Bibliotheek ontslaat zes medewerkers | De Utrechtse Internet Courant Bibliotheek ontslaat zes medewerkers | De Utrechtse Internet Courant

Bibliotheek ontslaat zes medewerkers

Bibliotheek ontslaat zes medewerkers
Bibliotheek -directeur Ton van Vlimmeren (rechts) met wethouder Jeroen Kreijkamp in het oude postkantoor aan de Neude. Archiefbeeld DUIC
De bibliotheek heeft de reorganisatie uitgesteld tot 1 september. Wel kregen zes medewerkers donderdag al te horen dat zij afscheid moeten nemen van hun baan. De reorganisatie is volgens directeur van Vlimmeren nodig om te kunnen voldoen aan de nieuwe rollen en taken die de gemeente Utrecht van de bibliotheek verwacht. 

De bibliotheek heeft de reorganisatie uitgesteld tot 1 september. Wel kregen zes medewerkers donderdag al te horen dat zij afscheid moeten nemen van hun baan. De reorganisatie is volgens directeur van Vlimmeren nodig om te kunnen voldoen aan de nieuwe rollen en taken die de gemeente Utrecht van de bibliotheek verwacht. 

Ton van Vlimmeren zegt de ontslagen te betreuren: “Het ontslag van deze collega’s is uiterst pijnlijk en raakt hen en onze andere medewerkers diep. We hebben ons tot het uiterste ingespannen om het aantal zo veel mogelijk te beperken. Voor de collega’s die lang in onzekerheid hebben verkeerd ben ik blij dat er nu duidelijkheid is.”

Aanvankelijk wilde de bibliotheek vijftien personeelsleden ontslaan en vrijwilligers inzetten, maar daar stak de rechter een stokje voor nadat de FNV een kort geding had aangespannen. Tegen die uitspraak gaat de bibliotheek in hoger beroep.

Gisteren deed SP-raadslid Hilde Koelmans in een open brief uitleg over de stand van zaken rond de reorganisatie van de bibliotheek. Lees het hieronder nog eens terug.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Bill

  En nu moeten al die mensen die de bieb op de Neude wilden hebben niet gaan treuren hoe zielig ze het vinden voor die ontslagen medewerkers. Dit is een gevolg van zo’n duur gebouw voor een gemeentelijke instelling op die plek.

 2. Jansen

  @ Bill

  Complete onzin.

  De bieb krijgt meer dan ooit te voren, ondanks een voorgenome verlaging ten opzichte van een situatie bij een Bieb ++zoals u weet niet doorgegaan. In absolute getallen krijgt de bieb gewoonweg meer geld dan ooit te voren. Bij een verhuizing naar de Neude krijgt men nog meer geld.

  Komen we bij het volgende punt. Hoe kan het dat bij het ontvangen van meer geld, de bieb minder geld heeft om uit te geven aan personeelskosten, aan mensen die eerst wel betaald kuonden worden en die nu vervangen gaan woden door vrijwilligers? U vind dat niet hoogst merkwaardig?

  Het lijkt er op dat deze directeur, net als D’66 en de Kade-aanhangers, gewoon dooorgaat met de openbare zaak frustreren, in dit geval zelfs een uitspraak van de rechter negerend> is dat niet strafbaar?, puur uit wraak en rancune. Wat zit daar achter? Is DUIC nu al eens begonnen met dat staaltje onderzoeksjouranlsitiek naar het belangspel achter de schermen bij de bieb ++ en de Kade? Anders dan maar eens een verzoek bij Jos Stelling neer leggen om dit onderzoek te bekostigen? Itt deze blaaskaken met salsrissen rondom het ministersalaris, allemaal betaald uit de publieke pot, krijgt Stelling wel dingen voor elkaar, maar dan op eigen kosten.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Nou 6 medewerkers, en dit allemaal met dank aan de Utrechtse politiek.

 4. kees van oosten

  Het is het ouwe liedje: er wordt op personeel en dienstverlening bezuinigd om geld vrij te maken voor beton en prestigeprojecten. Zo ging het ook bij het muziekpaleis. En de politiek doet daar in grote meerderheid niets tegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).