Biologisch restaurant Gys opent vestiging aan de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant Biologisch restaurant Gys opent vestiging aan de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

Biologisch restaurant Gys opent vestiging aan de Amsterdamsestraatweg

Biologisch restaurant Gys opent vestiging aan de Amsterdamsestraatweg
Biologisch restaurant en lunchroom Gys gaat uitbreiden naar de Amsterdamsestraatweg 113. Morgen start de verbouwing van het pand en de streefdatum voor de opening is op 1 juni. “Onze missie is om iedereen gezond en biologisch eten te geven”, aldus medeoprichter Gijs Werschkull.

Biologisch restaurant en lunchroom Gys gaat uitbreiden naar de Amsterdamsestraatweg 113. Morgen start de verbouwing van het pand en de streefdatum voor de opening is op 1 juni. “Onze missie is om iedereen gezond en biologisch eten te geven”, aldus medeoprichter Gijs Werschkull.

Gys bestaat sinds een half jaar aan de Voorstraat en de zaak is nu al een groot succes. Een tweede vestiging is een logische stap. “Kennelijk voorzien we in iets waar behoefte aan is. Gys is opgericht om gezond en biologisch eten tegen een bescheiden prijs aan te bieden. Ik wilde biologische eten minder elitair maken. Als je het verschil wil maken dan moet je iedereen bereiken”, aldus Werschkull.

Studenten en hoger opgeleiden behoren tot de doelgroep van Gys. Werschkull legt uit dat de doelgroep ook woonachtig is in de buurt van de Amsterdamsestraatweg. Riskant vindt Werschkull het niet om een vestiging aan de Straatweg te openen: “We denken dat we met een vestiging een steentje kunnen bijdragen aan een beter leefklimaat.”

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Joe

  Mooie doelstelling om minder elitair te zijn. Maar dan wel studenten en hoger opgeleiden als doelgroep.En nog de hoop uitspreken dat je vestiging op de Amsterdamsestraatweg kan bijdragen aan een ‘beter leefklimaat’.
  Ben benieuwd wat Gijs dan wél elitair vindt…

 2. Gijs

  Beste Joe

  Een doelstelling hebben en constateren wie er momenteel voornamelijk naar GYS komt zijn twee verschillende zaken. Juist door voor de Amsterdamsestraatweg te kiezen, in plaats van een locatie in centrum, laten we zien we onze doelstelling serieus nemen.

 3. Pierre Elitair

  Nu kunnen de paupertjes die daar wonen eindelijk kijken naar hoogopgeleiden die van hun biologische hapjes genieten, dat is toch schitterend verheffend? 😉

 4. Mark

  Prima. Op de ASW liggen kansen voor dit soort initiatieven. De koffiezaak bij de plantage loopt volgens mij ook prima.
  Genoeg jong volk daar in de buurt.
  En.. ook wel leuk, iets anders dan een shoarma toko, of kapsalon.

 5. Fred

  Hipperdepip Pijlsweerd!

 6. Cello

  Geen verrassende stap. Het is allang duidelijk dat in de omliggende wijken van de asw steeds meer vraag is naar dit soort initiatieven. Welkom!

 7. Seringstraat inwoner

  Goede zaak! Eindelijk eens wat fatsoenlijke tentjes in de ASW 🙂

 8. Plien

  superrr!!!! Eindelijk leuk etentje in de buurt! Er moet echt meer van dit soort tentjes komen voor jonge ouders/hipsters, studenten enz :)!!

 9. Amsterdamsestraatwegbewoner

  Superfijn! Ik vind het een dappere stap, om zo’n restaurant op de ASW te openen, en ik ben ervan overtuigd dat het lef om dat te doen goed beloond gaat worden. Ik denk dat er met mij vele andere wijkbewoners zijn die hierop zaten te wachten.

 10. Sebas

  Welkom Gys! Ik kende jullie nog niet, maar ik word erg blij van jullie website: lekker biologisch eten en voor een heel betaalbare prijs. Een voedzaam en verantwoord diner voor €10-12 is schaars in de Nederlandse horeca en jullie bieden het. Daarmee maak je jullie alternatief bereikbaar voor iedereen (met friet en twee snacks bij de snackbar, een schotel gyros of nummer # bij de Chinees ben je tenslotte hetzelfde kwijt per persoon). Wat betreft de Bagels&Beans: het valt mij op dat daar er ook niet typisch yuppig publiek op bezoek komt. Beide welkome aanvullingen aan de ASW.

 11. O-café

  Leuk! Hoe meer horeca in Pijlsweerd hoe beter. Welkom op de ASW Gys! Binnenkort koffie bij O-café? 😉

 12. ASW bewoners Ellen & Jelis

  Van harte welkom Gys !
  Heel goed dat jullie hier komen. Eindelijk iets anders want we eten nu al jaren showarma !

 13. André

  Hulde en welkom! Ik zat al lang te wachten op iets gezonds om af te halen. Nu kan dat dus ook op mijn route naar huis. En Gys laat hiermee zien te snappen dat er in Noordwest ook ruimte in voor iets anders dan döner (ook lekker, maar niet altijd). Welke horeca-ondernemer volgt?

 14. Frats

  Met eco- en fairtradevoedsel wordt aan de belangen van een boer in Guatemala voldaan. Prima natuurlijk, maar in hoeverre heeft de eigen, Nederlandse samenleving baat bij zoiets? Alleen hoogopgeleiden die biologisch eten kunnen betalen, zullen er komen. Neem het personeel, dat zal bestaan uit mooie, jonge mensen, zoals gebruikelijk in de horeca, en met name in de hippe horeca. Waarom niet eens een werkloze 50+’er in dienst nemen, iemand die anders nergens aan de bak komt. Dat is MVO, de verantwoordelijkheid nemen naar je eigen samenleving!

 15. Katja

  Geweldig initiatief !
  Eindelijk iets fatsoenlijks in dat pand en op de ASW, ipv kapsalons, “massage”salons, “belwinkels”, afhaalzaken…
  Veel succes !!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).