Bezoeker van Fieldlab Cafés Utrecht test achteraf positief op corona Bezoeker van Fieldlab Cafés Utrecht test achteraf positief op corona

Bezoeker van Fieldlab Cafés Utrecht test achteraf positief op corona

Bezoeker van Fieldlab Cafés Utrecht test achteraf positief op corona
Een van de deelnemers aan de fieldlab in Utrechtse cafés is achteraf positief getest op corona. De bezoeker testte voorafgaand aan het cafébezoek nog negatief.

Een van de deelnemers aan de fieldlab in Utrechtse cafés is achteraf positief getest op corona. De bezoeker testte voorafgaand aan het cafébezoek nog negatief.

De persoon had later in de week nog een tweede reservering en testte voorafgaand aan dat bezoek dus positief. Volgens de gemeente Utrecht is de kans op besmetting van anderen minimaal geweest, maar zijn er in overleg met de GGD Regio Utrecht extra maatregelen genomen.

Alle personeelsleden van de deelnemende cafés zijn extra getest en er is een bron- en contactonderzoek opgestart. Daaruit zijn tot nu toe geen nieuwe besmettingen naar voren gekomen. “Daarnaast zijn er vooraf acht mensen uitgesloten van deelname aan het Fieldlab, omdat zij positief testten op corona. Ook bij hen is de GGD Regio Utrecht een (gebruikelijk) bron- en contactonderzoek gestart”, aldus de gemeente.

Goed verlopen

De gemeente is ondanks het incident na afloop in een van de deelnemende cafés tevreden over het verloop van de Fieldlab Cafés. “Vanaf de opening tot aan de sluiting heeft de gemeente positieve berichten ontvangen van bezoekers en deelnemende horecabedrijven. Van bezoekers en ondernemers hebben we gehoord dat zij blij waren omdat ze op een veilige manier weer een café konden bezoeken. De ondernemers hebben met veel plezier (weer) hun gasten bediend”, laat de gemeente weten.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Willem

  wat een boefjes die horeca-ondernemers: lekker een nazit organiseren….
  Je geeft ze een hand.

  overigens wel jaloers op die deelnemer die twee (2!!) reserveringen had voor het field lab-gebeuren. Je vraagt je af hoe dat mogelijk is. Een half miljoen mensen doet een poging voor een reservering, en hij (zij?) heeft er twee… Volgens mij is die kans superklein… of is hier sprake van een doorgestoken kaartje?

 2. Trol

  Die nazit is dan weer echt om te janken. Precies dat gedrag zorgt ervoor dat alles telkens maar weer langer duurt. Dan maakt het niet eens uit of je het nu wel of niet eens bent met de maatregelen. Aan de andere kant… Die medewerkers waren dus getest.

 3. Esrin W.

  Ik ga echt hélemaal stúk. Wát een poppenkast al een jaar dit.

 4. WJ

  Daar sta je dan met je experiment. In een keer alle goodwill door het putje gespoeld met dat illegale feest. Wat een prutsers!

 5. Geologix

  @Willem 19/4/2021 – 11:46:
  Ik deed navraag bij een van de café-uitbaters over die half miljoen personen. Wat bleek: ze hebben voor dat cijfer enkel aantal ‘bezoekers’ op de site genomen. Kennissen van mij zaten met meerdere browsertabs klaar om aan te melden, zo ook hun vrienden. Er zijn daarmee diverse dubbele aanmeldingen gedaan, voor dezelfde tijdslots in meerdere kroegen tegelijk. Dan krijg je een kroeg niet vol. Al die dubbele slots zijn verwijderd, en veelal gevuld met bekenden of reeds aangemelde personen die nog een keer werden uitgenodigd.

 6. Neude bewoner

  Hoe triest!
  Grote monden en dan zo acteren

 7. jan

  Nou, het is duidelijk dat deze types niet met hun verantwoordelijkheid kunnen omgaan. Eens maar dan ook helemaal nooit meer dus.

 8. Uuutje

  Daarom doe je dus testen. Ook om dus te concluderen dat dit het gedrag is. Nadeel is dat je de overheid instrumenten geeft de boel weer langer dicht te houden.

  Het bewijst dus ook dat er omdanks negatieve testen wel degelijk een risico is. Testen vooraf geeft geen 100% garantie. Wel als je 10 dagen vooraf test + 5 dagen vooraf, dan mensen een vrijwillige quarantaine geeft en op de dag vh evenement zelf test. Dan verklein je de kans op besmettingen tot nul.

  Het is wel keer op een aantal horecazaken zelf die hun eigen glazen ingooit. Net zoals vprig jaar juni. Op basis waarvan zijn deze zaken van notoire horeca bazen eigenlijk geselecteerd en geen leuke 1-mans zaakjes?

 9. JvS

  Gelukkig zijn er binnenkort geen evenementen waar 10.000 mensen bij elkaar kunnen komen.

 10. Wim

  De conclusie van de gemeente dat ze tevreden is met het verloop van de test is een gotspe. Bewezen is juist dat het horecapersoneel geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel heeft, want zodra ze de kans krijgen laten ze de teugels los. De test heeft bewezen dat horeca zijn vrijheid niet aankan.

