Bibliotheek Utrecht krijgt een nieuwe directeur | De Utrechtse Internet Courant Bibliotheek Utrecht krijgt een nieuwe directeur | De Utrechtse Internet Courant

Bibliotheek Utrecht krijgt een nieuwe directeur

Bibliotheek Utrecht krijgt een nieuwe directeur
Bibliotheek Utrecht krijgt per 15 december een nieuwe directeur. Deirdre Carasso, op dit moment nog directeur van het Stedelijk Museum van Schiedam, neemt het stokje over van Ton van Vlimmeren.

Bibliotheek Utrecht krijgt per 15 december een nieuwe directeur. Deirdre Carasso, op dit moment nog directeur van het Stedelijk Museum van Schiedam, neemt het stokje over van Ton van Vlimmeren.

Van Vlimmeren gaat eind dit jaar met pensioen en moet daarom afscheid nemen van de bibliotheek, waar hij nu nog directeur is en in totaal zo’n twintig jaar in dienst is geweest. De Utrechtse bibliotheek startte daarom in juni de zoektocht naar een nieuwe directeur.

“Deirdre Carasso brengt veel ervaring mee om de bibliotheek nog meer als brede publieksvoorziening in de stad te positioneren. Ze combineert ondernemerschap met creativiteit. Kwaliteiten die in de komende tijd nodig zijn”, is te lezen in een persbericht van de bibliotheek.

Carasso werkte eerder ook voor het Nationaal Archief en onder meer als hoofd educatie en publieksbegeleiding voor Museum Boijmans Van Beuningen. Ze werkt nog tot december als directeur van het Stedelijk Museum in Schiedam, voor ze op 5 december als nieuwe directeur naar de Bibliotheek Utrecht komt.

Maatschappelijke rol

In het persbericht laat Carasso zich positief uit over haar nieuwe functie: “De Bibliotheek Utrecht draagt bij aan een sterke stad. Ik verheug me er op te werken aan de maatschappelijke rol van de bibliotheek, met het team van de bibliotheek, de Utrechters en organisaties. Voor mij persoonlijk is dit een kans om iets bij te dragen aan de stad waar ik nu tien jaar woon.”

14 Reacties

Reageren
 1. wollie

  woehoe, welkom deirdre!

 2. Metropool Utrecht.

  Lijkt me heel goed, een frisse visie op wat een bibliotheek kan zijn in de stad. Als meest publieke gebouw naast CS en HC…inhoud geven aan communicatie tussen burgers.
  Succes !!

 3. Aanstoot

  Heel goed dat Ton van Vlimmeren vertrekt. De nieuwe bibliotheek ziet er geweldig mooi uit, maar ik baal nog steeds elke dag vanwege de manier waarop hij – zonder enige vorm van fatsoenlijke communicatie en zonder ook maar één keer te reageren op regelmatige vragen van mij – de prachtige verzameling van de muziekbibliotheek om zeep heeft geholpen.

 4. Rob

  Wow! “Goeie vangst”! Schiedam bekend om originele en publieksvriendelijke concepten.

 5. WvR

  “…In het persbericht laat Carasso zich positief uit over haar nieuwe functie…”

  Euh…uiteraard?

  Ik neem toch tenminste aan dat ze de job vrijwillig geaccepteerd heeft. Ik ben tenminste nog nooit op eigen initiatief van baan veranderd met de insteek “…nou, dit gaat’m niet worden…”

 6. Kees Truijens

  Geweldig museum, dat Schiedamse. Dat de directeur nu naar Utrecht komt is goed nieuws.

 7. herman

  De Randstad levert directeur aan de middelgrote provinciestad Utrecht…..
  Blijkbaar geen goede kandidaten in de regio voorhanden?

 8. JJ

  @herman

  Utrecht hoort gewoon bij de Randstad. Welliswaar oostelijke grens, maar wel er binnen.

  2.) Wat een dom gefocus op afkomst. Je wil de beste kandidaat hebben. Deze mevr. is overduidelijk op basis van haar CV gekozen.

 9. Klaas

  @ WvR

  Waarschijnlijk is ze positief over hoe haar takenpakket en mussie in de praktijk (gaan uitpakken), iets dat ze nog niet helemaal 100% wist bij voor haar aantreden.

 10. Scherpschutter

  Ik begrijp de blijdschap niet zo goed. Mevrouw is er in 5 jaar bij het Museum te schiedam tijd niet in geslaagd om een succesvolle winstgevende onderneming te bouwen die economisch bestaansrecht heeft. Zonder subsidie bestaat dat museum morgen niet meer. Verder lees ik dat een verbouwing niet goed is gegaan en tonnen duurder uitviel dan gepland.

  Als je de reacties zo leest dan zou je kunnen denken dat hier een zeer succesvolle topondernemer is aangestels, maar zo liggen de feiten niet bepaald…

 11. Ton

  @scherpschutter
  Als ik de reacties zo lees dan zou je zo denken dat hier een zeer succesvolle topmuseumdirecteur is aangesteld. Zo liggen blijkbaar de feiten.

 12. wimutrecht

  @JJ Officiële indeling van de randstad. Binnen de half-open ring laten zich linksom gaande een negental afzonderlijke stadsgewesten onderscheiden: Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht.
  Utrecht is Europees gezien een midden grote stad.zoals de andere 3 grote Nederlandse steden dat Europees gezien ook zijn.
  Op het terrein van: economie, kennis, innovatie en competetief zijn is Utrecht na Stockholm de meest toonaangevende stadsregio.

 13. Piet

  @Aanstoot, volgens mij zit er u iets dwars.

 14. JJ

  @ Wimutrecht

  Volgens mij moet je Herman aanspreken. Ik zeg juist dat Utrecht binnen de Randstad ligt. Herman deelt die visie niet.

  Ovrerigens deel ik de mening niet dat Hilversum en Amersfoort bij de Randstad behoren. Zo behoren zij niet tot een stedelijke aglomeratie, liggen beiden temidden van natuurgebieden en zij hebben niet de verbindingsmogelijkheden die we in de Randstad gewend zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).