Bouw De Nieuwe Defensie start in februari; Nog geen kwart van de huizen is verkocht Bouw De Nieuwe Defensie start in februari; Nog geen kwart van de huizen is verkocht

Bouw De Nieuwe Defensie start in februari; Nog geen kwart van de huizen is verkocht

Bouw De Nieuwe Defensie start in februari; Nog geen kwart van de huizen is verkocht
Het terrein waar de nieuwe wijk komt. Foto uit 2018.
De bouw van de eerste huizen in De Nieuwe Defensie begint in februari 2021, ondanks het trage verloop van de huizenverkoop. De bouw begint met de huizen in blok 1A. Voor blok 2 moeten de eerste palen in maart de grond in.

De bouw van de eerste huizen in De Nieuwe Defensie begint in februari 2021, ondanks het trage verloop van de huizenverkoop. De bouw begint met de huizen in blok 1A. Voor blok 2 moeten de eerste palen in maart de grond in.

De ontwikkelaar schrijft op de website dat de bouw begint als 70 procent van de woningen is verkocht, maar het lijkt erop dat dat niet gehaald gaat worden. Momenteel is nog geen kwart van de huizen verkocht, maar desondanks gaat de bouw van start.

In blok 1A en 2 moeten 90 woningen komen. Daarvan zijn er nu, sinds de start van de verkoop in juni, 19 verkocht. Dat is één meer dan een maand geleden. 25 huizen zijn ‘in optie’, een periode waarin een woning vrijblijvend voor een mogelijke koper gereserveerd wordt. Het project telt nog 46 beschikbare woningen, meer dan de helft van het totaal.

Ontwikkelaar BPD zei in november al tegen DUIC dat de verkoop minder hard gaat dan ze hadden gehoopt, maar dat er nog steeds huizen worden verkocht. BPD ging er toen ook vanuit dat er geen vertraging zou komen.

“Het is gebruikelijk dat woningen in dergelijke projecten gedurende de bouw worden verkocht. Gelet op de goede locatie en de kwaliteit van De Nieuwe Defensie, hebben wij er alle vertrouwen in dat dit hier ook het geval zal zijn”, aldus een woordvoerder van BPD destijds.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor verbaast het niks met die prijzen.

 2. Scherpschutter

  Hoe kan dat nou? Zelfs in de ergste woningcrisis aller tijden wil niemand in een jaar 1900 Groenlinks wijk wonen? Zelfs niet in de goedkoopste huizen van 3.5 ton?

  Nou moe….

 3. G.H.

  @Scherpschutter: voor die (ruim) 3,5 ton krijgt u als ‘huis’ een tweekamer-appartement; ik vind het eerder wonderlijk dat een deel daarvan desalniettemin is verkocht….

 4. Pieter

  Volgens mij zijn de huizen te goedkoop. Juist de allerduurste gaan als warme broodjes over de toonbank zo te zien!

 5. Jeroen

  DUIC gaat straks ook een reporter naar autobedrijf Louwman sturen om te glunderen welke dure auto’s nou nog steeds niet verkocht zijn. Ja, deze huizen zijn niet voordelig. Maar die prijzen komen vast niet uit de lucht vallen.

 6. JdV

  350k tegen 2% rente is 600 euro per maand bruto. Nog wat aftrek wegens belastingteruggave, zeg 150 euro. Netto dus 450 per maand. Komt nog wat OZB etc bij uiteraard. Maar vergeleken met de huren in de wijk (850 euro voor vergelijkbare grootte) niet duur.

 7. G.H.

  @JdV: Als u het zo stelt valt het nog alleszins mee inderdaad. Wat is volgens u dan een mogelijke verklaring voor de trage verkoop?

 8. Koel Hoofd

  Conclusie: er worden woningen gebouwd op een locatie welke beide niet aan de wensen van potentiele bewoners voldoen. Het zijn immers geen huizen maar peperdure flats in een stuk niemandsland waar niets te beleven is. De ecobubbel is doorgeprikt door de consument.
  Dus men moet terug naar de tekentafels en erkennen dat ze luchtkastelen bouwen.

  Kortom, wat de gemeente wil komt totaal niet overeen met wat de bevolking wil.
  Losgezongen van de realiteit dus. Nog krap 16 maanden en dan zijn er weer verkiezingen!

