Bouw toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen | De Utrechtse Internet Courant Bouw toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen | De Utrechtse Internet Courant

Bouw toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen

Bouw toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen
De bouw van het grote Amrath-hotel aan het Jaarbeursplein met zo’n 250 kamers en daarboven nog 317 woningen kan gaan beginnen. Wethouder Everhardt heeft maandag de laatste overeenkomst getekend met de eigenaren van de hotelketen. In 2021 moet het gebouw klaar zijn.

De bouw van het grote Amrath-hotel aan het Jaarbeursplein met zo’n 250 kamers en daarboven nog 317 woningen kan gaan beginnen. Wethouder Everhardt heeft maandag de laatste overeenkomst getekend met de eigenaren van de hotelketen. In 2021 moet het gebouw klaar zijn.

Het wordt een luxe viersterrenhotel, aan de entree van de Jaarbeurs, met een bar, restaurant, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops. Boven het hotel komen 22 verdiepingen met appartementen. De toren wordt zo’n 90 meter hoog. Er komen zo’n 330 vrije sector huurwoningen, studio’s, appartementen en bovenin penthouses. De bewoners kunnen gebruikmaken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellnessruimte.

In de kelder van het gebouw komt een parkeerfaciliteit voor de bewoners. Voor het parkeren van bezoekers van het hotel en de woningen wordt gebruik gemaakt van de Jaarbeurspleingarage. Het hotel zal zich vooral gaan richten op de zakelijke markt. In april wordt de grond bouwrijp gemaakt, in 2021 moet het gebouw klaar zijn.

26 Reacties

Reageren
 1. Johan van der Mey

  Echt een gebouw voor de rich en famous dus. Weer een stap richting “pretpark Utrecht”

 2. Sjonnie

  Wat is er mis met,,,rich and fameus?

 3. Rietje

  Brrr…

 4. Alex

  @Johan.
  Pfff. Waarom nou weer pretpark? Er kan in deze stad ook niets meer gebouwd worden, zonder zure opmerkingen. Je had vast liever een haringkraampje, of krantenkiosk gezien daar.

 5. Lombokker

  Mooi plan. De lelijke voorkant van de Jaarbeurs krijgt daarmee een face lift. Ook krijgt het Jaarbeursplein er een stukje wand bij waardoor het meer als plein gaat voelen. En eindelijk eens een goed hotel aan deze kant van de stad. Concurrentie voor NH.

 6. Freek

  Vind het wel vet hoor dat Manhattan aan het spoor. Laten we dan meteen wat ambitieuzer zijn qua hoogte en die 90 meter loslaten

 7. Tante saar

  Fijn hè, zo,n leuk “links” gemeentebestuur die er echt voor “de gewone man ” zijn.

 8. WP

  Ben benieuwd wanneer het nieuwe jaarbeurspleingebouw van start gaat. Daarover is het oorverdovend stil…. Dit gebouw en het hotel gaan het plein pas echt goed afmaken lijkt mij.

  En inderdaad er mogen nu ook wel wat hogere gebouwen komen!

 9. Angelique

  Ik zou er best graag willen wonen, ben ik nu famous?

 10. C

  @freek

  Mee eens!

 11. Jaap

  Mooi pand. Wordt een mooi gebied. De Sijpesteijntoren klimt ook al naar 90 meter. Central Parc gaat ook dit jaar in aanbouw.

  Maar inderdaad hoogtijd voor iets hogere torens er tussen. 120 -130 meter zou voor een zoveel mooier en gevarieerder beeld zorgeb

 12. Peter

  Mooi gebouw met een woonfunctie , daar mogen meer van komen daar.
  En dan achter de muur van 90 meter gebouwen, hop door naar de 200 meter hoogte .
  Het zicht op een punt Domtoren is toch al onttrokken, beter de hoogte in dat nog meer grond opofferen aan de randen van de stad.

 13. herman

  Nu nog een keer wat doen aan dat enorme afschuwelijke betonnen monster ook wel Beatrixgebouw geheten.

  Dit gebouw is zo groot en lelijk dat het het complete gebied blokkeert en domineert. Zelfs een nieuwe glazen gevel er tegen plakken gaat dit niet oplossen.

  Kan de gemeente niet een onderzoeksbureau omkopen en een flut wetenschappelijk rapport op laten stellen dat dit gebouw in elkaar dreigt te storten en met spoed slopen de enige oplossing is?

