Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn op Kanaaldijk in Utrecht Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn op Kanaaldijk in Utrecht

Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn op Kanaaldijk in Utrecht

Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn op Kanaaldijk in Utrecht
Foto's: Jasper Witte
Op de Kanaaldijk in Utrecht is de oprit van het distributiecentrum van Albert Heijn Online geblokkeerd. Boeren hebben tientallen tractoren voor en nabij de ingang geparkeerd, waardoor er geen vrachtwagens in of uit het distributiecentrum kunnen.

Op de Kanaaldijk in Utrecht is de oprit van het distributiecentrum van Albert Heijn Online geblokkeerd. Boeren hebben tientallen tractoren voor en nabij de ingang geparkeerd, waardoor er geen vrachtwagens in of uit het distributiecentrum kunnen.

De sfeer bij het distributiecentrum is, ook volgens een politieagent ter plaatse, rustig. Volgens hem zijn er voorlopig geen plannen om de boeren weg te sturen. De boeren die aanwezig zijn, zijn naar eigen zeggen bang voor het voortbestaan van hun bedrijven vanwege de stikstofplannen van het kabinet. 

Tekst loopt door onder de foto

De boeren hebben picknicktafels en banken meegenomen. Op borden en spandoeken staan verschillende leuzen en ze hebben Nederlandse vlaggen bij zich die andersom hangen. Auto’s die langsrijden en boten die langsvaren betuigen de boeren hun steun door te toeteren.

Tekst loopt door onder de foto

‘Onacceptabel’

Boeren hebben niet alleen in Utrecht, maar ook op andere plekken in Nederland distributiecentra geblokkeerd. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, heeft de protesterende boeren opgeroepen ‘per direct’ de blokkades van distributiecentra op te heffen. 

“Deze blokkades zijn onacceptabel”, aldus CBL. “Supermarkten doen er alles aan de winkels bevoorraad te houden. Maar wanneer dergelijke blokkades langer aanhouden, kan dit echter betekenen dat de dagelijkse boodschappen niet meer gedaan kunnen worden. Naast de belemmering van de bevoorrading van winkels, kunnen ook leveranciers het voedsel niet aanleveren. Vooral dagverse producten moeten hier mogelijk door vernietigd worden.”

Het CBL riep de overheid en boeren eerder op om met elkaar in gesprek te gaan om het conflict op te lossen. “De boeren hebben een conflict met de overheid over stikstof, de leden van het CBL staan hier buiten.” De brancheorganisatie vraagt politie en justitie dan ook om ‘stevig in te grijpen en blokkades op te heffen’.

Tekst loopt door onder de foto

Andere acties

Onder meer via Telegram roepen de boeren elkaar op om maandag ook op andere plekken actie te voeren. Ze zouden plannen hebben om in een stoet over verschillende snelwegen in het land te gaan rijden. Op kaartjes is te zien dat in de omgeving van Utrecht plannen zijn voor acties op de A27.

45 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Wederom niet staken door hun eigen producten bijvoorbeeld niet te leveren en aan te tonen dat ze onmisbaar zijn. Maar het werk van andere blokkeren. Deze Otter vind dat ze een punt hebben, maar hou het staken lekker bij jezelf. Dit is gewoon vervelend doen voor anderen.

 2. alex

  De boeren schreeuwen al weken dat we zonder hen geen eten hebben. Doordat zij het voedsel produceren zouden ze de keten kunnen blokkeren… Wel nu, blijkbaar lukt dat alleen als ze distributie centra blokkeren.. Kunnen ze niet beter hun eigen tent een paar dagen dichtgooien om een statement te maken? Scheelt weer files waar 90% ook niet voor zijn lol in staat.

 3. Scherpschutter

  Duidelijk wat het idee is. Ze proberen de hevig verwarde consument (die grosso modo denkt dat boodschappen uit de lucht komen vallen) duidelijk te maken dat er een correlatie bestaat tussen boeren en voedsel. Een paar dagen de distributiecentra blokkeren is lege supermarkten. Lege supermarkten = hongerige en boze consumenten. Laten we het een opvoedcursus noemen voor de westerling.

