Bomen geplant langs Utrechtse Kaatstraat Bomen geplant langs Utrechtse Kaatstraat

Bomen geplant langs Utrechtse Kaatstraat

Bomen geplant langs Utrechtse Kaatstraat
Foto: Ilse Harms
Op de Utrechtse Kaatstraat zijn een aantal bomen geplant. Veel omwonenden hebben lang gevraagd om meer groen in de straat.

Op de Utrechtse Kaatstraat zijn een aantal bomen geplant. Veel omwonenden hebben lang gevraagd om meer groen in de straat.

Op Twitter reageren verschillende mensen op het planten van de bomen. “Er wordt heel hard gewerkt in de Kaatstraat, zes bomen zijn geplant. Dank jullie wel planters”, zegt een buurtbewoner. Verkeerswerkgroep Pijlsweerd noemt de bomen ‘een sinterklaascadeautje’ voor de wijk.

Ook is er kritiek te horen via het sociale mediakanaal. Zo betreurt iemand het dat de geplante bomen klein van formaat zijn. “Ondanks afspraken met de gemeente Utrecht is er voor de goedkoopste oplossing gekozen, terwijl volwassen bomen worden geplaatst op het Jaarbeursplein.”

Oudenoord

Eind november liet de gemeente Utrecht weten aan de slag te gaan met de kruising van de Oudenoord en de Kaatstraat. Er komt te veel verkeer langs. Het definitief ontwerp moet nog gemaakt worden, maar centraal staat een afslagverbod vanaf de Oudenoord richting de Kaatstraat.

Ook de Oudenoord moet aantrekkelijker worden. De gemeente heeft de ambitie om de straat groener en beter oversteekbaar te maken met minder doorgaand autoverkeer.

Bewoners kunnen meepraten over het schetsontwerp, waarna er halverwege 2020 een definitief ontwerp moet liggen. Eind 2020 moet er gestart worden met de verbouwing.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Fred

  De gemeente Utrecht lijkt werkelijk alles uit de kast te trekken om deze hoek van de stad te frustreren. Waarom kunnen hier geen normale bomen van een normaal formaat worden geplant? Was er geen budget meer over na alle fietsstraten van Lot?

 2. Mark

  Wat een gezeur. Bomen worden vanzelf groter.

 3. Arie

  Beetje karige bedoeling, na jaren zeuren worden 6 mini boompjes geplant. Maar zolang t niet t Oosten van de stad betreft moet je t met zulke groen voorzieningen doen. Misschien kan de gemeente wat geld overhevelen van peperdure fietsstraten in t oosten naar de rest van de stad?

 4. Floris Hendrikx

  Waarom wordt deze straat weer helemaal overhoop gehaald, was net klaar met de werkzaamheden, kan dit niet 1000x beter gepland worden en meteen geplant worden. Mu twee keer werk, twee keer overlast, en ik gok op twee keer kosten

 5. Co

  Typerend beleid van de gemeente Utrecht.
  Als er al ergens bomen worden geplant, je kunt ervan op aan dat ze altijd zo onooglijk zijn als je maar kunt bedenken.
  Uitgezonderd de “betere wijken”.

 6. Oudenoord moet groener

  Helemaal eens met Fred en Arie. @Floris: je kunt geen bomen in de zomer planten. Bovendien zouden de bomen vorige winter al worden geplant.

 7. Katja

  Bomen ? Boompjes. Zijn groot over twintig jaar en worden weer omgehakt vanwege bekabeling, wedden ?

 8. BramD

  .. Laat de Fietsersbond het maar niet horen. Tegen die kleine boompjes kunnen toch helemaal geen fietsen gestald worden…

 9. Cico

  In het westen heb je ook fietsstraten. Cremerstraat, langs park Oog in Al en een enorm deel van de weg op beide oevers van het Merwedekanaal zijn allemaal fietsstraten.

  Bomen groeien overigens vanzelf. Dat weet iedereen. Maar volgens mij gaat het daar niet om. Het is klagen om het klagen, lijkt wel

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).