Botsing tussen politiewagen en personenauto in Utrecht, Koningin Wilhelminalaan afgesloten Botsing tussen politiewagen en personenauto in Utrecht, Koningin Wilhelminalaan afgesloten

Botsing tussen politiewagen en personenauto in Utrecht, Koningin Wilhelminalaan afgesloten

Botsing tussen politiewagen en personenauto in Utrecht, Koningin Wilhelminalaan afgesloten
Een personenauto is op een politiewagen gebotst op het kruispunt van de Beneluxlaan en de Churchilllaan/Koningin Wilhelminalaan in Utrecht. Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur. De Koningin Wilhelminalaan is tijdelijk afgesloten.

Een personenauto is op een politiewagen gebotst op het kruispunt van de Beneluxlaan en de Churchilllaan/Koningin Wilhelminalaan in Utrecht. Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur. De Koningin Wilhelminalaan is tijdelijk afgesloten.

Twee politiewagens kwamen met zwaailichten op het kruispunt af, onderweg naar een melding. De bestuurder die op de Beneluxlaan vanuit noordelijke richting kwam aanrijden, zou de politie niet (op tijd) hebben opgemerkt.

De personenauto heeft een van de politieauto’s flink geschampt. Bij die politiewagen zijn de airbags geactiveerd. Ook is er stevige blikschade aan beide voertuigen. Een traumahelikopter en brandweer waren opgeroepen, maar konden al snel rechtsomkeert maken. Niemand raakte gewond.

De Koningin Wilhelminalaan is vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten.

 

11 Reacties

Reageren
 1. Len

  De politie was in elk geval snel ter plaatse!

 2. Rob H.

  Daar had dus ook gewoon een fietser, het slachtoffer kunnen wezen, want als je een zwaailicht en sirenes over het hoofd ziet…

 3. Jankanerwatvan

  @Rob H.: al zijn fietsers niet de meest sociale dieren in het verkeer, ik zie ze niet vaak op de autorijbaan door rood over een kruispunt knallen.

 4. Geenstijl@Utrecht

  Vaak is een zwaailicht een carte blance om eens flink te scheuren door rood licht, vóór de politie,zeker de jongere garde die net droog achter hun oren zijn,en behoorlijk eigenwijs.

 5. Lombokker

  Als je twee politieauto’s met zwaailichten en sirenes niet opmerkt hoor je niet in een auto te rijden. Je telefoon voor het instappen op vliegtuigstand zetten wil ook nog wel eens verschil maken.

 6. Scherpschutter

  @Lombokker

  Er staat nergens in het artikel dat de politieauto de sirenes aan had. Er staat alleen dat de politieauto de zwaailampen aanhad. Wellicht dat dat hier juist wel het probleem is geweest…

 7. LvP

  @geenstijl

  De politie heeft strenge regels als het gaat om rijden in noodsituaties. Er blijft een maximum snelheid voor de bestuurder. Dit wordt ook meegenomen in de opleiding. Mocht je getuige zijn van een ‘carte blache’ situatie in jouw ogen zou ik hiervan een melding maken.

 8. WvR

  @Rob H.:
  Sirenes kun je niet zien, maar anders dan dat: Ja het had een fietser kunnen zijn.
  Of een voetganger.
  Of een dier.
  Of een lantaarnpaal.
  Wat is je punt precies?
  Dat als je sirenes niet hoort of zwaailichten niet ziet, er ongelukken kunnen gebeuren?

 9. Koel Hoofd

  Gezien de de plastic en blikschade gingen ze beiden niet echt hard meer.
  Anders was de ravage wel veel groter geweest.

 10. Rob H.

  @WvR: Het toont nog maar eens aan hoe onzorgvuldig en onbekwaam de gemiddelde automobilist, zich met een dikke ton staal, door het verkeer begeeft. Als kwetsbare verkeersdeelnemer ben je helemaal kansloos bij zoveel onontlettendheid.

 11. WvR

  @Rob H.:
  “…Het toont nog maar eens aan hoe onzorgvuldig en onbekwaam de gemiddelde automobilist, zich met een dikke ton staal, door het verkeer begeeft…”
  Nee, dat doet het niet.
  Het toont zelfs niet aan dat deze automobilist zich onzorgvuldig en onbekwaam in het verkeer begeeft.
  Tenzij statistiek niet je sterkste onderdeel is.
  Of zelfs helemaal niets van statistiek begrijpt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).