  Hoewel ik deze agressieve handeling veroordeel (laat ondernemers en consumenten met rust, dat zijn hier niet de agressors), ben ik ergens ook wel blij dat onze doodsbange onderdrukte boeren voor deze milde actie kiezen. Bij het laatste alternatief dat ze rest wordt het pas echt spannend. Je moet er niet aan denken dat ze zelf al het werk even voor een half jaar neerleggen en de eigen oogsten gaan verwoesten bijvoorbeeld.

  Het is tijd dat de overheid inbindt en weer even gaat beseffen wie de baas is in dit land; degenen die produceren, niet degenen die helemaal niets produceren. Dit loopt anders echt gigantisch uit de klauwen en daar zit helemaal niemand op te wachten natuurlijk.

 4. Fred

  Moeten die boeren niet werken? Inmiddels zijn ze meer aan het blokkeren dan aan het werk… blijkbaar heeft dat blokkeren geen gevolgen voor de bedrijfsvoering

 5. Scherpschutter

  @alex

  Dat wordt ongetwijfeld de volgende stap van de boeren, maar die stap is wel zo extreem en radicaal dat Nederland héél blij mag zijn met dit soort vriendelijke waarschuwingsschoten voor de boeg. Het is duimen dat de overheid inbindt voor ze het hele land (en hele werelddelen) de hongersnood in stort.

 6. Confusius

  Het voorkomen dat mensen aan eten kunnen komen, zeker wanneer je strafbare feiten pleegt, is een misdaad. Een misdaad tegen de menselijkheid bovendien.

  En alleen maar, omdat je jouw eigen zakelijk belang als boer zijnde boven de belangen van de rest van de samenleving plaatst. Dat zou de gemiddelde medewerker eens moeten doen….

  Vreemd ook die sympathie van uiterst dubieus rechts voor de boer. Als een kraker een leegstaand pand bezet uit protest of een extincitioen rebllion-persoon 15 minuten op een zebra in een enkele straat gaat liggen, komt meteen de ME om met grof geweld om die personen weg te slepen (en dit wordt toegejuicht), terwijl dit nota bene protestacties zijn (recht van demonstratie).

  Legt Farmers Defense Force het hele land plat (ook zal zeggen ze niet betrokken te zijn> het zijn wel degelijk hun acties en hun leden), door middel van plegen van zware overtredingen en ook het begaan van misdrijven en misdaden (waarmee ze levens van burgers in gevaar brengen> ambulances die in de knel komen, mensen op weg naar belangrijke gebeurtenissen afspraken), dan worden ze toegejuicht. Het begaan van die misdrijven duurt inmiddels alweer 3 weken.

 7. GeeWee

  Als de boeren van de Nederlandse supermarkten en de Superunie een betere prijs voor hun producten krijgen dan zouden ze met minder dieren toekunnen. Maar ik hoor vaak dat 80% van de melk en van het vlees geëxporteerd wordt. Voor betere prijzen moet me dan niet bij Jumbo en AH zijn maar bij de partijen die deze spullen inkopen & exporteren. Ergo: huidige acties zijn vooral om aandacht te genereren en het land te ontwrichten en terroriseren.

 8. Nina

  Dit zegt emiritus prof. dr. Han Lindeboom erover:

  https://www.nporadio2.nl/nieuws/podcast/647f1c80-48ca-47b1-b87a-e3f98de7dd1d/hoogleraar-han-lindeboom-rivm-model-stikstof-klopt-niet

 9. Trots op de professioneel reaguurder

  Hun eigen producten niet leveren zou hun punt niet ondersteunen Natte Otter en alex. Ze produceren namelijk helemaal niet voor ons.

 10. Jeanne

  Boeren kunnen beter bij hun eigen coöperaties demonstreren aangezien die hun pas écht een oor aannaaien!

 11. Herman

  Mooi, nu doorpakken, net zolang tot we zien dat die maatregelen echt flauwekul zijn.

 12. Pieter

  Totaal geen begrip voor dit soort aktie s dit dit dit heet openbare ordeverstoring maar de politie doet niets en vindt het er rustig aan toe gaan.moeten wij eens stapvoets gaan rijden op openbare weg en verkeer erg ophouden in no time een politie erbij maar nu mag niets weer excaleren ook logisch in politie ogen want toen ze zelf staakten voormeer salaris reden ze 3 breed langzaam op snelwegen.zij wel !!!

