Boom breekt af langs singel in Utrecht; tientallen meters hekwerk Hotel Karel V kapot Boom breekt af langs singel in Utrecht; tientallen meters hekwerk Hotel Karel V kapot

Boom breekt af langs singel in Utrecht; tientallen meters hekwerk Hotel Karel V kapot

Boom breekt af langs singel in Utrecht; tientallen meters hekwerk Hotel Karel V kapot
Een flinke boom langs de singel in Utrecht is donderdag afgebroken en kwam bovenop het hekwerk van Grand Hotel Karel V terecht. Over een lengte van enkele tientallen meters zijn het hek en de gedeeltes met gemetselde stenen kapot. Er raakte niemand gewond.

Een flinke boom langs de singel in Utrecht is donderdag afgebroken en kwam bovenop het hekwerk van Grand Hotel Karel V terecht. Over een lengte van enkele tientallen meters zijn het hek en de gedeeltes met gemetselde stenen kapot. Er raakte niemand gewond.

De boom lijkt niet omgevallen te zijn, maar afgebroken op een paar meter hoogte. Een groot gedeelte van de rommel is vrijdagochtend al opgeruimd. Er is een tijdelijk hekwerk geplaatst en het afgebroken gedeelte van de boom is grotendeels al weg.

 

26 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Op naar de biogascentrale !

 2. Wethouder Hekking

  Het was zo’n prachtig hek…

 3. W

  Tsja, Utrecht en bomen, geen fijne combinatie. Bomen worden hier slecht onderhouden en gecontroleerd en vallen dan ook geregeld om. Het wachten is op menselijke slachtoffers.

 4. Mia

  @W

  Eens. Bomen horen ondergeschikt te zijn aan veiligheid. Hopelijk vallen er geen slachtoffers.

 5. Kees Truijens

  Jammer, weer een hap uit het Zocherpark dat op die hoogte al zo uitgedund is. Wat de gemeente er aan zal gaan doen? Over twee jaar een spriet herplanten.

 6. Papa Ranoia

  @W: Pfffffffffff. Na coronawappies hebben we nu bomenwappies: bomen binnen de gemeentegrens van Utrecht vallen geregeld om, ja hoor.

  Er is géén boom omgevallen, dat is wat er letterlijk in dit nieuwsbericht staat. Er is een oude boom die afgebroken is. En nu kom jij ongetwijfeld met een ander n=1 verhaal dat je hebt gelezen dat er ooit wel degelijk ooit een boom is omgevallen in Utrecht. Misschien wel meerdere. Dat klopt. Bomen kunnen omvallen. Maar als je zegt dat er in Utrecht geregeld bomen omvallen leef je in je nieuwsschermpje en loop je nooit daadwerkelijk door Utrecht. Ik zie nooit een omgevallen boom, behalve in de herfststorm van een paar jaar geleden.

 7. Geert van Voorn

  Lot heeft alleen maar een oog op groen en 30 km wegen als je via het Ledigerf door de parken wandeld zijn er afvalbakken schandalig hoe die eruit zien.

 8. Pee

  Er komt natuurlijk een onderzoek naar het omvallen/afbreken van de boom .
  Conclusie zal zijn dat de boom een ziekte had en na het onderzoek zijn er natuurlijk meerdere bomen die dan gekapt gaan worden omdat deze ook die ziekte hebben .
  En zo komen ze ook van de bomen af.

 9. Wim

  @ KeesTruijens

  Mee eens. Er zijn op dat deel van het park recent verschillende monumentale bomen verdwenen. Daar is dan helaas niets aan te doen, maar het zou mooi zijn als er dan volwassen bomen herplant worden. Jammer genoeg gebeurt dat niet.
  En dat nieuwe stukje park is ook bepaald mager bedeeld met bomen.

 10. Bart

  @Geert van Voorn, die afvalbakken zijn ook groen, toch?

 11. Johan

  @ Kees. Klopt dit is de derde monumentale boom in korte tijd. Februaristorm vorig jaar februari Geertebolwerk, Willemsplantsoen daarna. En nu deze. Jammer jammer.

