Bouw Galaxy Tower bij Jaarbeursplein vertraagd Bouw Galaxy Tower bij Jaarbeursplein vertraagd

Bouw Galaxy Tower bij Jaarbeursplein vertraagd

Bouw Galaxy Tower bij Jaarbeursplein vertraagd
De bouw van de Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein, waar ook Amrâth een hotelvestiging in gaat openen, gaat minder snel dat gehoopt. De geplande opening zit er dit jaar niet meer in.

De bouw van de Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein, waar ook Amrâth een hotelvestiging in gaat openen, gaat minder snel dat gehoopt. De geplande opening zit er dit jaar niet meer in.

In de zomer van 2018 startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotel met meer dan 250 kamers komt op de eerste zeven verdiepingen. Boven het hotel komen ruim 300 vrije sector huurwoningen.

Eigenlijk had het gebouw in juni van dit jaar klaar moeten zijn. Ondertussen is duidelijk dat die streefdatum niet meer gehaald gaat worden.

Openluchthotel

Hotelier Giovanni van Eijl laat weten dat de bouw nu wel voorspoedig loopt, maar dat het gewenste tempo inderdaad niet door de aannemer behaald wordt. “Het casco van het hotel is nu af en er is begonnen met de eerste lagen van de woningen. Ik heb weleens gegrapt om er anders maar een openluchthotel van te maken. Dan kunnen we spoedig open.”

Van Eijl zegt dat het een combinatie van factoren is waardoor de bouw trager loopt; materiaal, personeel en middelen. Maar hij noemt ook een voordeel, namelijk de door hem zo betitelde klimaatverbeteringen: “De bomen staan al in bloei en het vriest tegenwoordig minder hard, dus we hebben minder last van vorstverlet gehad.”

Dit jaar moet het casco van het pand nog klaar zijn, dan is volgend jaar ook nog nodig voor afwerking. Een precieze openingsdatum kan Van Eijl niet noemen.

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Jammer dat dit nu voor 300 toekomstige bewoners langer wachten gaat worden. Slecht voor de doorstroming.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Op grote hoogte in het centrum wonen gaat hele hoge vrije sector huren geven.
  Immers, prijsvastgoed = locatie, locatie, locatie
  Welke doorstromer is bereid om dat voor een flat omringd door andere flats en enkel bereikbaar met OV en fiets te betalen?
  Ik denk eerder dat het externe instromers zullen zijn die in de gebouwen ernaast werken bij internationale bedrijven.

 3. RABE

  Het lijkt wel op de oude parkeergarage.
  Daar kun je ook mensen onderbrengen.
  Muurtjes, aan en afvoer water, elektra.
  En ramen.
  En zo kunnen er mensen wonen, want in die regio kun je toch niet met de auto komen, dus staat de garage leeg.

 4. Tuindorper

  @Koel Hoofd
  Ik!
  Ik zal graag als doorstromer (nu 2 onder 1 kap in Utrecht Oost) best wel willen doorstromen naar een mooi penthouse in die toren.
  Ik zal er geen problemen mee hebben om m’n auto weg te doen, Station is op twee keer vallen afstand.

 5. Jeff

  Ik verwacht vooral veel expats hier .. dicht bij station en bedrijven en een enorm hoge huur.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).