Dit is er dit weekend te doen voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen voor ouders en kinderen

Dit is er dit weekend te doen voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC een overzicht van de leukste weekendtips!

Seafood Festival

Seafood Festival bij Restaurant Zuiver

Liefhebbers van vis en seafood opgelet? Restaurant Zuiver organiseert zaterdag een Seafood Festival. Je kunt allerlei lekkers proeven, biertjes drinken of natuurlijk een heerlijke wijn. Voor de kinderen is er een springkussen en sushiworkshop en voor de muzikale omlijsting zorgt Wicked Jazz Sounds. Dat belooft een mooie middag en avond te worden.

Wanneer: zaterdag 9 juli, vanaf 15.00 uur
Waar: Restaurant Zuiver, Kromme Wetering 51, Utrecht
Meer info: website Seafood Festival

Kasteel-Groeneveld

Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld

Bij Kasteel Groeneveld kun je zondag weer terecht voor de Trotsmarkt. Een markt vol lekkers en mooie spulletjes van ondernemers uit de regio. En als je er toch bent, kun je meteen Kasteel Groeneveld bezoeken!

Wanneer: zondag 10 juli
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trotsmarkt

theater terra kikker

De Kleine Kikkershow (2+) in De Meern

Theater Terra speelt een kleine intieme voorstelling, naar de bekende boeken van Max Velthuijs. Een prachtige buitenvoorstelling met avontuurlijke verhalen en vrolijke liedjes van Kikker voor de allerkleinsten. Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater in Castellum Hoge Woerd. De voorstelling is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem bij deze voorstelling plaats in het gras of breng een tuinstoel mee!

Wanneer: zondag 10 juli, 15.00 uur 
Waar: Openluchttheater Castellum Hoge Woerd, De Meern  
Meer info: website Podium Hoge Woerd

zomermarkt wolvenplein

Zomermarkt Wolvenplein

Zondag kun je op het terrein van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein terecht voor een zomermarkt. Het is een creatieve buurtmarkt met meer dan 40 kramen. In een aantal ruimtes én een luchtplaats van de voormalige gevangenis in Utrecht vind je unieke spullen.

Wanneer: zondag 10 juli 11.00 uur tot 17.00 uur 
Waar: de oude gevangenis aan het Wolvenplein, Utrecht
Meer info: Facebookpagina event

botu-diertjestuin3-1600x300

Bijendag in de Botanische Tuinen

Op 10 juli houdt de imker open huis in de Diertjestuin van de Botanische Tuinen. Hoe zit het nou met bijensterfte, wat zijn bijen en hommels eigenlijk en wat kun je zelf doen om het hen naar de zin te maken? De imker vertelt over het houden en verzorgen van bijen, vlecht klassieke bijenkorven van stro en geeft demonstraties met de bijenkasten in de Diertjestuin. Neem ook vooral even een kijkje bij het Bijenhotel waar uiteenlopende kraamkamers voor solitaire (wilde) bijen zijn ingericht.

Kinderen kunnen met de imkerskap op de foto en kunnen ook meedoen met de gezellige knutselactiviteiten, zoals het maken van een bijenhotel voor in de tuin of een mooi bijtje voor in huis.

Wanneer: zondag 10 juli 10.00 uur – 16.30 uur 
Waar: Botanische Tuinen, Budapestlaan 7, Utrecht
Meer info: website Botanische Tuinen 

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

1 Reactie

Reageren
  1. Gerhard te Velde

    http://lustrumusc.nl/programma/intocht-opening-domkerk/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).