Bier en Appelsap: weekendtips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: weekendtips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: weekendtips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: weekendtips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Lichtjeswandeling Fort bij Rijnauwen
Proef de magische sfeer van fort Rijnauwen tijdens een lichtjeswandeling over het fort. De boswachter steekt honderden kaarsjes aan die je de weg wijzen. Onderweg ontmoet je een verhalenverteller en drink je een beker warme chocolademelk of glühwein met marshmallows bij een warm vuurtje en zing je samen sfeervolle kerstliedjes. Beleef de haag van lichtjes samen met vrienden of familie en kom in de kerststemming!

Wanneer: zaterdag 7 december
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Verhaalatelier: Een vuurvliegje maken (3+)
Het verhaalatelier is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Dit vrolijke voorleesfeest duurt ± 45 minuten. De Bibliotheek probeert de taalontwikkeling van peuters en kleuters door creativiteit te stimuleren.
Door de donkere nacht vliegt een vuurvliegje op zoek naar zijn vriendjes. Steeds als hij een lichtje ziet, zijn het de ogen van nachtdieren, koplampen of een kaars. Maak met een glowstick en pijpenragers een vriendje voor het eenzame vuurvliegje. Na afloop staat er chocolademelk onder de kerstboom klaar.

Wanneer: 7 en 8 december
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website bibliotheek Utrecht

Kids X-Mas Festival
Op 7 en 8 december pakken ze bij kerstboomkwekerij van Zijl extra uit met leuke activiteiten en animatie! Pimp je kerstboompje, sleeën op de sleebaanhelling, poffertjes eten of heerlijk snuffelen tussen alle leuke pimp je kerstproducten! Entree is gratis, maar voor sommige workshops wordt een bijdrage gevraagd.

Wanneer: 7 en 8 december (en 14 en 15 december)
Waar: Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik
Meer info: website kerstbomen te koop

Wintermarkt bij Molen de Ster
Buiten is het koud maar in de molen hangt een warme sfeer. Met glühwein, warme choco, snert en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. Ontdek al het moois en lekkers in de 30 kraampjes. Zelfgemaakte producten door lokale makers die leuk zijn om te geven tijdens de feestdagen en lekker om te proeven tijdens de wintermarkt. Van sierraden tot t-shirts en van kalenders tot speelgoed er is voor iedereen een mooi cadeautje te vinden.

Wanneer: zondag 8 december
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Kerstkoekjes bakken
Bij restaurant Loft88 kunnen de kinderen om de 2 weken meedoen aan een leuke creatieve activiteit. Deze zondag kunnen ze onder begeleiding kerstkoekjes bakken. En straks in de kerstvakantie is er zelfs dagelijks een winterse activiteit!

Wanneer: zondag 8 december
Waar: Restaurant Loft88, Utrecht
Meer info: Facebookpagina Loft88

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).