Bezoeker spookhuis The Wall na angstaanval naar ziekenhuis | De Utrechtse Internet Courant Bezoeker spookhuis The Wall na angstaanval naar ziekenhuis | De Utrechtse Internet Courant

Bezoeker spookhuis The Wall na angstaanval naar ziekenhuis

Bezoeker spookhuis The Wall na angstaanval naar ziekenhuis
Foto: DUIC / Marleen Stoker
Het spookhuis in The Wall in Leidsche Rijn opende afgelopen weekend voor publiek. Op de openingsavond van het spookhuis zijn er vijf mensen hyperventilerend naar buiten begeleid, waarvan één vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

Het spookhuis in The Wall in Leidsche Rijn opende afgelopen weekend voor publiek. Op de openingsavond van het spookhuis zijn er vijf mensen hyperventilerend naar buiten begeleid, waarvan één vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

Rene van Os, manager van spookhuis Halloween Nightmares, was erbij: “Ze vond het zo eng dat de EHBO toch besloot de ambulance te bellen. Ze is voor de zekerheid even meegenomen en bekeken, maar ze is in orde.”

Varossieau zegt voldoende veiligheidsmaatregelen te treffen om dit soort dingen tegen te gaan. Naast een EHBO post zijn er camera’s opgehangen, er is een lampensysteem en er wordt gebruik gemaakt van walkie talkies. “Het ligt er echt aan wie je bent. De een vindt het heel eng, de ander totaal niet. Je kunt geen rekening houden met dat iedereen anders omgaat met angst.”

Succes

Volgens Van Os was het openingsweekend, dat bijna uitverkocht was, toch een groot succes. “Leuk, goed, zwaar. Hard werken wordt terugbetaald, hier doe je het voor.” De ticketverkoop verloopt nog steeds goed. “Elke dag breken we records. Je kan van alles hopen, maar dat het daadwerkelijk zo uitpakt kun je eigenlijk alleen maar dromen.”

In het spookhuis wordt ingespeeld op verschillende soorten angsten. Zo lopen er op de route tal van scare actors rond om het publiek de stuipen op het lijf te jagen, maar maakt de organisatie ook gebruik van effecten zoals rook. Het spookhuis blijft de komende drie maanden open. Indien het spookhuis een succes blijkt, wil de organisatie kijken naar de mogelijkheid om dat met nog eens drie maanden te verlengen.

DUIC was bij de sneak preview aanwezig.

11 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Fijn weer. Op kosten van de maatschappij een ambulance terwijl je vrijwillig het spookhuis ingaat. Ik hoop dat ze de rekening thuisgestuurd krijgen.

 2. JdV

  @stefan. Relax. Het ziekenhuis ligt op 500 meter dus dat was een kort ritje naar de SEH. Het zou pas echt leuk zijn als de bemensing van de ambulance uit horrorclowns zou blijken te bestaan 🙂

 3. Hassan

  Die krijgt ze Stefan. Zon 900€ als ik me niet vergis.

 4. Bas

  @stefan; met zo’n opmerking hoop ik voor je dat je niet rookt, drinkt, te zwaar sport of andere dingen ‘vrijwillig’ doet waar je door gewond zou kunnen raken. Zou toch jammer zijn als de maatschappij daar voor op zou moeten draaien.

 5. stefan

  O ja, het ziekenhuis ligt er tegenover. Niet bij stilgestaan.

  Desondanks: “De kosten van besteld vervoer zijn in 2015: 296,24 euro basistarief + 3,81 euro per km” (bron: RAV Gooi en Vechtstreek, ik neem aan dat het in Utrecht ongeveer hetzelfde is).

  Toch bijna 300 euro voor iets wat vermeden had kunnen worden als mevrouw even nagedacht had voordat ze het spookhuis inging. Ik bedoel, dat kun je toch van tevoren over jezelf inschatten?

 6. wer

  wel waar voor je geld dus…

 7. Willem

  Geschrokken van de 12.000 krekels zeker..?

 8. Kees

  Zoals al voorspeld weet deze onverantwoorde organisatie niet wat het zich op de hals haalt. Men heeft nauwelijks ervaring in het opzetten van grootschalige “evenementen”. Hoe men over de veiligheid/ bhv praat doet me het ergste vermoeden.

  Het zijn amateurs. Het doe je het hard vast houden met het oog op grote calamiteiten.

  En ondanks het “succes” (alleen door henzelf toegeschreven) wacht waarschijnlijk een financieel debacle.

 9. Katja

  Hilarisch ! In het vervolg maar eerst een doktersverklaring 🙂

 10. pD

  @Stefan: valt dus precies binnen het eigen risico van de zorgverzekeraar, mevrouw betaalt het dus gewoon zelf. Duur taxiritje 😉

 11. Hardersluis

  Dat een spookhuis opzich al eng wordt gevonden snap ik al niet, maar rook?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).