Bouw ‘The Accelerator’ begonnen op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant Bouw ‘The Accelerator’ begonnen op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant

Bouw ‘The Accelerator’ begonnen op Utrecht Science Park

Bouw ‘The Accelerator’ begonnen op Utrecht Science Park
Ontwerp The Accelerator. Foto: Stichting Utrecht Science Park
Op Utrecht Science Park is men begonnen met de bouw van ‘The Accelerator’. Het nieuwe gebouw moet hét innovatiecentrum van het USP worden. De locatie zal meerdere bedrijven gaan huisvesten, allemaal werkzaam in de levenswetenschappen. De oplevering staat gepland voor 2022.

Op Utrecht Science Park is men begonnen met de bouw van ‘The Accelerator’. Het nieuwe gebouw moet hét innovatiecentrum van het USP worden. De locatie zal meerdere bedrijven gaan huisvesten, allemaal werkzaam in de levenswetenschappen. De oplevering staat gepland voor 2022.

The Accelerator moet een ‘multi-tenant Life Sciences’-gebouw gaan worden. Binnen moet ruimte komen voor het ontwikkelen van onder andere nieuwe therapieën voor kankerpatiënten. Om dat mogelijk te maken komt er een auditorium voor 250 personen, faciliteiten om elkaar te ontmoeten, vergaderruimtes en een restaurant.

De biotechnologiebedrijven Genmab en Merus zijn de initiatiefnemers en voornaamste gebruikers van het gebouw. De ontwikkelaar Kadans Science Partner verzorgt de bouw. Naast Genmab en Merus gaat The Accelerator plaats bieden aan verschillende bedrijven die ruimte nodig hebben voor uitbreiding.

De Universiteit is blij met de uitbreiding van USP. Collegevoorzitter Anton Pijpers: “Life Sciences is een van de strategische thema’s van de universiteit. Er is vrijwel geen plek ter wereld waar zoveel toonaangevende instellingen en bedrijven op het gebied van Life Sciences op loopafstand bij elkaar zitten. The Accelerator is een prachtige aanvulling.”

7 Reacties

Reageren
 1. paul

  Zeer inspirende functie…maar qua Architectuur totaal niet beleefbaar…
  Een zeer gemiste kans !

 2. erwin

  saai gebouw zeg! gemiste kans.
  al die hippe engelse benamingen (The Accelerator, multi-tenant Life Sciences) veranderen daar niks aan…

 3. Ton

  U bedoelt ?
  “De Accelerator” ?
  Dat snapt een niet-Nederlandstalige ook nog wel, toch ?

 4. Koel Hoofd

  Nog even en niemand kan meer Nederlands op de Uithof.
  Is het nou echt zo moeilijk voor intelligente mensen om Nederlands te leren? Of is de intelligentia bezig om het Nederlands de geschiedenisboeken in te helpen? Dat laatste is een angelsaksische vorm van discriminatie die zeer ongepast is in Nederland waar inwoners 3 vreemde talen krijgen aangeleerd. Iets wat die engelstaligen niet kunnen omdat ze het makkelijker vinden om hun simpele taaltje opleggen aan de rest wereld. Het oude emperialisme in een nieuw jasje.

  Ben benieuwd of dat gebouw van binnen die ongezonde kantoortuinen heeft in het kader van multidisciplinaire samenwerking.

 5. Gajes

  In de wetenschap is het gebruikelijk in het Engels te communiceren omdat er enorm internationaal samengewerkt wordt en Engels nou eenmaal de taal is die door vrijwel alle betrokkenen gesproken wordt. Een groot deel van de werknemers die hier gaat werken is niet van Nederlandse afkomst. En in de toekomst is het doel ook internationaal te blijven werven en internationaal uitspreekbare namen te gebruiken, dat is nou eenmaal praktischer. In Nederland zelf hebben we niet genoeg mensen die precies de kwalificaties hebben voor de aangeboden banen binnen deze bedrijven.

  Ik snap ergens het sentiment van sommige conservatieven wel, maar dat is niet hoe de wereld werkt

 6. Angelique

  Ze bedoelen natuurlijk Bedrijfsverzamelgebouw De Versneller op De Uithof

  multi-tenant life science experience parks, mag ik een teiltje.

 7. wollie

  ze bedoelen natuurlijk ‘Le Accelerators’. in utrecht mixen we tegenwoordig frans met engels, enkelvoud met meervoud.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).