Foto’s: Binnenkijken bij het Calamiteitenhospitaal | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Binnenkijken bij het Calamiteitenhospitaal | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Binnenkijken bij het Calamiteitenhospitaal

Foto’s: Binnenkijken bij het Calamiteitenhospitaal
Foto's: Sharmaine Berkelaar / DUIC.
Deze week opende het Utrechtse Calamiteitenhospitaal tijdelijk haar deuren. DUIC nam een kijkje. 

Deze week opende het Utrechtse Calamiteitenhospitaal tijdelijk haar deuren. DUIC nam een kijkje. 

Twee keer per jaar nodigt het Utrechtse Calamiteitenhospitaal zorgprofessionals uit voor een kijkje in de keuken, maar de laatste jaren merkte het ziekenhuis dat er ook van buitenaf steeds meer interesse was. Daarom opende het Calamiteitenhospitaal dit jaar voor het eerst haar deuren voor het publiek. Tijdens een rondleiding kregen bezoekers het traject te zien dat een patiënt vanaf de ambulance door het ziekenhuis aflegt.

Het Calamiteitenhospitaal heeft als taak om bij een crisis, zoals een terroristische aanslag, ramp of epidemie extra opvangcapaciteit te bieden. Het instituut is een samenwerking tussen het Centraal Militair Hospitaal van Defensie en het UMC Utrecht. Door samenwerking met een traumacentrum en het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) is er zowel de infrastructuur en de expertise om snel medische opvang te organiseren bij rampen en calamiteiten.

 

Fotoverslag

Calamiteitenhospitaal Utrecht

1 Reactie

Reageren
  1. Janet Kooper

    In het verleden heb ik hier eens een rondleiding gehad; heel indrukwekkend, maarre…s dit calamiteitenziekenhuis nu dus in werking…? Vanwege het nieuwe corona virus?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).