Bioloog Frans de Waal benoemd tot universiteitshoogleraar | De Utrechtse Internet Courant Bioloog Frans de Waal benoemd tot universiteitshoogleraar | De Utrechtse Internet Courant

Bioloog Frans de Waal benoemd tot universiteitshoogleraar

Bioloog Frans de Waal benoemd tot universiteitshoogleraar

Het college van bestuur heeft per 1 september 2013 prof. dr. Frans de Waal benoemd tot universiteitshoogleraar bij de Universiteit Utrecht. De Waal is een vooraanstaande en wereldberoemde bioloog die zich heeft gespecialiseerd in primatologie en ethologie. Hij is auteur van een reeks boeken over het gedrag van mensapen en met name over de lichamelijke en psychologische verwantschap tussen mensapen en mensen.

Frans B.M. de Waal studeerde biologie in Nijmegen en Groningen en promoveerde in 1977 aan de Universiteit Utrecht bij professor Jan van Hooff. Van 1975 tot 1981 deed hij onderzoek aan de chimpanseekolonie van Burgers Zoo in Arnhem.

Sinds 1981 doet hij wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten. Momenteel is hij C.H. Candler Professor in de psychologie aan de Emory universiteit in Atlanta en is hij directeur van het Living Links Center van het Yerkes National Primate Research Center. In 2007 werd De Waal door het Amerikaanse tijdschrift Time geschaard onder de ‘TIME 100: The People Who Shape Our World’, een lijst van de honderd invloedrijkste mensen van de wereld, van dit moment.

De Waal werd in 1993 benoemd tot corresponderend lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en is lid van de National Academy of Sciences en de American Academy of Arts and Sciences. De Waal heeft een dozijn boeken geschreven, die in meer dan twintig talen zijn vertaald. Zijn meest recente boek ‘De Bonobo en de tien geboden’ ligt op dit moment in de Nederlandse boekwinkels. In 2013 kreeg Frans de Waal een eredoctoraat van de Universiteit Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).