Nog steeds onduidelijkheden bij ondernemers over voetgangersgebied Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Nog steeds onduidelijkheden bij ondernemers over voetgangersgebied Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Nog steeds onduidelijkheden bij ondernemers over voetgangersgebied Utrechtse binnenstad

Nog steeds onduidelijkheden bij ondernemers over voetgangersgebied Utrechtse binnenstad
Ondernemers in de Utrechtse binnenstad krijgen binnenkort meer duidelijkheid over wat zij in het voetgangersgebied mogen doen. Restauranteigenaren in bijvoorbeeld de Zadelstraat weten nu nog steeds niet of zij hun terras kunnen uitbreiden.

Ondernemers in de Utrechtse binnenstad krijgen binnenkort meer duidelijkheid over wat zij in het voetgangersgebied mogen doen. Restauranteigenaren in bijvoorbeeld de Zadelstraat weten nu nog steeds niet of zij hun terras kunnen uitbreiden.

Volgens wethouder Lot van Hooijdonk kunnen alle betrokkenen in de binnenstad snel meer informatie verwachten. Ze verwacht dat het wijkbericht waarschijnlijk dit weekend op de mat ligt. “Dan weet iedereen in de buurt waar die aan toe is.”

VVD, Student & Starter en D66 stelden de wethouder hier donderdagavond vragen over in de raadsvergadering. Op 28 mei besloot de gemeenteraad dat het voetgangersgebied in Utrecht tijdelijk een stuk groter werd. Op 9 juni kwam het besluit dat er ook tijdelijk horeca op andere plekken is toegestaan.

Zadelstraat

Hierdoor wordt onder meer de Zadelstraat tijdelijk een voetgangersgebied en kunnen horecaondernemers hun terras uitbreiden. De partijen zeggen van ondernemers in de straat gehoord te hebben dat er echter nog weinig is veranderd. Aanvragen voor terrasuitbreiding zouden worden afgewezen en het officiële besluit om er een voetgangersgebied van de maken is nog niet genomen.

Wethouder Van Hooijdonk legde gisteravond uit waarom er meer tijd nodig was dan gehoopt. “We hebben de afgelopen tijd nodig gehad om ondernemers goed mee te nemen in wat het betekent voor hun belevering, om het parkeren goed te regelen en de toegankelijkheid voor verschillende doelgroepen én nood- en hulpdiensten.”

Ook in de bebording, stallingsplekken en fietsroutes ging meer tijd in ging zitten. “Kortom, het is iets ingewikkelder dan een paar hekken neerzetten.” De wethouder zegt dat er voortdurend zo snel mogelijk wordt gewerkt. “Ik kan er niks anders van maken.”

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Het lijkt mij een heeeeel goede zaak als de Zadelstraat níet een groot terras wordt.

 2. Koel Hoofd

  Ach ja, de Zadelstraat. Daar reed vroeger nog busje van lijn 22 door omdat de binnenstad bereikbaar moest zijn voor iedereen en niet alleen voor fieters.
  Maar dat was toch al voetgangersgebied voor corona?

 3. Mia

  Lijkt mij volslagen zinloos als Handhaving het weer eens laat afweten, nu wordt je ook van je sokken gereden door scooters, brommers en fietsers die niet echt willen begrijpen wat een voetgangersgebied is, hierbij totaal niet gehinderd door Toezicht en Handhaving.

 4. Binnenstadsbewoner

  Weeeeeer geen enkel overleg met Binnenstadsbewoners
  Horecapartij D66 heeft altijd maling aan Binnenstadsbewoners

 5. Pee

  Ze maken er juist een puinhoop van op deze manier.

 6. karla

  Nee jongens, we zouden het voetgangergebied uitbreiden zodat mensen veilig door de stad kunnen lopen. We moeten niet het voetgangersgebied uitbreiden om de horeca te faciliteren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).