 9. Utrechter

  @JdV: vergeet niet dat je geheid verlies gaat draaien op een eventuele verkoop, gezien aan de lage populariteit. Daarnaast zit je vast warmtepomp die je na 10 jaar mag vervangen tegen kosten van €15.000. Het totaalplaatje is simpelweg beroerd. En je kunt er niet parkeren dus als je een baan hebt waarvoor je helaas moet rijden, dan kijk je ook wel uit dat je hier koopt. Voor hetzelfde geld krijg je betere woningen in één van die andere mooie wijken die Utrecht rijk is.

 10. Wabe

  @JdV volgens mij mis je in jouw berekening de verplichte aflossing van de hypotheek. En kom je al snel rond de 1000e p/m uit met 350k.

 11. Potentiële koper

  Misschien schrikken kopers van de prijs van de parkeerplaats van meer dan 30.000,- ? Die staat ergens onderaan de prijslijst maar komt er wel even bij. Een parkeerplek, niet een garage.

 12. jan

  donut grafieken geven slecht de verhouding weer. maakt gewoon eens staafdiagrammen. Dit zegt toch bijna niks die plaatjes. er staan zelfs geen percentages in. het is een soort van “ik moet gegevens opleveren maar wil niet volledig transparant zijn” diagram

 13. De count

  Wabe, aflossing moet je zien als “sparen”. Zodra je alles afgelost hebt, bezit je het huis met waarde X. Rente is huur van het geld. Daarom klopt de vergelijking wel. Na 30 jaar huur betalen bezit je niks. Na 30 jaar hypotheekrente ook niet. Na 30 jaar aflossing wel.

 14. Rivierenwijk

  Aan de andere kant van de (al bestaande) brug – met een loopje van circa driehonderd meter – kunt u gelukkig uw auto gratis openbaar neerzetten.

 15. JEroen

  Meer dan 350k, en dan in een betongriebus wonen waar je niet eens een eigen oprit, tuin of iets van dien aard hebt. Geen wonder dat niemand daar wil wonen.

 16. Pee

  Zo zie je maar dat de praktijk anders uitpakt dan wat men in theorie bedacht had.

 17. WvR

  @JdV:
  600 euro bruto op 350K? Nog niet misschien.

  Zelfs de meest simpele berekening, zonder rente, kraakt aan alle kanten.
  Af te betalen bedrag: 350.000 euro
  Af te betalen per maand: 600 euro
  Rente: 0%
  Kost je 49 jaar om de 350k volledig af te lossen.

  Het is al weer een jaar of 5 terug sinds ik m’n huidige huis kocht, dus was niet helemaal meer up-to-date, en heb voor de gein een paar berekeningen ingevuld.
  Zonder enige inleg, overwaarde of wat dies meer zij, kost 350.000 euro ergens rond de 1200 per maand bruto.

 18. Bill

  Er is anders flink wat in optie, en als dat gebied wat meer tot ontwikkeling komt zijn die woningen zo weg.

 19. De count

  Wvr, je moet huur vergelijken met een aflossingsvrije hypotheek, anders ben je appels met peren aan het vergelijken.
  350k x 2% / 12mnd = 583 euro.

 20. WvR

  @De count:
  Volgens mij mag max 50% van de hypotheek maar aflossingsvrij zijn?
  Dus +/- 300 voor het aflossingsvrije deel van 175.000
  En +/- 600 voor het annuiteiten (of wat dan ook) van 175.000.

  Nog altijd 900,= per maand. Geen 600.

 21. trol

  Je mag nog steeds 100% aflossingsvrij doen. Echter heb je dan geen aftrek. Maar die is met de huidige rentestand toch nihil.

  Zelfs als je met verlies verkoopt (wie heeft ooit bedacht dat je altijd winst moet maken) niet heel veel geld op het moment. Je kan altijd sparen op een andere manier. Alleen moet je voor 350k wel een redelijk salaris hebben, wil je dat kunnen lenen.

 22. WvR

  @trol:
  Ah, dank, wist ik niet, dacht dat alles tegenwoordig een “aflossingscomponent” moest hebben.

  Dan komt het aardig in de richting van de 600,= van JdV

 23. John

  Voor starters of singles zijn deze woningen onbetaalbaar, zelfs voor een standaard appartementje ligt de prijs al rond de 300K. De ontwikkelaars rekenen zich rijk terwijl de bevolking dat niet is. Jammer.

 24. 3512

  Uiteindelijk zullen ze wel verkocht worden toch. Bij nieuwbouwproject Wisselspoor gingen de grotere woningen ook niet snel. Groot huis = vaak gezin = vaak auto = vaak geen interesse autoluwe dichtgebouwde woningbouwprojecten. Daarnaast is het merwedegebied is nu nog wel een erg troosteloos stukkie stad. Dus Groenlinkse autodelende elite… sla je slag!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).