Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

KADEconcert 2018
Op vrijdag 20 juli klinkt op een van de mooiste plekken aan de Utrechtse grachten muziek van musicalster Antje Monteiro samen met het Utrechtse symfonieorkest De Nieuwe Philharmonie in het Kadeconcert 2018. Het belooft een geweldige avond te worden waar klassiek en musical elkaar ontmoeten. Je kunt gaan luisteren naar prachtige klassieke werken en je mag zelf ook meezingen. De Nieuwe Philharmonie voert klassieke werken uit als de Vuurvogel van Stravinsky en het 1e hoornconcert van Strauss met tophoornist Jasper de Waal. Een tof uitje voor de kids die wat langer mogen opblijven!

Wanneer: vrijdag 20 juli
Waar: Weerdsluis, Utrecht
Meer info: website Kadeconcert

Experimenteren bij het Universiteitsmuseum
In het museum en de Oude Hortus zijn er van allerlei activiteiten te beleven deze zomer. Test de nieuwste experimenten in het TestLAB, doe onderzoekjes in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij tijdens de tentoonstelling Nederland Zoemt. Elke dinsdagmiddag in de zomervakantie kun je van 13.30 tot 15.30 uur meedoen aan leuke bijenactiviteiten. Maak een bijenhotel en hoor van alles over bijen tijdens het imkerspreekuur op 17 juli, 7 en 21 augustus. Met een bijengidsje ontdek je welke bijen in de Oude Hortus en je eigen tuin leven.

Wanneer: 14 juli t/m 26 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Foto: Aafke Holwerda

Clean Pete: Afblijven
Clean Pete is een Nederlands popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang. Dit jaar is hun derde album ‘Afblijven’ gepresenteerd. Prachtige, melancholische, akoestische nummers wisselen af met up-beat-popliedjes. Ze komen daarbij niet alleen, maar met een gehele band.
Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. Neem plaats in het gras of breng een tuinstoel mee!

Wanneer: zondag 22 juli
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Familiewandeling & Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)
Ga met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Je komt van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest… Maar er is deze zondag ook een Familiewandeling voor het hele gezin! Samen met de gids maak je een wandeling over, onder en door het fort.

Wanneer: zondag 22 juli
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Bezoek het nieuwe Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum
Het nieuwe Modellenmagazijn in het Spoorwegmuseum is geopend! Dit is een permanente expositie van de bijzondere collectie treinmodellen. Je kunt veel unieke modeltreinen bekijken, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. Het Modellenmagazijn brengt deze prachtige collectie op een speelse manier tot leven. Ook kun je verschillende andere tentoonstellingen bekijken, zoals ‘de spoorloper’ en ‘de sporen van smaragd’. En in het Techlab word je een echte treinexpert, door alle proefjes kun je ontdekken hoe een trein werkt.

Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Wanneer: de hele zomervakantie
Meer info: website Spoorwegmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).