 11. Swiebertje

  Café uitbaters van de fieldlab,,,,ps behalve café de beurs
  Je geef ze een pink
  Ze trekken je arm uit de kom
  Onbetrouwbaar
  Zo komen we nooit van Corona af

 12. cas

  Wat een gezwets over de positieve berichten… ja, je gaat als horeca baas zeggen dat het slecht is verlopen….
  ik wordt zo moe van die gezapige irritante berichten die de gemeente verspreid. Allemaal lekkere subjectieve stukjes om het eigen ego te strelen. Iedereen weet dat deze experimenten niet deugen en zeer slecht in elkaar zitten.

 13. Karla

  Ja, dat iedereen blij was een cafe te bezoeken, kan ik me goed voorstellen.
  Nee, het was dus niet veilig. We dachten/willen dat het veilig was, maar nee.

  Dus misschien die posimistische berichten een tikje temperen? En ook weer even opfrissen hoe je conclusies trekt uit een experiment?

 14. Jeroen

  Mensen. Hoeveel personen zijn besmet door degene die tussen twee experimenten positief testte? Geen toch? Veilig dus. Wat lopen jullie nou weer te zuigen?

 15. Koel Hoofd

  1 besmette heeft er kunnen rondlopen en anderen besmet
  Die anderen gaan samen nog ff ‘naborrelen in een kleine ruimte’
  Corona superspread event?

  Laat die horeca nog maar een half jaartje met paar ezelsoren op dicht in de hoek staan.

 16. Jozias

  @ Jeroen

  Niemand weet hoeveel mensen die persoon direct of indirect heeft besmet. Hij heeft vast mensen ontmoet die ook weer mensen ontmoet hebben. Hij is vast in winkels geweest waarbij die mensen die hij daar tegen is gekomen ook weer andere mensen ontmoet hebben. Etc., etc…..Misschien wel in het ov geweest? Op werk?

  Simpelweg niet na te gaan of diegene geen mensen besmet heeft. De kans is echter klein dat er niemand besmet is. De kans dat er mensen besmet zijn, zonder het zelf te weten, groter.

 17. trol

  Nou Jeroen, we kunnen allemaal wat vinden van maatregelen, zoals testen, veilig naar buiten of niet. Dat is ook een gezonde discussie. Ik vind ook dat we gewoon “open kunnen”, ziekenhuiscapaciteit al een malle moeten uitbreiden (kom op we zijn superrijk) en kwestbaren maar binnen moeten blijven, als ze bang zijn. Maar dat is niet het punt. Feit is dat die cafe’s moord en brand schreeuwen (ondertussen wel al hun zwaar onderbetaalde 0-uren personeel al weggestuurd, dat terzijde) en nu open konden, om te kijken of zij en ook al hun concurrenten de komende tijd kunnen openen. Als je dan niet 1x even gewoon binnen je privilege de regels niet kunt naleven, zegt dat genoeg voor de toekomst en bewijst dat het onbetrouwbare partijen zijn. Iedereen heeft op zijn of haar manier last van de maatregelen. Horeca is geen speciale uitzondering

  Je kan je afvragen op wat voor manier deze partijen sowieso dan hun bedrijf hebben gerund. Overigens gewoon stupide om ook de nazit in het cafe te doen, ga gewoon ergens anders zitten, merkt niemand..dat maakt het wel extra hilarisch, ergens ook wel aandoenlijk. Mag ik de eigenaren een knuffel geven.

 18. Mel

  @trol
  “Ziekenhuiscapaciteit als een malle uitbreiden…”.
  Zegt u eens, hoe wilt u dat snel realiseren? Niet alleen een kwestie van geld, hoor.
  “Kwetsbaren moeten maar binnen blijven…”
  Wat dacht u waar die mensen zich nu ophouden? Juist, heel verstandig van die kwetsbaren!

 19. Jeroen

  Weinigen lijken hier te kunnen lezen. De persoon was negatief getest voor evenement 1. Werd dagen later voor evenement 2 weer getest en was toen positief getest. Daar mocht de persoon dus niet in. Bij evenement 1 hoefde deze persoon dus helemaal niet besmettelijk te zijn. En onderzoek heeft laten zien dat hij IN HET CAFE (waar de test immers om gaat) niemand heeft besmet. Dat is dus blijkbaar veilig. En trol: het gaat om een bezoeker. Geen idee waarom je over de horeca begint.

 20. trol

  Uitbreiden: personeel invliegen, personeel opleiden etc. We zijn een jaar verder…er wordt werkelijk niks aan gedaan. Onbegrijpelijk. Sociale dienstplicht herinvoeren? ik kan wel even doorgaan. Maar we doen nu vooral niets op dat vlak, behalve reguliere zorg afschalen en mensen kapot laten werken.

  En dat van de kwetsbaren…denkt u daar over een jaar nog zo over? Inderdaad heel verstandig van ze, zou ik ook doen. Als ik erg kwetsbaar zou zijn, zou ik ook eten bestellen, i.p.v. lekker naar de Appie. Logisch toch. Het is dan op dat moment ook mijn probleem, niet van anderen.

  Op een gegeven moment moeten er risico’s genomen worden, als het niet verbetert. Vaccinatie is hoopvol, maar nog geen garantie op de toekomst. (mutaties, gebrek aan de wil om te vaccineren, vanwege minimale bijwerkingen)
  Het is naïef om te denken dat we de kwetsbare groep met zijn allen kunnen blijven beschermen (geen dank voor het afgelopen overigens…dat terzijde) , Ik weet ook dat niet- kwetsbaren getroffen kunnen worden, maar dat risico is niet groter als met andere (welvaarts) ziekten. We kunnen als maatschappij ook accepteren dat er meer mensen ziek worden en dood gaan, we kunnen niet jarenlang stilstaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).