Bijna 400 reacties op voorgestelde OV-wijzigingen van BRU | De Utrechtse Internet Courant Bijna 400 reacties op voorgestelde OV-wijzigingen van BRU | De Utrechtse Internet Courant

Bijna 400 reacties op voorgestelde OV-wijzigingen van BRU

Bijna 400 reacties op voorgestelde OV-wijzigingen van BRU

De oproep van Bestuur Regio Utrecht (BRU) om te reageren op de voorgestelde wijzigingen in het openbaar vervoer in 2014, heeft bijna 400 reacties opgeleverd. Het was voor de eerste keer dat BRU rechtstreeks een reactie vroeg aan de inwoners van en reizigers in de regio.

BRU laat weten ‘heel blij’ te zijn met de vele reacties die binnen zijn gekomen.

Niet alleen kwamen er reacties binnen op de specifieke uitgangspunten, ook spraken veel inwoners van en reizigers in de regio zich uit over de huidige dienstregeling.

Reactienota

Alle reacties die BRU heeft ontvangen, ook die van het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) en de negen BRU-gemeenten, worden verzameld in een reactienota. Nadat het dagelijks bestuur van BRU de nota heeft vastgesteld in haar vergadering op 22 april 2013, plaatst BRU de reactienota op de website. Alle personen en organisaties die gereageerd hebben ontvangen persoonlijk een exemplaar van de reactienota.

Achtergrond

Ieder jaar wordt in december een nieuwe dienstregeling ingevoerd en ieder jaar wordt de dienstregeling aangepast. Aan veranderingen in de stad en regio, maar ook aan veranderingen van reizigers-wensen. BRU stelt daarvoor de uitgangspunten vast en de vervoerder maakt de nieuwe dienstregeling.

Het is van belang dat de uitgangspunten zijn afgestemd met de betrokken partijen. De gebruikelijke afstemming gebeurt met de negen BRU-gemeenten en het ROCOV. Dit jaar vroeg BRU ook expliciet om reacties van inwoners van en reizigers in onze regio.

3 Reacties

Reageren
 1. Tim Schipper, fractievoorzitter SP

  Het BRU kan niet tellen. Op 28 februari boden mensen uit Lombok alleen al 903 handtekeningen aan voor de terugkeer van lijn 14.
  Op 25 februari kreeg het BRU ook al 229 stuks voor de terugkeer van lijn 6 naar Hoograven. Dan kom ik sowieso op 1132 reacties, toch?

 2. Rob van Doesburg

  Ook laat de BRU de handtekeningen buiten beschouwing voor de bushaltes aan beide zijden van het Vredenburg die absoluut noodzakelijk zijn.

 3. tom

  hoi duc
  tom heeft actiegroep

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).