Bijzondere plastic walvis blijft langer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bijzondere plastic walvis blijft langer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bijzondere plastic walvis blijft langer in Utrecht

Bijzondere plastic walvis blijft langer in Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
De bijzondere plastic walvis wordt volgende maand niet afgebroken maar verlaat Utrecht pas in september. Het twaalf meter hoge kunstwerk zou in juli naar Parijs gaan maar dat gaat niet door. Daarom blijft het gevaarte nog langer in de singel staan.

De bijzondere plastic walvis wordt volgende maand niet afgebroken maar verlaat Utrecht pas in september. Het twaalf meter hoge kunstwerk zou in juli naar Parijs gaan maar dat gaat niet door. Daarom blijft het gevaarte nog langer in de singel staan.

Het spectaculaire kunstwerk werd in januari geplaatst in het water bij TivoliVredenburg en trekt nog steeds veel bekijks. Het object wordt veel gefotografeerd. Skyscraper, zoals het kunstwerk officieel heet, heeft ook een doel. De makers, Studio KCA, willen met het werk aandacht vragen voor de problemen van plastic soep in de oceaan.

(Tekst gaat door onder afbeelding)

Het is aan de Universiteit Utrecht te danken dat het werk in Utrecht staat. Met behulp van verschillende partners haalde de onderwijsinstelling het kunstwerk naar de stad.

Aanvankelijk zou het kunstwerk in juli naar Parijs verhuizen. Toen dat niet doorging, heeft de Universiteit Utrecht, zich samen met de partners ingespannen om de walvis langer in Utrecht te houden. Dat is gelukt.

De walvis blijft nu nog de hele zomer in Utrecht en wordt in de derde week van september afgebroken. Het kunstwerk gaat vervolgens door naar Azië. 

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Van mij mag-tie blijven. Na onze daokhaos, nu onze waolvis.

 2. Tom

  Uitstekend gedaan. Dit is werkelijk een prachtig kunstwerk en een verrijking voor de toch vrij kale nieuwe singel.

 3. Katja

  Mooi !

 4. Jan

  Deze vis is een unicum. Heel apart!

 5. herman

  Foeilelijk ding en daarom past ie wel in het gebied.
  Zou nog mooier worden als er wat vandalisme aan dat ding zou plaatsvinden, dan is het helemaal af.

 6. Nathan

  Herman zuurpruim, jij zou nog geen kunstwerk herkennen al zou je er tegenaan lopen.

 7. Fab

  Gewoon houden! Aankopen dat ding en af en toe op een andere prachtige waterplek. Beter dan die loeilijke haas op het Neude!

 8. hilco

  Noem me een cynische zeikerd, maar plastic de hele wereld overvliegen om bewustzijn te kweken voor milieu-vervuiling komt mij niet heel snugger over….. Blijkbaar is het kwartje bij de initiatiefnemers zelf nog niet helemaal gevallen……?

 9. Dennis

  Goed hoor dat plastic in het water, dit veranderd namelijk langzaam in microplastic!
  Echt een verrijking voor het leven in de singel.

 10. anna

  nu nog een babywalvis van alle wegwerpkleertjes en tasjes van nabijgelegen Primark erbij, zodat onze wethouders gezellig op het tegenover gelegen terrasje van hun aanmoediging kunnen genieten! An sich vind ik het een geweldig ding.

 11. isabelle

  Kopen dat ding! Voor altijd in onze singel. Staat echt prachtig, en per ongeluk ook nog eens een schitterende combinatie met het roze-witte “blokjes” hotelpand erachter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).