Boa’s ontruimen Park Paardenveld in Utrecht vanwege drukte Boa’s ontruimen Park Paardenveld in Utrecht vanwege drukte

Boa’s ontruimen Park Paardenveld in Utrecht vanwege drukte

Boa’s ontruimen Park Paardenveld in Utrecht vanwege drukte
Boa's overlegden vlak voor het ontruimen met de gemeente.
Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Utrecht zijn momenteel bezig met het ontruimen van Park Paardenveld. Het is er door het mooie weer te druk. Wijkagenten van politie Utrecht Oost roepen via Instagram op niet meer naar de parken te komen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Utrecht zijn momenteel bezig met het ontruimen van Park Paardenveld. Het is er door het mooie weer te druk. Wijkagenten van politie Utrecht Oost roepen via Instagram op niet meer naar de parken te komen.

Door het warme voorjaarsweer zijn veel mensen naar de parken gekomen, waardoor het op veel plekken in Utrecht behoorlijk druk werd. Aan het eind van de middag besloot de gemeente in te grijpen. In Park Paardenveld spreken boa’s mensen aan en sommeren ze om te vertrekken.

Ook op andere plekken in de stad is het druk, waaronder in het Griftpark. Wijkagenten van de politie Utrecht Oost roepen mensen via Instagram op om niet meer naar parken te komen omdat het er ‘zeer druk’ is. Ook in Park Lepelenburg zou worden ingegrepen. In het Wilhelminapark is dat nog niet het geval.

Ook vorig jaar werd door gemeente en politie ingegrepen toen mensen met warm weer de parken opzochten. Eerder dit jaar werd ook al eens ingegrepen toen het op plekken in de stad te druk werd. Toen was dat echter niet door warm weer, maar juist doordat op Utrechtse wateren ijs lag en mensen gingen schaatsen.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Moraal verhaal: te veel mensen te weinig ruimte…
  En dan komen er de komende jaren nog eens 100.000 meer bij op nog minder ruimte….

  Kan iemand mij uitleggen waarom men denkt dat dit nog ‘leefbaar’ is?

 2. Dennis

  Kansloos. Buiten zijn is gezond en er is nauwelijks besmettingsgevaar. Binnen in een kamertje des te meer. Wat een idiote wereld leven we in. Benieuwd hoe dit gaat als het straks echt voorjaar is. Komt er dan ook een middagklok?

 3. Hans

  Het is evident in het belang van juist ook jongeren, die zich nu nog tamelijk onkwetsbaar wanen voor het coronavirus – en daarom zorgeloos samen komen in parken – om zich te realiseren dat het absoluut in hun allergrootste eigen belang is om er aan mee te werken dit virus de kop in te drukken. Waarom? Omdat het coronavirus, in zijn huidige verschijningsvorm nu misschien geen directe bedreiging voor veel jongeren vormt maar dat straks wel degelijk wel zal zijn. Immers door mutaties, maar ook door ontwrichtingen op wereldniveau die het maatschappelijk leven structureel verstoren wordt met name het leven van jongeren bedreigd. Het coronavirus onder controle krijgen door o.a. maatregelen van sociale afstand, mondkapjes, handhygiëne en vaccins zal beslissend zijn. Als je jong bent is het van enorm belang voor je meest nabije toekomst om van dit besef doordrongen te zijn en om je gedrag hierop aan te passen. Het is inderdaad zuur en heel erg jammer dat grote bijeenkomsten en feesten nu nog niet mogelijk zijn, maar het is in ieders belang om gezamenlijk verdere infecties en besmettingen tegen te gaan teneinde straks uit de lock down te komen en het leven weer enigszins ‘normaal’ te kunnen voortzetten.

 4. Bernhard

  Triest. Kans op besmetting is verwaarloosbaar in de buitenlucht. Laat mensen genieten van het weer.

 5. Scherpschutter

  Merk de subtiele maar significante verschuiving op in redenen die worden opgegeven voor ontruiming. Van: mensen hielden geen 1.5 meter afstand. Naar: het was te druk.

  Dit gaat helemaal de verkeerde kant op.

 6. GeenStijl@Utrecht 🤫

  De zon blijft verslavend blijkt maar weer,toch ons gezonde verstand gebruiken ……

 7. Manou De R.

  Het blijft te moeilijk allemaal.

 8. Ertwin

  @Geenstijl: inderdaad, met dit weer binnen blijven is coronatechnisch verstandiger. Oh nee.
  Ik zullen gisteren ongeveer 0 besmettingen plaats hebben gevonden in de Utrechtse parken. Stuk minder dan een gemiddelde kerk in Urk.

 9. Max

  @Hans Hou toch op, met een paar vrienden in een park zitten is echt het probleem niet.
  De mensen die nu weg gestuurd worden gaan nu nog dichter op elkaar op een balkonnetje zitten of, nog erger, binnen.
  We hebben het hier niet over grote festivals met duizenden bezoekers maar gewoon in de natuur zitten met een handvol bekende.

 10. Binnenstadbewoner

  @ Max: als je zo’n grasveld in het park overziet dan gaat het echt veel verder dan met ”een paar vrienden in het park zitten”. Het is echt vol. En in korte tijd gaat het zo van vol naar overvol. Die paar vrienden in het gras appen anderen van ‘kom ook’ etc en zo wordt het voller en voller.. De eerste bbq’s worden aangestoken, volle tassen uit de supermarkt, alcohol erbij en dus luidruchtiger, muziek een tandje harder, meer wildplassers etc. etc..

