Boekhandel Broese wil vertrekken van Stadhuisbrug naar voormalig postkantoor op Neude | De Utrechtse Internet Courant Boekhandel Broese wil vertrekken van Stadhuisbrug naar voormalig postkantoor op Neude | De Utrechtse Internet Courant

Boekhandel Broese wil vertrekken van Stadhuisbrug naar voormalig postkantoor op Neude

Boekhandel Broese wil vertrekken van Stadhuisbrug naar voormalig postkantoor op Neude
Broese Boekverkopers op de Stadhuisbrug. Foto: Arjan den Boer
Boekhandel Broese op de Stadhuisbrug in Utrecht wil verhuizen naar het voormalig postkantoor op de Neude. De eigenaren voeren daarover gesprekken met ASR, de eigenaar van het pand op de Neude. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Boekhandel Broese op de Stadhuisbrug in Utrecht wil verhuizen naar het voormalig postkantoor op de Neude. De eigenaren voeren daarover gesprekken met ASR, de eigenaar van het pand op de Neude. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Erik en Sandra van Doorn namen in 2014 Broese, dat toen nog Polare heette, over. Het pand aan de Stadhuisbrug is van de gemeente en huisvest ook de bibliotheek. De bibliotheek verhuist binnenkort naar het voormalig postkantoor op de Neude. De gemeente wil het pand verkopen maar de nieuwe koper moet wel het huurcontract met Broese overnemen.

Deze onhandige situatie is ontstaan door een blunder in het verleden van de gemeente. Ondanks dat het zo goed als zeker was dat de bibliotheek naar het voormalig postkantoor aan de Neude zou verhuizen, werd er een toezegging gedaan dat Broese nog wel tien jaar in het pand zou kunnen blijven.

Nu blijkt dat ook Broese ook de overstap wil maken naar het pand aan de andere kant van de Oudegracht. Tegen het AD zegt Erik van Doorn: “Ja natuurlijk, we offeren een hele mooie karakteristieke plek op in het midden van het centrum, maar we zijn ervan overtuigd dat we er iets heel moois voor terugkrijgen op de nieuwe locatie.”

Indeling Post Utrecht

Evenementen

De boekhandel heeft de afgelopen jaren veel evenementen georganiseerd mede in samenwerking met de bibliotheek. Dat zou op een nieuwe locatie aan de Neude kunnen worden voortgezet.

Vanaf volgend jaar wordt Post Utrecht, zoals het voormalige postkantoor aan de Neude tegenwoordig heet, gefaseerd in gebruik genomen. Naast de Centrale Bibliotheek komt er een fietsenstalling, een Foodmarkt, een vestiging van Bever en een winkel van Søstrene Grene.

Volgende maand staat er weer een gesprek gepland tussen Broese en ASR, waarbij ook de gemeente aanwezig zal zijn. Er moet in oktober zekerheid zijn.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Corry

  Dan hoop ik dat het pand weer in oude glorie hersteld wordt.Weg met hokken en schotten.

 2. Chantal

  Wat een hoop vlees verkoopt die food market… ?

 3. Jan Ghuijs

  Ik zou het heel jammer vinden als deze prachtige boekenzaak ook weer vertrekt om plaats te maken voor weer een kleren- of schoenenwinkel!
  Ik koop hier al 45 jaar mijn boeken.

 4. Mimi

  Nou dat kan toch nog steeds?! Het oude postkantoor is ook prachtig.

 5. Tollens

  @ Jan Ghuijs

  Of nog erger, weer een Grand Cafe.

 6. Fred

  Hopelijk verkopen ze op die Foodmarkt ook veel lekker vlees.

 7. herman

  Slimme zakenlui, eerst hoop stampij maken toen de huur werd opgezegd van huidige vestiging onder mom van “wat zijn we toch uniek en belangrijk voor de stad op belangrijke locatie”.
  En nu is dat geregeld en blijkt er nog een uniekere plek te zijn en mag de gemeente het lopende contract afkopen……

 8. WP

  @Jan Ghuijs, het grappige is dat het daarvoor (dus voor 1975) een warenhuis was, met kleren en schoenen en al… (V&D) zie ook: https://www.duic.nl/cultuur/stadhuisbrug-krijgt-de-oude-vd-zn-allure-terug/

 9. Jasper

  Mooi, dan eindelijk Apple daar intrek vinden. En nee, die verkopen geen fruit of kleding. Maar brengen panden in originele staat terug (en ze hebben ook geld zat om dat te doen). Win-win voor Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).