Bijna 60 dode duiven gedumpt in Minstroom in Utrecht; politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen Bijna 60 dode duiven gedumpt in Minstroom in Utrecht; politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen

Bijna 60 dode duiven gedumpt in Minstroom in Utrecht; politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen

Bijna 60 dode duiven gedumpt in Minstroom in Utrecht; politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen
Archiefbeeld
Een nog onbekend persoon heeft 59 dode duiven gedumpt in de Minstroom in Utrecht. De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen.

Een nog onbekend persoon heeft 59 dode duiven gedumpt in de Minstroom in Utrecht. De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen.

Donderdag 10 februari kreeg de Utrechtse dierenambulance rond 15.45 uur een melding omdat er veel dode duiven in het water lagen. Het ging om de Minstroom ter hoogte van de Tuindersvereniging Abstede.

Er werden uiteindelijk 59 duiven in het water gevonden. “Gezien de dumping en de gesteldheid van de duiven, is de politie dringend op zoek naar getuigen”, is te lezen op sociale media.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

14 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Deze dode duiven zouden wellicht van een duivenhouder afkomstig kunnen zijn, dus misschien kan de politie daar langs gaan om te kijken, of zij hun duiven nog hebben en/of om info in te winnen. Ook kan een duivenhoudersvereniging wellicht meer info verstrekken.

 2. Lombokker

  Waar maken die mensen zich druk over. Hier in de Leidsche Rijn wemelt het van de (levende) ratten, maar daar hoor je niemand over.

 3. Stadsie

  In tijden van vogelgriep is dit zeer urgent uit te zoeken.

 4. Hans

  Beste meneer de Lombokker,
  het heeft er alle schijn van dat hier op grote schaal mishandeling van dieren heeft plaats gevonden.En dat is iets waar men zich terecht druk om maakt.
  Ratten bevinden zich overal waar mensen achteloos omgaan met voedselresten, m.a.w. waar rotzooi wordt achtergelaten door mensen.
  Werp maar eens een blik (grappig taalgebruik binnen deze context) in de omgeving van scholen voor voortgezet onderwijs: half volle chipszakken, van huis meegenomen brood wat op straat belandt, blikjes, pakjes chocomel, half leeggegeten patatbakjes etc. Alles achteloos op straat gegooid. En 100 meter verderop, bij een groot ziekenhuis: overal lokdozen met rattengif tegen de gevel. Waar zou die overlast van deze slimme knagers toch vandaan komen?

 5. Adje

  @Lombokker, het artikel zegt “vanwege de gesteldheid van de duiven” … Als er een iemand verantwoordelijk is voor de dood van de dieren of voor de onveilige dumping van hun lichamen, dan vormt die persoon een gevaar voor anderen. In geval van dierenmishandeling wordt dat vaak gepleegd door mensen die ook andere geweldsdelicten plegen. En sowieso kan zo’n dumping van lijfjes heel schadelijk zijn voor de lokale natuur

 6. Tokne Goossens

  Wie deze duiven gedumpt heeft, heeft over het hoofd gezien dat die eetbaar zijn. Soep van trekken, of opdienen voor een super natuurljjk hoofdgerecht.
  Zonde van de verspilljng.

 7. Berend

  Vliegende ratten eet je niet, zullen wel ziek geweest zijn, anders breng je ze inderdaad naar de slacht voor de kroketten/frikandellen/kipcorn fabriek.

 8. Zuilen030

  @Hans; overlast van duiven komt, net als van ratten door menselijk gedrag, kom eens kijken in Zuilen waar een deel van de bewoners vanwege geloofsovertuiging brood op straat gooit, het aantal duiven is mede hierdoor enorm.

 9. Sherlock Holmes

  Kan zijn, dat er net een duivenmelker is overleden. De kids het huis willen verkopen en daarom de duiven los laten (die redden zich wel) maar die komen natuurlijk steeds terug 🙁

  En zagen geen andere uitweg, dan de duiven maar koud te maken, zodat ze het huis te koop konden zetten zonder duivenoverlast voor de nieuwe bewoners.

 10. woutvr

  Nou ja zeg…

 11. Mary

  Wat wordt er toch altijd vreselijk negatief over duiven gedaan. Duiven zijn ook levende wezens net als bv je hond of kat. Maar ja, duiven zijn natuurlijk niet “aaibaar” genoeg en brengen alleen maar overlast, volgens de mens. De persoon/personen die deze arme duiven heeft gedumpt kan wel een gevaarlijke gek zijn, die zich later op mensen zal richten. Zoals hier al gezegd werd.

 12. [email protected]

  Sinds de jaren 70 is de ratten overlast inderdaad toegenomen in de stad Utrecht, mede ingegeven door religieuze achtergrond.

 13. Hans

  @Zuilen030

  Klopt helemaal.

  En het gaat ook om overlast van meeuwen. De beesten komen in massa’s af op het oude brood wat mensen vanaf de balkons in de binnentuinen gooien. Woningbouwcorporaties proberen dit een beetje te ontmoedigen door bordjes in de portiekwoningen op te hangen met het vriendelijke verzoek de dieren niet te voederen. Dat helpt niet. Wat helpt zou een huismeester zijn die naar Parijs model in het complex zelf woonde en die zijn pappenheimers kent en kan aanspreken c.q. aanpakken. Ook de ratten overigens, terecht genoemd door Lombokker – pikken graantjes mee.
  Maar ja, de conciërge naar Frans model kennen wij niet. Kost geld.

 14. Nina

  @ Mary
  Een duif kan mensen ziek maken. Het worden ook wel vliegende ratten genoemd.

  Muizen, ratten en duiven; als het er teveel bij elkaar zijn, is het een plaag met bedreiging van de volksgezondheid tot gevolg. Neemt niet weg dat we humaan met ze om moeten gaan en dus een snelle dood bij overlast.

  Hoog tijd dat de gemeente deze overlast in de openbare ruimte gaat bestrijden, want het loopt uit de hand in sommige delen van de stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).