 11. G.H.

  Nou nou, inderdaad te druk daar, wat een mensenmassa….

 12. D.

  Buiten is de kans op besmetting veel lager, mits je wel 1,5m afstand houdt. Anders zit je alsnog andermans lucht in te ademen. En op dit punt gaat het in parken toch best vaak mis.

 13. F van wegen.

  Ik kom een paar keer per week in het noordenpark,( achter de gageldijk) zeer groot park, wat mij opvalt dat het er altijd rustig is. ruimte genoeg.

 14. Hans

  @ Max
  Hoi Max, nee, ik houd niet op. Het gaat hier over bewustzijn. Niet om de vraag of je niet met een paar mensen op een redelijke afstand met elkaar buiten kunt zitten. Maar als grote groepen bij elkaar gaan klitten zullen ze het virus blijven verspreiden, eerst onder elkaar, dan naar hun ouders en grootouders. Het virus blijft daardoor onbelemmerd rondgaan en maakt dankbaar gebruik van de vele gastheren en gastvrouwen om zodoende de samenleving te blijven ontwrichten vanwege de zeer nadelige effecten die deze verspreidingen nu eenmaal hebben op de volksgezondheid. Willen we daar ooit vanaf komen dan zal er eerst een vorm van collectieve zelfbeheersing moeten worden beoefend, door jong en oud. En aan dat laatste schort het, mede door het gebrek aan besef over waar het hier eigenlijk over gaat.

 15. Erwin

  @F van Wegen: dat park is dan ook verre van gezellig, dus niet zo raar dat het daar zo rustig is..

 16. Moniek

  Iedereen denkt een halve viroloog te zijn en denkt zelf wel te kunnen beslissen.
  Kijk dan ook niet vreemd op als het allemaal juist daardoor nóg langer gaat duren.

 17. Otto Nelemans

  Wonend aan het Wilhelminapark werd ik vanmorgen wakker een keek naar buiten. Het was nog vroeg dus ik dacht het niet goed te zien. Het was een weergaloze puinhoop door al het achtergelaten afval. Omdat het vooral om jongeren gaat, maak ik mij zorgen over hun besef dat zij roekeloos met de leefomgeving omgaan. Aardige mensen namen de moeite het afval op te ruimen. De roekeloosheid die ten grondslag ligt aan dit gedrag vertaalt zich gemakkelijk naar de verantwoordelijkheid voor de verspreiding van het virus. We leven in een (daar gaat ie weer) democratisch land. Dat betekent ook voor minderheden dat zij zich aan de door de wetgeving aan Haagse beslissingen moeten houden. Nee, we gaan allemaal de eigen virologische adviezen zelf interpreteren. Buiten is er geen virus overdracht i.p.v minder kans op etc. En zo modderen we roekeloos door.

 18. Sjaak

  Potverdorie @Otto, daar woon je wel mooi zeg!

 19. Mark

  Tsja, mensen zijn geen producten die je een jaar in een kast kan opsluiten….

 20. Pieter

  Beter in een park met meestal 0 besmettingen dan met hotemetoten in een Urker kerk!

 21. Hans

  @ Otto
  Inderdaad, de nonchalance en roekeloosheid vertaalt zich in het achteloos wegsmijten van de rotzooi in parken en perken.
  Op het ‘pleintje’ bij Van Ostade, waar die aardige Rietveldstoel op een verhoogd rond grasperkje staat, ligt het vol lege blikjes, flesjes, verpakkingen, chipszakken etc. Dat materiaal wordt allemaal dagelijks betrokken van de lokale PLUS, een waar minpunt in deze. Ja, er zitten dus halve schoolklassen Boni, Stedelijk Gym) gezellig dicht tegen elkaar aan in een soort zalige, onnozele onwetendheid of domheid te chillen tussen de schillen. Een goudmijn voor een paar Boa’s zou ik zeggen, al ging het alleen maar om de vervuiling die daar structureel gepleegd wordt te beboeten.

 22. HArry

  De vraag is of Herr Otto reeds de Vopo’s heeft gecontacteerd om de subversieve meebewoners terug onder het gezag te krijgen.

  Daarom een advies aan Herr Otto; wellicht een keer te helpen met het opruimen. Scoort u gelijk een paar extra Karma puntjes die u wellicht bij de poort nodig zal hebben.

  Ter voorkoming van misverstanden is hier het afval bedoeld.

 23. Fred

  @Ertwin stelde: Stuk minder dan een gemiddelde kerk in Urk.

  Volgens coronadashboard.rijksoverheid.nl staan er voor Urk op 31-3-2021 welgeteld 8 besmettingen op een totaal van 22 kerken in die plaats.

 24. Wilma

  We snappen dat jullie buiten willen zijn.
  Maar moet je die puinhoop zien die achter gelaten wordt .
  Toon wat respect voor de natuur en neem je troep mee

 25. Bernhard

  @Hans: Had u hier laatst niet aangekondigd zich niet meer in coronadiscussies te mengen? Enfin: niet het coronavirus is ontwrichtend, maar de maatregelen van dit kabinet.

 26. Hans

  @ Bernhard
  Nee Bernhard, dat is w.s. een andere Hans geweest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).