 13. DUIC-reaguurder

  @scherpschutter u schiet weer eens volledig mis en heeft blijkbaar een wonderlijk beeld van hoe democratie werkt. Volgens mij zijn we met z’n allen de baas, niet alleen wat boze veehouders die zijn blijven plakken in de vorige eeuw.

 14. Confusius

  @ Nina

  Fake News. Door verschillend onafhankelijke wetenschappers zijn de RIVM-modellen tot in de treuren herrekend. Zelfs afgedwongen via een rechtszaak. Zelfs LTO heeft moeten toegeven dat de modellen kloppen. De conclusie was dat de RIVM-modellen kloppen.

  Dat 1 wetenschapper dat ontkend, tja….

 15. Confusius

  Vraagt niemand zich af waarom de boeren niet staan te demonstreren bij de melkindustrie, bij de vleesindustrie en bij de veevoerindustrie? Of bij de Rabobank die de boeren leningen als een pistool op hun kop heeft gezet (gedwongen)?

  Bovengenoemdenzijn de afnemers en prijsbepalers. Zij hebben bovendien de boeren gedwongen zo te werken zoals ze nu werken en die manier van werken kan dus niet. Al sinds de jaren tachtig niet.

  Simpel dit zijn protesten vanuit de melkindustrie, de vleesindustrie en de veevoerindustrie. Zij gebruiken de grote-grond-industriële boeren (dit zijn de boeren die protsteren> er is niks romantisch aan hun bedrijven te ontdekken) voor hun eigen agenda, maken de protesten mogelijk, financieren de protesten en betalen de advocaten rechtszaken, boetes en bekeuringen.

 16. Scherpschutter

  DUIC-reaguurder

  U leeft duidelijk in een democratische illusie. Not a damn thing you can do als boeren besluiten niets meer te produceren…Dan heb je gewoon niets meer te vreten, hoeveel stembiljetten je ook invoert. Punt. Je kunt niet iemand ‘democratisch’ tot produceren dwingen. Dat is slavernij.

  Het is tijd dat mensen als u weer eens gaan beseffen wie hier de baas is. Met je democratie…LOL

 17. Pee

  Ze laten de boeren eerst allerlei maatregelen treffen voor veel geld en keuren het uiteindelijk af.
  Die stikstof is het probleem niet de overheid heeft het voorzien op de grond van de boeren om huizen neer te zetten ( heel klimaat bewust).
  Zonder boeren moeten wij ons voedsel importeren uit landen die het slechter doen dan hier.
  Plus dat het nog duurder gast worden om aan voedsel te komen.
  Veel van het voedsel word geëxporteerd waar ook weer de nodige belastingen over moeten worden betaald (inkomsten voor het rijk)
  Ons voedsel komt ook van onze boeren.
  Er zijn mensen die denken dat onze boeren alleen maar exporteren ,fout.
  Bedenk eens wat er gebeurt als de boeren geen actie zouden voeren en zich mee laten slepen met wat de overheid wilt, denk daar maar eens over na.

 18. Lombokker

  @Confiusius

  U smijt hier met allerlei boude beweringen zonder deze te onderbouwen, en presteert het zelfs om een in uw ogen ongewenste mening tot ‘nepnieuws’ te bombarderen.
  Terwijl prof. dr. Han Lindeboom toch echt niet de eerste de beste is:

  “Lindeboom is gepromoveerd op stikstof en richtte als actief D66-lid de focusgroep Stikstof op en heeft een aantal schokkende conclusies: het RIVM-model klopt niet, alleen een integraal stikstofbeleid dat niet uitgaat van een halvering van de veestapel is zinvol én hij wordt door de minister van zijn eigen partij tegengewerkt.”

  Deze mensen zijn aan het protesteren omdat hun hele bestaan op het spel staat, niet om de melkindustrie, de vleesindustrie en de veevoerindustrie uit de wind te houden. Die laatsten bepalen ook niet de prijzen die de boeren voor hun producten krijgen, dat doen de grootwinkelbedrijven waar ze nu voor de deur staan.

