Bezwaar tegen verbouwing panden Hardebollenstraat afgewezen: buurt vreest terugkeer prostitutie - De Utrechtse Internet Courant Bezwaar tegen verbouwing panden Hardebollenstraat afgewezen: buurt vreest terugkeer prostitutie - De Utrechtse Internet Courant

Bezwaar tegen verbouwing panden Hardebollenstraat afgewezen: buurt vreest terugkeer prostitutie

Bezwaar tegen verbouwing panden Hardebollenstraat afgewezen: buurt vreest terugkeer prostitutie
Het bezwaar dat bewoners van de Breedstraatbuurt afgelopen mei hadden ingediend bij de gemeente met betrekking tot de verbouwing van twee panden aan de Hardebollenstraat is afgewezen. Dat heeft het bestuur van de stichting Leefbare Breedstraatbuurt laten weten.

Het bezwaar dat bewoners van de Breedstraatbuurt afgelopen mei hadden ingediend bij de gemeente met betrekking tot de verbouwing van twee panden aan de Hardebollenstraat is afgewezen. Dat heeft het bestuur van de stichting Leefbare Breedstraatbuurt laten weten.

Afgelopen mei werd duidelijk dat 74 bewoners rondom de voormalig prostitutie-straat bezwaar hadden aangetekend tegen een verleende vergunning die het toestond om de panden 2 en 4 op te splitsen. De bewoners vrezen dat met een dergelijke splitsing van de panden de terugkeer van prostitutie in de straat in de hand wordt gewerkt.

“We denken na of we hiermee naar de bestuursrechter gaan, omdat de Gemeente onze stichting in deze casus niet als belanghebbende erkent. Dat zit ons dwars,” laat de stichting weten. Ook wordt er gedacht aan een crowdfundingsactie in de buurt om de juridische kosten te betalen. “We hebben nog geen financiering gevonden voor de juridische kosten, die inmiddels € 4000,- bedragen. Misschien gaan we een beroep doen op alle buurtbewoners en ondernemers -al dan niet via crowdfunding-, want ons gezamenlijk doel is het blokkeren van de terugkeer van de raamprostitutie.”

Volgens de bewoners heeft het sluiten van de prostitutie positieve effecten gehad en willen ondernemers zich weer in de buurt vestigen. Dit zal volgens hen teniet worden gedaan met de terugkeer van de raamprostitutie. Volgens de omwonenden worden de ruimten in de panden nu zo klein dat ze alleen maar als peeskamer kunnen worden gebruikt.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. wegermee

  Kunnen we prostitutie in de binnenstad niet gewoon verbieden.
  Het is er een stuk gezelliger op geworden nu er niet meer zoveel tuig rondhangt.

 2. @ wegermee

  Helemaal mee eens! Onze leuke gezellige binnenstad verdient beter! Zeker met de Voorstraat die aan het opbloeien is en de beroemde lapjesmarkt die op elke zaterdag daar zit. Zonde om dat teniet te doen.

 3. Pete

  Gemeente,,denk eens aan de belangen Vd bewoners,,!!
  De hoerelopers gaan hun gerief maar ergens anders halen
  En tegen de uitbaters van de peeskamers,,zeg ik,,opzouten uit de buurt,,buurt is voor bewoners en winkels

 4. Pieter

  De buurt is inderdaad helemaal opgebloeid sinds het vertrek van de peeskamers. Zonde als dit teniet gedaan zou worden! Kunnen de woonboten niet gewoon weer geopend worden?

 5. Kuch

  Faalgemeente is he!

  Je denkt dat ze bij de gemeente willen dat Utrecht steeds verder verneukt wordt in plaats van verbeterd wordt………

 6. Kuch

  Faalgemeente is het! Dus!

 7. Advocaat Piepsnor

  Pete, hoerenlopers zijn ook bewoners

 8. Jiri

  Nergens staat dat prostitutie terugkomt op de Hardebollenstraat. Misschien eens de gemeente navragen voordat iedereen weer loopt te papegaaien? Heel de buurt vindt het oh zo belangrijk, maar gezamenlijk 4 mille ophoesten doet de principes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

 9. Berend

  Mag hopen van niet. De Hardebollenstraat en directe omgeving zijn enorm opgeknapt na het verdwijnen van de raamprostitutie. Minder louche figuren, een frisser aanzicht en een veiliger gevoel.

  Prostitutie lekker aan de rand van de stad houden (Zandpad).

 10. susanna

  @Jiri: je weet heel goed dat prostitutie daar weer terug dreigt te komen, kijk nog maar eens goed naar de eerdere posts met betrekking tot dit onderwerp. Toen stelde je overigens dat “overlast in de hoofden van de mensen zat en niet op straat”.

 11. TQ

  Jiri zit toch gewoon te zieken op elk bericht joh. Bewonderenswaardig dat je de consistentie van z’n posts nagaat, maar ik had je ook kunnen vertellen dat die gast maar wat uit z’n nek kletst.

 12. B

  Wat @Jiri zegt!! de overlast zit ook in de hoofden van de mensen @susanna En ook in de angst voor waardevermindering. Logisch. Maar die peeskamers waren er al voor de meesten die er wonen er kwamen. Juist die manier waarop Hardebollen en Zandpad zijn gesloten maakt(e) Utreg een faalgemeente, of iig Aleid een faalhaas, en was eigenlijk helemaal niet volgens de wet. Dat mensen aanspraak lijken te willen maken op “het overlastgevende karakter” van te vestigen onderneming zu in toetsing niet terzake horen te doen, daar het niet aangetoond is, noch is dit type onderneming illegaal. Je kunt er meninkjes over hebben, maar er is gewoon een wet die stelt dat prostitutie legaal is.

 13. harry

  @B: Je kan zeggen wat je wilt maar sinds dat de raamprostitutie op de hardebollenstraat weg is is het ‘s avonds een stuk aangenamer op dat gedeelte. Er kwamen namelijk ook een hoop dealertjes en andere ongure lui op af.

 14. Jeroen Kaakdorst

  Prostitutie balanceert op de rand van de wet, en een straat vol brengt criminaliteit met zich mee. Dit is een onlosmakelijk feit, dat je helaas in alle prostitutiezones in Nederland tegen komt. De Voorstraat/Hardebollen/Breedstraat is dusdanig opgeknapt in zéér korte tijd dat je kunt spreken van wederom een causaal verband. Wég met prostitutie in de stadscentra, houd de straat leefbaar, gezond en vrij van criminaliteit!

 15. Freddy

  Er kan misschien wat ruimte in Leidse Rijn Centrum gemaakt worden voor pees kamertjes., zo wordt het dan daar toch nog echt druk..en goed voor de diversiteit..

 16. Roughneck

  Laat de prostitutie gewoon terugkomen maar dan met betere beveiliging. Mensen zeuren over de hardenbollenstraat terwijl er een paar meter verder een privehuis zit. Dan zouden ze daar ook over moeten zeiken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).