Bouw 400 studentenwoningen Utrecht Science Park begonnen Bouw 400 studentenwoningen Utrecht Science Park begonnen

Bouw 400 studentenwoningen Utrecht Science Park begonnen

Bouw 400 studentenwoningen Utrecht Science Park begonnen
Foto: Bas van Setten
De bouw van 400 studentenwoningen op het Utrecht Science Park is begonnen. Naar verwachting kunnen de eerste huurders eind april al verhuizen.

De bouw van 400 studentenwoningen op het Utrecht Science Park is begonnen. Naar verwachting kunnen de eerste huurders eind april al verhuizen.

Het complex wordt in het weiland bij de Bolognalaan gebouwd en moet er voor een periode van 15 jaar blijven staan. De woningen worden gemeubileerd opgeleverd en zijn voor studenten van de Universiteit Utrecht (UU).

Naast studio’s komen er in het wooncomplex ook gezamenlijke ruimtes. Zo komen er studieplekken en een wasserette. Ook zal er genoeg plek zijn om fietsen te stallen en is er in het plan rekening gehouden met groen.

(Inter)nationale

Het is nog altijd lastig voor studenten om een woning in de stad te vinden. Hoewel de UU geen huisvester is, wil de instelling studenten wel graag helpen. Daarom heeft de universiteit  het terrein beschikbaar gesteld voor de bouw van tijdelijke studentenhuisvesting.

De UU wil de komende 15 jaar veel meer woningen hebben op het Utrecht Science Park. Daarmee moet het aantal bewoners groeien van de huidige 2.500 naar 5.000.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  En waar gaan de schaapjes heen die hier rondliepen?

 2. Toine Goossens

  Die zijn op het droge.

 3. Esrin W.

  Uitstekend. Dan kunnen ze daar net zo lang lam lallend en brullend hun fiets van het slot halen en op slot zetten en maar blijven staan zo lang ze willen. Dit gebeurt dan niet meer in de stad. Ik zou zeggen “volbouwen” dat De Uithof (wie kwam in hemelsnaam op dat geforceerde Science Park om die uithoek wat meer cachet te geven?)

 4. wollie

  @erwin: oeh ah shoarmaaaaah!

 5. Hetty

  Jammer, dat de woningen maar 15 jaar blijven bestaan. Ik neem aan, dat er na die 15 jaar nog steeds studenten zullen zijn, die woonruimte nodig hebben.
  De schaapjes, die Erwin noemt, zijn waarschijnlijk naar een andere weide verhuisd.

 6. Koel Hoofd

  @ Erwin, naar de slacht en verkocht als biologisch vlees?

  Maarre, hoezo slechts 400 studentenwoningen en niet 4.000?
  400 studentenwoningen is een druppel op een gloeiende plaat waaronder het vuur door het bestuur van UU lekker hoog wordt opgestookt vanwege het perverse verdienmodel wat is ingesteld door de landelijke politiek waardoor ook de locale politiek zoveel mogelijk studenten wil huisvesten. En zo is het circeltje weer rond.

 7. Bernhard

  Goed dat er meer studentenwoningen op de Uithof komen.

 8. Bill

  Paar woontorens van 100-150 meter met studentenwoningen zetten meer zoden aan de dijk. Houd je ook nog wat leefruimte op het 0-niveau voor recreatie etc..

 9. Karel

  Maar geen plek voor een echtd uprmarkt. Er wonen en werken immers maar een paar duizend man 🤔

 10. Tim

  Eigenlijk een schande hoe deze stad omgaat met studenten, het lijkt wel of hun woningnood totaal niet serieus wordt genomen. Recent zijn vrijwel alleen panden erbij gekomen die in handen zijn van grote huisjesmelkers, bij de Archimedeslaan wordt lekker afgewacht wat er nou gaat gebeuren met de A27 en op een plek waar ruimte is voor veel, heel veel meer, komen slechts 400 woningen. En dat terwijl studenten het meestal niet breed hebben en zich gegarandeerd in de schulden steken. Wat moet het triest zijn om nu student te zijn.

 11. Wim

  En waarom niet meteen op de begane grond een echte supermarkt.

 12. cas

  @ Tim, weet je al hoeveel gebouwen er in de laatste 10 jaar voor studenten zijn gebouwd en nog komen?… Dat is niet niks. Je kan gewoon niet even een paar duizend kamers neerzetten. En de financiële positie van studenten geeft geen enkel recht.

 13. G. de Vries

  Voormalig terrein Ouderijn zhs: 577 studio’s voor studenten in een nieuwe woontoren van 23 verdiepingen hoog.
  Bron: https://www.nu.nl/utrecht/5372483/alsnog-studentenwoningen-terrein-ziekenhuis-oudenrijn.html
  Had dat lelijke witte ‘ding'( in de volksmond: k’nijnenhok) ook op de Uithof neergezet!

 14. Ruud Parée Meijer

  @ Tim ( 9:30 ) weet jij hoeveel woningen in en rond Utrecht verhuurd worden aan buitenlandse studenten?
  Studenten die met een pak geld binnen komen en blijkbaar moeiteloos extreme huurprijzen aftikken waardoor de Nederlandse student zo onderhand kansloos is op de woningmarkt?
  Nederlandse studenten met een klein beurs hierdoor noodgedwongen bij ouders thuis moeten blijven wonen en dagelijks een lange reistijd hebben.

  Waar ik eerder over val is dat het complex voor de tijdsduur van 15 jaar moet blijven staan.
  Zijn er over 15 jaar dan géén studenten meer in Utrecht die dringend woonruimte nodig hebben?

  Voor een periode van slecht 15 jaar kan ik niet bepaald duurzaam vinden, en dit in een tijd waar op vele plaatsen in ons land een bouwstop heerst, in 2030 er een woningtekort in ons land zal zijn opgelopen tot 1,5 miljoen woningen, de kans dus groot is dat die zelfde student die nu een woning krijgt toegewezen na haar/zijn studie opnieuw te maken zal krijgen met een gebrek aan woonruimte.

 15. Carlos

  Waarom zou je in godensnaam een studentencomplex bouwen wat maar 15 jaar blijft staan?? Totaal geen lange termijn visie hier…

 16. Victor

  Die periode van 15 jaar zal genoemd zijn als smeermiddel om de vergunningsverlening te vereenvoudigen. Over 13 jaar kan prima eens procedure worden gestart om een verlenging af te geven. Als er dan nog steeds woningnood heerst zal dat geen probleem zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).