 19. Nina

  z@Confusius

  Een emiritus prof. dr. die is afgestudeerd op stikstof weet wel waar hij over spreekt. Hij zegt dat er fouten zitten in de rekenmodellen en heeft dit bij zowel het RIVM, als minister Van der Wal aangekaart.

  Dat het niet in iemands straatje past, kan natuurlijk.

 20. Leon

  Ze hebben het er maar druk mee. In tegenstelling tot hun werk.

 21. Losse Flodder

  De boeren hebben al 70 jaar lang het land vol gescheten. Tijd om het over een andere boeg te gooien.

  Zeker iedereen boven de 60 weet dat de natuur er vroeger stukken beter bij lag dan nu. Vroeger moest je bijvoorbeeld halverwege een autorit van Utrecht naar Groningen in Zwolle stoppen om te tanken én om de insecten van de voorruit te wassen.
  Maar het zijn natuurlijk niet alleen de boeren die aan de bak moeten, ook de industrie en wij als consument moeten ons gedrag veranderen.

 22. Peter

  De Nederlandse vlag ondersteboven ervaar ik als stuitend!

 23. Wies

  Een overwegend plantaardig dieet zal al heel wat schelen qua uitstoot. Helaas kunnen volgevreten mensen in ontwikkelde landen die boodschap niet hebben. Dus dan moet het maar zo. We moeten echt ons consumptiegedrag aanpassen. Er is genoeg eten, maar er is niet genoeg voor dagelijks zuivel én vlees én kaas én vis.

 24. Barber

  12 jaar regime Rutte
  Dan krijg je dit.
  Alleen maar dictaten en liegen.
  De 2e kamer steeds weer schofferen hoewel zij de echte controlerende macht hebben.
  De ware bazen zijn.
  Wob niet uitvoeren enz.
  Nederland staat op ontploffen uit frustratie door het gebrek aan respect voor de democratie.
  Dat lokt actie uit.

 25. jan

  Ik begrijp gewoon niet waarom we altijd het commentaar van een ene scherpschutter moeten lezen. Deze man is een anti alles. Commentaar op scherpschutter komt er ook zelden doorheen. Is hij aandeelhouder van duic ofzo?

 26. Marcel

  Hup boeren!
  Jullie hebben helemaal gelijk.
  Sinds 1990 :
  – stikstof uitstoot boeren -68%
  – stikstof uitstoot vliegverkeer + 300%
  – stikstof uitstoot verkeer +200%
  – stikstof uitstoot mensen +200%
  als je het kaartje ziet dan zijn de grootste stikstof uitstoters Tatra steel, regio Rijnmond en regio Amsterdam.
  Huizenbouw is het meest stikstof producerend proces dat er is, die vergunningen komen er nooit, of ze moeten weer hun eigen wetten aanpassen.

 27. fred

  @jan: volgens geruchten is hij in dienst van duic en is ie goed voor de kliks

 28. Confusius

  @ Marcel

  Tja. wat moet je met jouw zinloze cijfers.

  Dat het aandeel van de boeren in de uitstoot gedaald is wil nog steeds niet zeggen dat het niet te veel of te hoog is. Kun je nagaan hoe onverantwoord hoog het in de jaren negentig was.

  Misschien moet je eens wat lesjes in retorica gaan volgen.

 29. Hans

  Deze blokkades leiden naar een doodlopende weg. De overheid zal en mag niet zwichten voor het misbruik wat hier gemaakt wordt van paardenkrachten en vele duizenden kilogrammen rollend materieel. Het monopolie van geweld en dwang ligt bij de overheid. En niet bij varkensboeren met megastallen en hun aanverwanten. Ze gaan dit potje armpjedrukken verliezen. De maatschappij heeft geen zin in dit soort ontwrichtingen.

 30. Tos

  @ nietscherpschutter

  Je zit er zo naast.. Als ze daadwerkelijk verantwoordelijk zouden zijn voor ons voedsel.. Waarom leveren ze dan niet meer aan de afnemers? Omdat hun afnemers in het buitenland zitten en niet de consument hier in NL. Ze zijn zo laf, dat ze de burgers gaan pesten. De burgers zijn die boeren wel zat.

