Borrelbar Plank op de Voorstraat gaat sluiten en maakt daarmee plaats voor Bar Josefien. Deze nieuwe horecazaak is van dezelfde eigenaren als Café Joost en wordt ook alleen maar verhuurd voor besloten bijeenkomsten.
Aron Blankestijn en Jelte Müller namen eind 2016 Café Joost over. “Het begon als een grap. We dachten ‘laten we het maar proberen’. Nu loopt het eigenlijk best wel goed en waren we weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.”
De twee besloten om Borrelbar Plank over te nemen en daar hetzelfde concept als Café Joost te beginnen. Plank opende in 2017 de deuren in het voormalige studentencafé Jij & Wij aan de Voorstraat. De zaak werd toen flink verbouwd maar het is niet het grote succes geworden.
Net zoals bij het concept van Café Joost opent Bar Josefien alleen de deuren voor besloten borrels. “In Café Joost is plaats voor 50 mensen, in de nieuwe zaak op de Voorstraat past het dubbel aantal mensen. Daar hebben we dus iets meer mogelijkheden.” In augustus moet Bar Josefien in bedrijf zijn.
De eigenaren van Plank schrijven op Facebook zich op andere dingen te gaan richten. Een van de eigenaren is ook actief bij Bassment en de andere gaat zich focussen op de Fysiek Health Club, een personal training studio met fysiotherapie. “Om jullie te bedanken, willen we je graag uitnodigen voor 17 augustus om nog 1 keer het glas te heffen en er een mooi eindfeestje van te maken!”, aldus de eigenaren.
Gekoppelde berichten
Borrelcafé Plank aan de Voorstraat is geopend: ‘Alleen het barblad is hetzelfde gebleven’
Het voormalige studentencafé Jij & Wij aan de Voorstraat is omgetoverd tot borrelcafé Plank: een…
9 Reacties
ReagerenVerloop onder de horeca is wel aardig groot. Overkill ?
@katja: zijn steeds dezelfde “ondernemers” die kroeg verkopen, verbouwen, hernoemen, aankopen etc. Wat denk je zelf dat ze aan het doen zijn?
@Katja : Dat heet ondernemen, soms lukt het, zo niet dan start of begin je iets nieuws.
Gerben, wil je een andere naam gebruiken? Ik ben de echte gerben.
Hallo gerben, er zijn meer fikkies die hondje heten 🙂
Duic is maar druk met al die horeca zaken die sluiten, openen, van concept veranderen e.d.
Je verwacht het niet, nieuws over horeca in de categorie horeca ?
Pasgeleden voor het eerst bij Plank geweest en prima ervaring mee. Succes nieuwe eigenaren.
Groet,
Gerben
Het concept sloeg de Planck nogal mis. Vaak te weinig personeel waardoor je wel erg lang op je drankje moest wachten omdat de medewerker(s) druk was/waren met het maken van de borrelhapjes. En wachten willen we niet echt in Nederland