De Bierverteller opent bierwinkel in de Twijnstraat | De Utrechtse Internet Courant De Bierverteller opent bierwinkel in de Twijnstraat | De Utrechtse Internet Courant

De Bierverteller opent bierwinkel in de Twijnstraat

De Bierverteller opent bierwinkel in de Twijnstraat
Foto van een poster die hangt in de etalage van Twijnstraat 47
De Bierverteller opent in de loop van deze zomer een nieuwe bierwinkel in de Twijnstraat. Voorheen gaf initiatiefnemer Tomas Schroën vooral proeverijen op locatie maar nu gaat hij ook bieren verkopen.

De Bierverteller opent in de loop van deze zomer een nieuwe bierwinkel in de Twijnstraat. Voorheen gaf initiatiefnemer Tomas Schroën vooral proeverijen op locatie maar nu gaat hij ook bieren verkopen.

Als biersommelier draait het leven van Schroën al langer om bier. Hij geeft proeverijen en geeft advies aan ondernemers, maar hij wilde meer: “Al langer speelde ik met het idee dat de  Bierverteller meer moest worden dan dat het was.”

Hij is blij met de nieuwe locatie: “De Twijnstraat verdient een bierwinkel, en met het verdwijnen van Bert’s Bierhuis was die er niet meer.”

Bier is hip tegenwoordig: “Het is zelfs mega hip, er is een wildgroei aan initiatieven en dat maakt het ook spannend.” Schroën wil niet alleen maar bier gaan verkopen: “Ik wil mensen graag vertellen over bier en als het ware een kenniscentrum worden. Ik ben echt fan van de Twijnstraat, de straat zit vol met leuke winkeltjes met lekker eten als de Kazerij, Vlaamsch Broodhuys, Visjes, Da Portare Via; daar prijs ik graag verschillende soorten bier bij aan. Zoals je in een goede wijnhandel te weten komt wat voor wijn je bij asperges moet drinken, kan ik vertellen welk bier goed smaakt bij specifieke gerechten.”

De vraag welk bier zijn favoriet is, is een moeilijke: “Ik probeer elke week zo’n tien nieuwe bieren uit en heb elke maand wel weer nieuwe favoriet. Wel ben ik een groot liefhebber van zure bieren, maar ook van stout.”

Voor de geboren Limburger is het ook een spannende tijd: “Ik ben geen retailer of harde zakenman. Ik ben een bier-enthousiasteling en wil gewoon een gave winkel neerzetten en de biercultuur in Utrecht naar een hoger plan tillen.”

foto%202

14 Reacties

Reageren
 1. Gas

  Dat klinkt interessant, ga na de opening maar eens een kijkje nemen

 2. Enid

  Heel blij mee!

 3. Karel

  Ik kwam vroeger altijd bij berts bierhuis en zal zeker ook in jou bierverteller komen lijkt me leuk en inderdaad heb je heel veel leuke winkels in het twijnstraat

 4. Gassie

  Precies wat ik nodig heb! Ziekekop krijg ik als ik op de berg zit….

 5. JdV

  Haal dan meteen wat kratjes Westvleteren in huis, dat kon Berts Bierhuis nooit leveren.

 6. Fritz

  Westvleteren zul je toch echt zelf moeten halen bij de abdij…

 7. Joris

  Please, importeer wat Fat Tug IPA uit Victoria, Canada

 8. Inge

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je winkel, en ook succes gewenst natuurlijk.

 9. Joost

  Westvleteren is vaak genoeg (ook nu) verkrijgbaar bij de slijter aan het begin van de Kanaalstraat.

 10. Henk

  Fantastisch initiatief, tot in de zaak!:)

 11. Michiel 'Ciabatta'

  Mooi Tomas! Veel succes en tot in de winkel.

 12. Jelle

  In ieder geval een winkelier die erg veel houdt van t product dat hij verkoopt en er nog veel vsn afweet ook. Succes gewenst.

 13. Buffel

  Bert’s Bierhuis verdient een waardige opvolger. Dat gaat Tomas zeker lukken, en ik denk zelfs dat er nog meer in zit dan in BB…
  Z’n bierkennis is ongeëvenaard!

 14. Jeroen

  Op Westvleteren moet je intekenen. En is erg lekker, maar niet “12 euro lekker”. Zwaar overdreven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).