is compleet.