Bibliotheek Overvecht is weer open na verbouwing Bibliotheek Overvecht is weer open na verbouwing

Bibliotheek Overvecht is weer open na verbouwing

Bibliotheek Overvecht is weer open na verbouwing
Foto's: Bibliotheek Overvecht
De Bibliotheek Overvecht aan de Gloriantdreef is vorige week na drie maanden weer geopend. De hele bibliotheek is verbouwd en heringericht. Vanaf vandaag starten er weer activiteiten.

De Bibliotheek Overvecht aan de Gloriantdreef is vorige week na drie maanden weer geopend. De hele bibliotheek is verbouwd en heringericht. Vanaf vandaag starten er weer activiteiten.

Aan de buitenkant ziet de bieb er dan nog hetzelfde uit, maar de binnenkant is totaal veranderd. Het lijkt er groter, het is er licht, ruim en kleurrijk. “Het is een forse renovatie”, zegt architect Bernice de Vries van OdV interieurarchitecten.

“De luchtkwaliteit wordt beter, verlichting wordt vernieuwd en er komen nieuwe toiletten. De inrichting biedt ruimte voor verschillende doelgroepen: van de allerkleinsten tot huiswerkende scholieren en van taalleerders tot senioren. Elke doelgroep krijgt een eigen plek.”

De bibliotheek is ook bezig met het vernieuwen en uitbreiden van de collectie: “In Overvecht is veel belangstelling voor boeken over filosofie, religie, gezondheid, psychologie en opvoeding en onderwijs. In de nieuwe bieb komen er daarom meer titels over deze onderwerpen. Bij kinderen zijn de prentenboeken voor peuters en weet- en leerboeken favoriet. Ook die collectie gaan we uitbreiden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Laboratorium

Het Laboratorium is ook een nieuwe toevoeging aan de bibliotheek. Hier kunnen kinderen en jongeren kennismaken met coderen, programmeren, printen, maken, filmen en proberen. De Bibliotheek Utrecht gaat zorgen voor onder andere robotjes, 3D-printers en green screens.

“De bibliotheek in Overvecht is alweer 36 jaar oud. In 1987 was het een moderne bibliotheek. Ruim opgezet met veel lichtinval en een mooie kinderboekenafdeling. Bibliotheken waren in die tijd vooral ingericht om boeken uit te lenen”, zegt Mariëtte Blaas, manager van de vestigingen van Bibliotheek Utrecht. Een verbouwing was daarom hard nodig.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).