Boa’s grijpen in bij verzamelwoede op Oudegracht aan de Werf Boa’s grijpen in bij verzamelwoede op Oudegracht aan de Werf

Boa’s grijpen in bij verzamelwoede op Oudegracht aan de Werf

Boa’s grijpen in bij verzamelwoede op Oudegracht aan de Werf
Bron: Instagram Handhaving Binnenstad Utrecht
Utrechtse boa’s hebben weer ingegrepen bij een verzamelaar die heel veel spullen stalde op de Oudegracht aan de Werf. Na meerdere waarschuwingen zijn uiteindelijk al zijn spullen afgevoerd met een boot van de gemeentelijke havendienst. 

Utrechtse boa’s hebben weer ingegrepen bij een verzamelaar die heel veel spullen stalde op de Oudegracht aan de Werf. Na meerdere waarschuwingen zijn uiteindelijk al zijn spullen afgevoerd met een boot van de gemeentelijke havendienst. 

Omwonenden klagen al langer over de verzamelwoede van de man. Vorig jaar moesten medewerkers van Toezicht en Handhaving ook al ingrijpen. De man stalde veel spullen op de Oudegracht aan de Werf. Hij zou de spullen graag gebruiken voor zijn kunst, maar anderen noemden het grofvuil.

Medewerkers van Toezicht en Handhaving kwamen een aantal keer kijken. Er vonden meerdere gesprekken plaats waarbij de man gewaarschuwd werd. Dit hielp niet. In 2019 werden de spullen daarom verwijderd.

Een half jaar geleden begon hij weer te verzamelen en kwamen er weer overlastmeldingen uit de buurt. “Na opnieuw gesprekken te hebben gevoerd, die evenmin leidden tot weghalen van het vuil, is weer een last onder dwangsom opgelegd en is het grofvuil door ons opgeruimd. De kosten worden op meneer verhaald. De aangeboden hulp heeft hij geweigerd.”

16 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  tja, daar zit vast wel een dieper probleem onder….Maar als hij hulp weigert wordt het lastig.

 2. HArry

  Vroeger hadden we professionals die dit adequaat oploste.

  Maar het klimaat en de Europese project zijn belangrijker.

 3. [email protected]😷

  Daar zijn toch buurtteams voor om wijkbewoners te bezoeken en te ondersteunen, erg vreemd hóór.

 4. Robin

  Zit inderdaad wel een dieper probleem. Ik ken de financiële situatie niet van de beste man, maar ik acht de kans groot dat een rekening sturen zo’n persoon alleen maar verder de put in helpt. Ik hoop dat daar rekening mee gehouden wordt.

 5. Bastiaan

  Als hij nou een kringloop begint, kan hij de kosten voor het afvoeren betalen, maar ik vrees dat hij te gehecht is aan zijn spullen. Ik heb de beste man ooit eens gesproken, en hij kan volgens mij wel de nodige psychologische ondersteuning gebruiken. Wel een markant figuur voor de stad, ik hoop dat hij een oplossing vind voor zijn “problemen”

 6. Pee

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Verzamelstoornis

  omdat hij hulp weigert gaat het gewoon verder,let maar op.

 7. BdV

  Nee, ik vrees dat deze man hierna absoluut niet minder zal gaan verzamelen.

 8. W

  Prima gehandhaafd!

 9. Rob

  Heeft iemand zijn ‘kunstwerken” gezien?

 10. Van hoorn h

  We zijn blij,een doorn in het oog.verschrikkelijk.

 11. Hetty

  Wellicht had De Arm nog iets aan sommige van de spullen. Ik neem niet aan, dat deze verzamelaar alleen waardeloze troep verzamelde. De reactie van Bastiaan en Robin vind ik heel begripvol en juist. Het Coronavirus uit Utrecht heeft ook gelijk, wellicht had een buurtteam hem kunnen bezoeken en overreden, hulp te aanvaarden. .

 12. JD

  Hey dat is mijn fiets!

 13. Lombokker

  Ook als kunstenaar hoor je je aan de regels te houden. Zomaar voor jezelf wat beginnen, dat kan natuurlijk niet. Dat mag alleen in de daarvoor door de gemeente Utrecht ter beschikking gestelde broedplaatsen.

 14. Kadoendra

  @Hetty

  “De reactie van Bastiaan en Robin vind ik heel begripvol en juist”.

  De reactie van jou sluit daar ook weer mooi op aan!

 15. Erwin

  Chapeau @HArry hoe je zelfs dit bericht weet om te buigen naar je paradepaardjes Europa en klimaat.

 16. Kadoendra

  @W

  “Prima gehandhaafd!”

  Ja het toverwoord “handhaven”, maar is Utrecht nu echt veiliger geworden?!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).