 31. Pieter

  @Marcel, waar haal je die boude cijfers vandaan? Eén van je claims klopt i.i.g. al helemaal niet, de bouwsector draagt voor ongeveer 0,6 % (!) bij aan de stikstofdepositie (uit rapport van het onafhankelijke Adviescollege Stikstofproblematiek). De agrosector grofweg een derde, bijna geheel door intensieve dierhouderij. Met name de veeteelt. Waarvan een groot deel voor de export.
  De huidige plannen raken dus ook helemaal niet alle ‘boeren’, maar alleen ‘veehouders’. Land- en tuinbouwers, akkerbouwers, fruittelers etcetera hebben hier helemaal niets mee van doen. En het is ook niet zo dat alle dierhouders weg moeten, het moet alleen minder en duurzamer. Dus die voedselvoorziening blijft volledig overeind met de voorgestelde plannen.

 32. Scherpschutter

  @Tos

  U bent de weg volslagen kwijt. De afnemers van Nederlandse boeren zitten niet in Nederland? Waar haalt u dergelijke volslagen nonsens vandaan? Het is algemeen bekend dat 20% van de productie van Nederlandse boeren in Nederland geconsumeerd wordt.

  “De burgers zijn die boeren wel zat.”

  En ook hier gaat u vol-sla-gen de mist in…Hoe krijgt u het voor elkaar? Poll na poll toont aan dat 80% van de Nederlanders vierkant achter onze boerenhelden staan.

  Geen beste beurt zeg. Ik scoor u een ‘2’. Voor de inzet en uitvoering.

 33. Peter

  Van mijn kant geen enkel begrip meer voor de blokkeeracties van de boeren.
  Willen boeren nog in gesprek met de overheid resp. bemiddelaar Remkes, dan moeten deze acties over zijn, of alleen nog bestaan uit normale demonstraties.

 34. Realist

  Prima actie van de boeren. Zonder boeren geen eten, hier niet en elders op de wereld ook niet. Volgens mij beseft de linker helft niet helemaal dat alles wat we eten van boeren afkomstig is. Het inkrimpen van deze sector heeft enorme gevolgen voor de voedselproductie, iets wat we voor de toekomst moeten waarborgen. Het stikstofbeleidsprobleem heeft enkel tot doel om een linkse agenda tot uitvoer te brengen, D66 en GL zouden eens moeten leren dat dit soort beslissingen niet opgelegd moeten worden maar overlegd moeten worden.

 35. Confusius

  Het feit dat de boeren distributiecentra moeten blokkeren om druk te zetten, betekent dat niet leveren aan de tussenhandel er dus niet voor gaat zorgen dat er niks meer in die distributiecentra ligt, hahaha.

  Dit is dus niet echt een geval van boerenslimheid> averechts effect noemt men dat.

 36. G. Veldhuijzen

  In de periode rond 1960/1970 werden de eerste z.g. moderne stallen in werking gesteld waaruit z.g. drijfmest in gierkelders werd verzamdeld om later te worden opgepompt om over de velden te verspreiden. Om het oppompen gemakkelijker te maken daalden toenmalige boeren af in de gierkelder om alles beter te mengen en hierbij zijn vele (vaak dodelijke) slachtoffers gevallen die door de brandweer opgetakeld moesten worden uit de drab. Hierna is een mengapparaat op de aftakas van een tractor in de handel gekomen maar de giftige stoffen zijn gebleven. Door de schaalvergroting, ondersteund door enorme subsidies, is de hoeveelheid giftige stoffen uit een dergelijke manier van produceren ook enorm toegenomen. Door schaalvergroting zijn ook grote gebouwen onstaan waarin dieren worden vetgemest dit om de paar weken naar de slachterij worden getransporteerd, de mest en de giftige stoffen zijn het restproduct waar nu tegen opgetreden moet worden, deze ondernemers zijn geen echte boeren maar industriëlen. Van deze laatste categorie en hun toeleveringbedrijven komen nu enkele, opvallende protesten met gebruikmaking van de romantiek uit het verleden. De echte boeren die gewoon circulair werken zal je hierbij niet horen die doen gewoon hun goede werken!.

