Bijzondere verhalen van ROC Midden Nederland: ‘Al mijn kennis komt nu samen in The Streetfood Club’ | De Utrechtse Internet Courant Bijzondere verhalen van ROC Midden Nederland: ‘Al mijn kennis komt nu samen in The Streetfood Club’ | De Utrechtse Internet Courant

Bijzondere verhalen van ROC Midden Nederland: ‘Al mijn kennis komt nu samen in The Streetfood Club’

Bijzondere verhalen van ROC Midden Nederland: ‘Al mijn kennis komt nu samen in The Streetfood Club’
Het Uitblinkersgala vindt op woensdag 13 juni plaats in de Stadsschouwburg Utrecht. Dat organiseert ROC Midden Nederland om te laten zien hoeveel talent ze in huis in hebben. Op dit moment studeren er zo’n 22.000 studenten aan ROC Midden Nederland. In deze serie portretteert DUIC vier bijzondere studenten, sommigen al afgestudeerd, anderen nog druk bezig met hun opleiding. In deze editie Wes Schreutelkamp (30 jaar), oud-student Manager/Ondernemer Horeca (Facility, Horeca & Travel College). Hij is nu eigenaar van The Streetfood Club in Utrecht

Het Uitblinkersgala vindt op woensdag 13 juni plaats in de Stadsschouwburg Utrecht. Dat organiseert ROC Midden Nederland om te laten zien hoeveel talent ze in huis in hebben. Op dit moment studeren er zo’n 22.000 studenten aan ROC Midden Nederland. In deze serie portretteert DUIC vier bijzondere studenten, sommigen al afgestudeerd, anderen nog druk bezig met hun opleiding. In deze editie Wes Schreutelkamp (30 jaar), oud-student Manager/Ondernemer Horeca (Facility, Horeca & Travel College). Hij is nu eigenaar van The Streetfood Club in Utrecht

Wat vond je van de opleiding?

“Heel waardevol. Ik heb vanaf 2006 vier jaar lang de opleiding Manager/Ondernemer Horeca gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik mijn basis voor de toekomst gelegd. In de horecabranche leer je het meest in de praktijk, maar een theoretische basis moet je zeker hebben. Ik kom uit een horecagezin, dus ik had al wat praktijkervaring maar heb veel theoretische kennis over ondernemerschap opgedaan tijdens mijn studie. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd over boekhouding, ondernemingsrecht en personeelsmanagement. Je moet als manager in de horeca weten hoe en waarom je roosters voor je personeel moet maken. Zonder die basis slaag je niet als horecamanager.”

Profiteer je als oprichter en eigenaar van The Streetfood Club nog steeds van je opleiding?

“Jazeker! Ik heb een half jaar stage gelopen bij Mambo Beach op Curaçao en een half jaar bij restaurant De Rechtbank in Utrecht. Ik heb daardoor geleerd hoe je een groot restaurant kan runnen, maar ook hoe je de lekkerste cocktails kan maken. Naast de basiskennis leg je ook een hoop sociale contacten via zo’n opleiding. Ik heb veel studievrienden die nu ook restaurants hebben. Daar bespreek ik vaak dingen mee, zeker nu ik zelf in de opstartfase van The Streetfood Club zit. Ook heb ik mezelf door de opleiding en stages breed georiënteerd. Ik heb bijvoorbeeld ook mijn koksdiploma behaald. Als mijn chef-kok nu plotseling ziek wordt, kan ik prima voor hem invallen. Dat is altijd handig. Ik heb trouwens als manager zijnde ook wel eens mijn schoolboeken erbij gepakt als ik iets niet precies meer wist. Bijvoorbeeld: hoe stel je een goed marketingplan op? Dat doe je niet elke dag, dus je geheugen even opfrissen is dan wel fijn. Na mijn studie werkte ik jarenlang als manager in de horeca, zo was ik ook betrokken bij de oprichting van WT Urban Kitchen in de watertoren op Rotsoord. Al mijn kennis komt nu samen in The Streetfood Club. Dat is echt heel gaaf!”

Wat is jouw gouden tip aan een ROC-student?

“Maak bewuste keuzes bij het zoeken naar een stageplek. Wil je je breed oriënteren? Of juist specialiseren? Onderzoek wat je het leukste vindt en word daar goed in. Daar kom je achter door dingen uit te proberen tijdens je stages. Vraag een keer of je over de wijn mag vertellen, het dessert mag maken of de cocktail van de week mag bedenken. Of denk een keer mee met de marketing; er zijn zoveel facetten die bij een restaurant horen.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).