Bloemen en waarschuwingen bij plek van dodelijk ongeval aan Biltse Rading in Utrecht Bloemen en waarschuwingen bij plek van dodelijk ongeval aan Biltse Rading in Utrecht

Bloemen en waarschuwingen bij plek van dodelijk ongeval aan Biltse Rading in Utrecht

Bloemen en waarschuwingen bij plek van dodelijk ongeval aan Biltse Rading in Utrecht
Bij de plek aan de Biltse Rading in Utrecht waar vrijdag een ernstig ongeval plaatsvond hangen momenteel papiertjes met waarschuwingen. Daarop is te lezen dat het om een ‘levensgevaarlijke oversteekplaats’ gaat en dat iets verderop een tunnel ligt. Bij het ongeluk kwam een 5-jarige jongetje en een 66-jarige vrouw om het leven.

Bij de plek aan de Biltse Rading in Utrecht waar vrijdag een ernstig ongeval plaatsvond hangen momenteel papiertjes met waarschuwingen. Daarop is te lezen dat het om een ‘levensgevaarlijke oversteekplaats’ gaat en dat iets verderop een tunnel ligt. Bij het ongeluk kwam een 5-jarige jongetje en een 66-jarige vrouw om het leven.

De 66-jarige vrouw uit Woerden stak vrijdag rond 15.45 uur met twee kinderen de Biltse Rading over. De vrouw en een van de kinderen werden aangereden door een 57-jarige automobiliste uit Huizen. Het bleek meteen om een ernstig ongeval te gaan, verschillende hulpdiensten kwamen in actie en er rukten twee traumahelikopters uit.

De 66-jarige vrouw uit Woerden overleed vrijdag. Later werd bekend dat het 5-jarige kind ook is komen te overlijden. Het andere kind bleef ongedeerd.

Tekst loopt door onder afbeelding

Bordjes

Bij de plek waar het ongeluk gebeurde hangen nu waarschuwingsbordjes. “Let op: levensgevaarlijke oversteekplaats”, is daarop te lezen. Ook worden mensen geadviseerd de tunnel onder de Biltse Rading door te nemen die iets verderop ligt. Vermoedelijk zijn de papiertjes opgehangen door omwonenden. Ook liggen er bloemen bij de oversteekplaats.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma sprak eerder van een ‘verschrikkelijk ongeluk’. “Ontzettend verdrietig en iets dat veel impact heeft in onze stad. Ik wens de nabestaanden en alle betrokkenen veel sterkte. Een bijzonder woord van dank ook aan alle hulpdiensten die hebben geholpen.”

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. S

  Oversteekplaats verwijderen.

 2. W

  @s: persoonlijk ben ik meer voor weg versmallen en snelheid naar 30 km/h brengen

 3. Marianne

  Voetgangers en fietsers door de onderliggende tunnel oversteekplaats opheffen

 4. Bart

  Flitspalen en iets doen aan die akelige weg.
  Sterkte voor allen

 5. Arthur Klaassen

  De situatie bij deze oversteekplaats is ook héél onoverzichtelijk. De stoplichten bij de oversteekplaats vallen, door de verderop staande stoplichten voor de oprit naar de A27, slecht op. Tevens wordt er over het algemeen hard gereden, dus was het helaas wachten tot er een ernstig ongeluk zou gebeuren. De beste optie is mijns inziens deze oversteekplaats verwijderen en verwijzen naar het tunneltje. Helaas zullen er nog altijd mensen zijn die dan illegaal alsnog de Biltse Rading gaan oversteken met alle risico’s van dien.

 6. Pien Verberne

  Oh zo betrokken de burgemeester. Maar iets doen met alle meldingen die vele bewoners van het veemarkt terrein jarenlang hebben gedaan, ho maar ! Er moet eerst zo’n ongeluk gebeuren. Heel heel heel verdrietig !!!

 7. Koel Hoofd

  Waarom is daar uberhaupt een voetgangers oversteekplaats gemaakt in plaats van een tunnel of brug waarvan is bewezen dat het vele malen veiliger is op een dergelijke autodoorstroom locatie? één rood fietsstraatje van paar ultraluxe fietskilometers minder en daar had al jaren geleden een tunnel/brug kunnen zijn…
  Geen verkeerskundig hobbysme maar verkeerskundige intelligentie dan hadden die vrouw en dat kindje nog geleefd. Een bekende Utrechtse mag wel een functie elders krijgen…in de Sahara of zo waar niemand harder gaat dan een kameel.

 8. De count

  Ondertunnelen daar, ook bij de op/afritten. Kalf is nu een paar keer verdronken daar. Net zoals utrechtseweg bij de bilt.

 9. GW

  Helemaal eens Marianne.
  VOP weg, voetgangers door de tunnel.
  Deze weg is de belangrijkste verkeersader van dit grote deel van de stad, en de tunnel is precies om die reden al decennia geleden aangelegd. Dat stoplicht is daar overigens ooit gekomen omdat de bezoekers van de automarkt het niet zo nou namen met oversteken en niet de moeite namen de tunnel te gebruiken.

 10. Pee

  Begin eens met het snoeien van het groen daar bij die oversteek .
  Het belemmert het zicht voor iedereen.

 11. Marleen

  Ik zie verkeerslichten. Hoe kan het dan levensgevaarlijk zijn?

 12. Wil

  @marleen: bivoorbeeld omdat veel automobilisten die daar niet verwachten en/of te hard rijden om überhaupt nog op tijd voor een rood verkeerslicht te stoppen.
  Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat dit de oorzaak van het ongeval is, maar puur als antwoord op je vraag.

 13. Ad gladium

  @s @w uw suggesties sluiten elkaar niet uit, zowel versmallen en vertragen als de oversteekplaats verwijderen.

 14. cas

  @ De count, dat staat financieel niet in verhouding tot het weghalen van de oversteek daar. Er is een hele mooie en veilige tunnel daar. Vaak genoeg gaat het daar bijna mis door fietsers, voetgangers en auto’s die door rood rijden. Dit is een hoofdverkeersader die niet eens door een woonwijk gaat (die is er later langs geplaatst op mooie veilige afstand. Het belang voor de doorstroming van een groot deel van Utrecht is met deze weg gemoeid. Hier is het belang van een voetganger ondergeschikt.

 15. W

  Het valt me op dat dit het derde dodelijke ongeval in korte tijd is in Utrecht… toeval? Is de situatie in Utrecht slecht vwb inrichting van wegen?

 16. P

  Ik fiets bijna iedere dag over het fietspad van de biltse rading. Ook het oversteken vlak voor en na het viaduct is gevaarlijk. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat het licht voor fietsers op groen stond en er vanaf de afrit automobilisten doorstaken direct weer naar de oprit, zich daarbij niet realiserende dat fietsers aan het oversteken zijn. (Gewoon rechtdoor dus)

 17. De count

  @cas, helemaal eens. Jarenlang er dagelijks gereden vanuit tuindorp en zijdebalen. Nooit opgevallen dat er ook al een tunnel is, moet je nagaan. Ondertunneling van oprit/afrit voor fietsers is er nog niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).