 14. Bill

  @Herman: Beatrixgebouw slopen? Eeuwig zonde, dit gebouw moet op de monumentenlijst, is een relikwie uit z’n tijd.
  Dat er wat aan de buitenkant moet gebeuren , ok. Wellicht intensiever gebruikmaken van het grote dakoppervlak? (stadstuinen, dakkassen, stadslandbouw, etc…)

 15. Bouw Groots

  Gedver, die grens van 90 m elke keer. Wie heeft dat toch bedacht. De hoogte in!

 16. Herman

  @Bill, bewaren op de monumentenlijst is alleen een optie als het een bijzonder en uniek gebouw is.
  Als je eens een kijkje gaat nemen in het gebied dan zie je dat et stikt van betonnen klompen beton. Enige verschil is dat het Beatrixgebouw los staat en de rest in elkaar verweven.

 17. Jan

  Het begint een mooi grootstedelijk gebied te worden aan deze zijde van het spoor. Tijd om van de 90 meter grens af te gaan. Heb je bovenin vanaf je woning/kantoor nog zicht op de dom ook 😉

 18. Ramon

  Herman,

  Het Beatrixgebouw is zeker het bewaren waard. Even de gevel reinigen en het kan weer jaren mee. Het is een uniek gebouw en verdient respect. Er zijn plannen om het te renoveren ik hoop dat het niet te rigoreues gebeurt net als met de Neudeflat

 19. Leon

  Hoop dat ze voor de variatie en dynamiek een woontoren van 120 t/m 140 in dat gebied bouwen. Vind het best mooi zo’n hoogbouwcluster. Hoop dat de polktiek nu eens van dat oude dogma afkomen met niet hoger dan de Dom.

 20. Noel

  Daar is Leon, onder 1 van zijn aliassen ook weer.

  Hij krijgt me toch een strakke plasser van hoogbouw en dat moet hij nu al jaren in werkelijk ieder topic over hoogbouwplaatsen. Altijd volgens hetzelfde dogma.

  Ik vind hoogbouw trouwens ruk. Het zorgt voor schaduw en windgaten en dat is niet aangenaam op straatniveau als voetganger of fietser. Simpel. Hoogbouw wordt ook vaak tegen elkaar of voor elkaar geplaatst, zodat je uitzicht ook snel weg is. Je uitzicht is dan het appartement van de overbuurman lekker chip bij je raam. Je hoort ook altijd wel de geluiden van de lift doorklinken in de verschillende appartementen. En dan heb je als je geluk hebt een mini-mini balkonnetje, waar je nooit op zit, omdat het te klein is of omdat je inkijk hebt. Top.

 21. R_Utrecht

  Mooi gebouw. Van die 90m limiet gaat Utrecht wel nog heel veel spijt krijgen. Over een paar jaar gaat men verbaasd zijn dat de politiek dit heeft afgedwongen, want dit gebied heeft zoveel meer potentie als je wat variatie aanbrengt. Hoeven echt geen torens van 200 meter te zijn, maar speel gewoon een beetje met de hoogte tot max 120/ 140. Daar leent dit gebied zich perfect voor en daar wordt het esthetisch zoveel aantrekkelijker door.

 22. Leon

  NOEL
  Daar is Leon, onder 1 van zijn aliassen ook weer.

  Wat een onzin, ik heb geen aliassen en reageer hier mogelijk eens per 2 of 3 maanden. Kan Duic zo bevestigen met mijn IP adres lijkt mij.

  Jou opmerking is suggestief en in die zin best wat treurig. Net als dat ingestelde hoogbouwlimiet

 23. Henk Westbroek

  Het referendum over ons centrum – opkomst 70 % – gaf als uitsluitsel dat het nieuwe centrum laagbouw en veel groen moest hebben. Leefbaar Utrecht, PvdA, VVD en CDA beloofden de uitkomst te respecteren. Dat deden ze vervolgens niet. Dit is een van de vele redenen waarom 45 van de 100 stemmers bij de gemeenteraadsverkiezingen thuis bleven.

 24. Frits

  Als we de Domtoren nou eens slopen, dan is alles hoger dan de Dom.

 25. Ramon

  En de bouw is gisteren begonnen. Eerst de parkeergarage en vanaf december de lucht in

 26. Jeroen

  @Henk Westbroek dat is een volledige karikatuur van versie A van het referendum. Het stationsgebied als een parkachtige dorpslandschap. Terwijl er slechts stond: “Het stadshart oogt ruim en heeft minder hoogbouw dan in Visie 1.” Zoveel verschilden visie 1 en visie A niet van elkaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).