Boetes voor grote afvalberg in Overvecht - De Utrechtse Internet Courant Boetes voor grote afvalberg in Overvecht - De Utrechtse Internet Courant

Boetes voor grote afvalberg in Overvecht

Boetes voor grote afvalberg in Overvecht
Bron: Handhavingutrecht
Handhavers van de gemeente Utrecht hebben maandag meerdere bekeuringen van €100,- uitgeschreven aan mensen die verantwoordelijk waren voor een berg afval op een stoep in Overvecht. 

Handhavers van de gemeente Utrecht hebben maandag meerdere bekeuringen van €100,- uitgeschreven aan mensen die verantwoordelijk waren voor een berg afval op een stoep in Overvecht. 

Handhavers kregen maandag een melding dat er ‘wat’ afval op de stoep aan de Haarlemmerhoutdreef in Overvecht lag. Ze troffen een enorme puinhoop aan.

De overtreders zijn niet op heterdaad betrapt. De handhavers konden echter aan de hand van stukken waarop een naam en adres stond, die tussen het vuil lagen, worden achterhaald. Er zijn meerdere boetes van €100,- uitgeschreven.

Tarieven

Eerder deze week kreeg een Vleutenaar nog een boete van €140,- omdat de persoon een blikje in de sloot gooide. Volgens de website van het Openbaar Ministerie klopt dit echter wel. Hieronder een overzicht van de verschillende boetebedragen omtrent huishoudelijk afval.

 • Rommel op straat gooien: €140,-
 • Afval in de openbare ruimte achterlaten: € 380,-
 • Afvalzakken doorzoeken en verspreiden: €140,-
 • Niet op vastgestelde dagen aanbieden: €95,-
 • Niet op voorgeschreven manier aanbieden: €95,-
 • Als particulier afval verbranden waardoor bodem wordt verontreinigd: €460,-
 • Afval storten buiten daarvoor aangewezen stortplaats: €380,-

Alle bovenstaande bedragen zijn zonder €9,- administratiekosten.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Blikje in sloot 140 euro , stoep volstorten met tientallen kilos afval 95 euro. Okee, ik vind helemaal goed.

 2. JdV

  Interessant. De bewijslast ligt in deze bij de gemeente. Het blote feit dat er stukken tussen het vuilnis leggen waar een naam en adres op staat zal bij de rechter niet perse voldoende aanleiding zijn om onomstotelijk vast te kunnen stellen dat de betreffende persoon ook verantwoordelijk is voor de vuilnis. Dit soort adresgegevens kan ook op een andere wijze in/bij het afval zijn terechtgekomen. Ben benieuwd wie de stap naar de rechter gaat zetten.

 3. Vincent

  @ JdV

  Er is voldoende precedentwerking voor boetes op basis van adresgegevens in het afval, daar gaat de rechter doorgaans gewoon in mee. Tenzij je aannemelijk kan maken dat het onlogisch is dat dit jouw afval is, bijvoorbeeld omdat je twee wijken verderop woont.

 4. JR

  Pas nog naar de gemeente gemaild,over iemand die puin en hout in een ondergrondse container stortte,moet nu nog een reactie krijgen.
  Dit was ook de laatste keer dat ik zoiets doet,het helpt toch niet

 5. G.H.

  @JR: Gebruik de BuitenBeter app, werkt snel en makkelijk en de gemeente reageert er ook nog op. Inmiddels 3 keer melding mee gedaan en 3 keer afgehandeld met reactie.

 6. S.

  @Paul

  ‘Afval in de openbare ruimte achterlaten: € 380,-‘

  Het zal om deze boete gaan. Afval verkeerd aanbieden is iets anders.

 7. Katja

  “Rommel op straat gooien: €140,-”
  Als je gaat handhaven op de ASW wordt je rijk !

 8. Rietje

  @Katja
  Gingen ze maar eens handhaven
  Wat een viezigheid overal
  🙁

 9. Kadoendra

  Ik heb medelijden met de bewoners van die wijk die niet hun wijk zitten te verzieken maar wel last hebben van dit soort asociaal gedrag.

 10. rozengeurtje

  Mooi dan even doorpakken heren van de handhaving op de kop van lombok bij de moskee elke ochtend een grote berg afval kapotte zakken met restaurant afval , wanneer neemt dit restaurant zijn eigen containers.smerige stinkende bende

 11. loek

  het word eens tijd dat ze er wat aan gaan doen ze gooien alles er maar naast de papier bakken op de ZAMBESIDREEF bij de GAGELHOF ook wekelijks een bende.

 12. Cico

  Tsja, dat krijg je als je ervan uit gaat dat iedere bewoner keurig is en dat iedereen netjes een afspraak maakt om grofvuil te laten ophalen. Nieuws: niet iedereen is zo om wat voor reden dan ook. En dat soort mensen zijn allemaal bij elkaar in de sociale huurflats gestopt in dezelfde wijk. Geen sociale controle meer. En dan verbaast zijn over dit soort gedrag. Je ziet toch ook hetzelfde in het verkeer in precies dezelfde wijken?

 13. wollie

  je hebt maar een paar sjonnies nodig om er een troepje van te maken, het ‘broken window’-effect doet de rest…

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).