Bockbierfestivals keren terug in Utrecht; Lentebock Festival eind mei op Domplein | De Utrechtse Internet Courant Bockbierfestivals keren terug in Utrecht; Lentebock Festival eind mei op Domplein | De Utrechtse Internet Courant

Bockbierfestivals keren terug in Utrecht; Lentebock Festival eind mei op Domplein

Bockbierfestivals keren terug in Utrecht; Lentebock Festival eind mei op Domplein
De Bockbierfestivals in Utrecht komen weer terug. Na een korte tijd van afwezigheid is er een nieuwe locatie gevonden voor de festivals in het voor- en najaar. Het Lentebock Festival is op 25, 26 en 27 mei op het Domplein en het Bockbier Festival zal van 19 tot en met 21 oktober zijn.

De Bockbierfestivals in Utrecht komen weer terug. Na een korte tijd van afwezigheid is er een nieuwe locatie gevonden voor de festivals in het voor- en najaar. Het Lentebock Festival is op 25, 26 en 27 mei op het Domplein en het Bockbier Festival zal van 19 tot en met 21 oktober zijn.

De organisatie van de Bockbierfestivals besloot dat de editie in de herfst van 2016 moest worden overgeslagen ‘om nogmaals goed na te denken over het concept’. Ze wilden een nieuwe invulling, nieuwe partners, en nieuwe energie voor het festival vinden. Sindsdien werden de festivals niet meer georganiseerd. Wel werd er nog een alternatief georganiseerd met Bock&Rock op het Stadhuisplein, maar nu blijkt dat er nieuwe partners én een nieuwe locatie is gevonden voor het Lentebock en Herfstbock Festival.

Samen met Walden, Lebowski, Café Ledig Erf en Hofman Café komt het Lentebock Festival nu naar het Domplein. Het festival zal de oude vertrouwde opzet behouden. Naast een uitgebreid muzikaal programma, bierproeverijen, de verkiezing van de Topbock zullen er ook verschillende theateracts te vinden zijn.

Domplein

Sanne Bijlsma, een van de organisatoren van de festivals: “Het Ledig Erf was best lastig. Het was vrij druk en een lastige verkeerssituatie.” Er waren daarnaast ook veel klachten van omwonenden die het festival te groot vonden worden. Ook betrokken ondernemers waren niet tevreden met de opzet.

Bijlsma: “We merkten dat veel bezoekers de festivals misten en we zijn uiteindelijk bij het Domplein uitgekomen. Een enorm mooi en centraal plein natuurlijk.” Hij hoopt dezelfde sfeer terug zien te krijgen op het Domplein en er verandert daarom niets aan het concept.

9 Reacties

Reageren
  1. Pis- en kotsfestival

    Ik mag hopen dat de organisatie wel een aantal zaken beter gaat organiseren! Het gebruik door de bezoekers van de omgeving als pis- en kotspot, maakte van dit in principe leuke festival, tot het meest overlastgevende festival in Utrecht. Als dat op het Domplein wederom het geval is kan de organisatie volgende jaar wederom een moment van bezinning inlassen.

    Ik hoop dat de organisatie daar beter op anticipeert!

  2. Bewoners

    Eerst ledig erf onderpissen kotsen
    Nu is het domplein aan de beurt

    Sterkte aan de bewoners

    Ach ach,,afd vergunningen gemeente utrecht,,,ze leren het nooit
    Stadsvreemd

  3. Ssssst

    De grootste overlastgever waren in 2017
    Bierrockfestival op stadhuisplein
    Midzomernacht ook op stadhuisplein
    Bij beiden was er geen handhaving
    Bij de eerste uit angst voor rellen

  4. Karla

    Ik will alle bewoners van het Domplein adviseren om tegen de vergunningsaanvragen te protesteren en minimaal te eisen dat er gratis toiletten zijn, anders wordt de Dom en alle andere monumentale gebouwen in de buurt volledig stukgepist. De vorige edities hebben allemaal heel veel overlast veroorzaakt, de gemeente zou hier helemaal geen vergunning meer voor moeten afgeven.

  5. Weg met dat gezeur

    In de stad gaan wonen en dan zeuren over de overlast. Eventueel is een hutje op de hei een optie?

  6. LW

    En als je dan al in de stad woont, moet je je dan laten weg pissen en schreeuwen? Een beetje omdraaiing van zaken…

  7. Cico

    ‘Klachten dat het festival te groot was’

    – oplossing: organiseert 2x per jaar hetzelfde commerciële zuipfeest, maar dan midden in de stad op een nog groter plein.

  8. Katja

    Tegenstrijdigheden :

    “De organisatie van de Bockbierfestivals besloot dat de editie in de herfst van 2016 moest worden overgeslagen ‘om nogmaals goed na te denken over het concept’. Ze wilden een nieuwe invulling…”

    “Hij hoopt dezelfde sfeer terug zien te krijgen op het Domplein en er verandert daarom niets aan het concept”.

  9. Kees Truijens

    Ach ja, het Domplein is overal goed voor, zolang het maar met veel bier en harde muziek gepaard gaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).