 37. Koel Hoofd

  Dit is nou democratie in actie.
  En wat gebeurd er?
  Mensen zijn enkel voor of tegen want een tussenweg, het poldermodel waar Nederland -tig jaar geleden wereldberoemd om is geworden, bestaat niet meer meer…
  Veel te veel emotionele egotrippers versus veel te weinig rationele gedachten…

 38. Barber

  Altijd maar weer op links afgeven.
  Links de schuld geven.
  Links bestaat helemaal niet meer.
  We leven in een wereld van rechts en rechtser.
  Verdeel en heers tot op het bot.

 39. BdV

  Hier nog een burger die de boeren zat is, waarmee het percentage dat achter de actievoerende boeren staat weer iets naar beneden gaat. Voorts zou ik de lezer dezes door willen verwijzen naar het commentaar van Pieter 4/7/2022 – 16:35, waaruit meer gezond boerenverstand valt af te lezen dan uit de acties van alle distributiecentrablokkerende medemensen bij elkaar opgeteld.

  Die 20% waar Scherpschutter het over heeft zou best wel eens kunnen kloppen, dus slechts 20% van de afnemers zit in Nederland. @Scherpschutter, heb je het hier over stikstofuitstotende boerenbedrijven of alle boerenbedrijven? Verder, als we die 20% even aanhouden, 80% importeren we dus uit het buitenland en 80% wordt tegelijkertijd ook naar het buitenland geëxporteerd. Best veel, dacht ik.

  @Koel Hoofd: Mensen zijn enkel voor of tegen wat? Stikstof?

 40. Lombokker

  @Barber

  Op links afgeven en links de schuld geven?
  Ik heb alle 38 reacties er nog eens op doorgelezen, maar ik zie er niet een waar dat het geval is.

 41. Nina

  @ Confusius

  Een lesje nederigheid:

  Kijk eens in je koelkast en voorraadkast en gooi alles weg dat door de boer is geproduceerd of waar ingrediënten geproduceerd door de boer in zitten. Wat blijft er over?

  Boeren werken keihard van zonsopgang tot zonsondergang op hun land, in de kassen en in de stallen. In de stad werken we van 9.00 tot 18.00 uur en ploffen we op een terrasje voor wat te eten (producten van de boer) en te drinken (wijntje met druiven van de boer of bier met graan van de boer).

  De meesten van ons zijn niet gemaakt om boer te zijn, dus laten we vooral trots zijn op en blij zijn met onze boeren.

 42. Confusius

  @ Nina

  Ik word een beetje moe van die heiligverklaring van die zogenaamde boeren> gewoon industriële magnaten in de praktijk.

  Ik zie geen boer tot zonsondergang werken.

  Deze protesten worden niet in grote getalen gesteund door de kashouders of landbouwers die veel ciculaiader werken. Dit zijn vleesacties met name. Ik heb veel groente, fruit en plantaardig spul in de koelkast liggen. Weinig vleestroep.

  En nee, ik ben niet trots op mensen die via propaganda, framing, geweld en intimidatie hun gelijk proberen te halen, terwijl ze geen gelijk hebben.

 43. PeterH

  @Confusius: misschien zelf wat langer wakker blijven?

 44. Nina

  @ Confusius

  Ga eens op het platteland logeren op een camping bij de boer of in een B&B, zou ik zeggen. Heel verhelderend.

  Heb je je voorraadkast en koelkast al ontdaan van de producten waar een boer bij betrokken was?

 45. Nina

  @ BdV

  Je schrijft: “Hier nog een burger die de boeren zat is”

  Hoog tijd voor jou om dan je koelkast en voorraadkast te ontdoen van producten waar een boer bij betrokken is, lijkt mij.

  Alsof alle boeren in Nederland rellen. Het is algemeen bekend en bevestigd door de politie dat relschoppers zich mengen tussen de boerenprotesten en rotzooi schoppen. Helaas nemen ze daar ook boeren in mee en spreekt iedereen er schande van. BBB wilde hierover een debat, maar het kabinet vond het niet nodig. Blijkbaar is het wegzetten van boeren, als hooligans prima.

  We gaan voorbij aan de inhoud. Zelfs al maken we heel Nederland leeg van bewoners en bedrijfsactiviteiten, dan nog halen we de door onszelf opgelegde stikstofnormen in Nederland bij Natura 2000 gebieden niet, dus waarom zouden we daar één beroepsgroep voor moeten halveren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).