 12. Geert

  @papa ranoia
  Vind de reactie van W ook zwaar overtrokken hoor, maar vorig jaar viel er nog een enorme boom om op een paar auto’s bij Lepelenburg en volgens mij paar jaar terug ook zoiets. Maar ja… Shit happens en je kan niet alles met een inspectie zien. Gelukkig geen gewonden.

 13. W

  @papa ranoia: mag ik je even herinneren aan de omgevallen boom op de neude, aan de oudegracht enkele jaren geleden en bij de kinderspeelplaats op het lepelenburg..?

 14. Utrechtsch

  Warempel een gelukje dat er niemand gewond is geraakt. Dat is een drukke wandel- en fietsomgeving.

  Hopelijk wordt het prachtige hek snel weer gerestaureerd. Lijkt me een verzekeringskwestie en Karel V kennende zullen ze hier prioriteit aan geven gezien hun bezoekers.

 15. Papa Ranoia

  @W:

  “En nu kom jij ongetwijfeld met een ander n=1 verhaal dat je hebt gelezen dat er ooit wel degelijk ooit een boom is omgevallen in Utrecht. ”

  Letterlijk voorspeld 😀

 16. E. Grafland

  Tja, waarom plant de gemeente alleen maar ‘sprietjes’, en wordt er niet keihard opgetreden en meteen weer nieuwe “monumentale bomen” aangeplant?
  Omdat, lieverds, monumentale bomen niet voor niets monumentaal zijn. Die hebben eerst minstens een eeuw moeten groeien voor we ze eerst een beetje monumentaal gaan vinden. Je kunt net zo goed bij de gemeente gaan zeuren om een nieuwe grootmoeder als je oude dood is, gaat ook niet gebeuren. Daarom vinden veel mensen het jammer als er een boom dood gaat (of hun grootmoeder). Het wordt nooit meer helemaal hetzelfde.

 17. wollie

  liefhebbers van omgevallen bomen, zoek eens op ‘stormpad breeveen’ 🙂

 18. Yuri

  Wat is dit voor een boom?

 19. Adriaan de Tuinman

  Terpentijnzijkertjes,
  Nul risico bestaat niet.
  Een volwassen boom terugplanten is onzin: lagere kans van slagen en mega duur.
  Zocherpark en Catharijnedingel zijn goede voorbeelden van het gebruik van zwaar plantgoed. Niks geen sprietjes , koop een bril……

 20. Niels

  Het was een iep. Dus speelt naast de droogte en een rukwind mogelijk ook de iepenziekte een rol.

 21. Utrechtvoorutrecht

  Er is ook wel eens een auto tegen een hek gereden. Alle auto’s de stad uit? Overigens is er ook wel eens een auto tegen een mens gereden, als dat het argument is.

 22. Mo

  Op Neude en ook vlakbij de Karel V zijn nog niet zo lang geleden bomen omgevallen. En volgens mij ook op Lepelenburg. Dat is best veel in korte tijd in alleen al het centrum

 23. Ton

  @ Mo,
  “Dat is best veel in korte tijd in alleen al het centrum”.
  Is dat veel ?

 24. Inez

  Afgelopen maandag zat ik in het zocherpark op een bankje toen er ineens een brandweerwagen vlak langs ons reed. We vroegen wat er aan de hand was, er dreigde een grote tak naar beneden te vallen.
  Daar hadden al honderden mensen onderdoor gelopen, toch een eng idee.

 25. BdV

  @W – Persoonlijk vind ik eigenlijk alles wat op je hoofd zou kunnen vallen gevaarlijk. Met name wat hardere zaken vanaf een bepaald gewicht met bepaalde afmetingen. Vreemd dat dat allemaal zomaar wordt toegestaan. Wapens, mensen en dieren laat ik even buiten beschouwing.

 26. W

  Bomen vallen de mensen aan.. de natuur slaat terug!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).