Bouw van 48 sociale huurwoningen op Dickensplaats in Oog in Al van start Bouw van 48 sociale huurwoningen op Dickensplaats in Oog in Al van start

Bouw van 48 sociale huurwoningen op Dickensplaats in Oog in Al van start

Bouw van 48 sociale huurwoningen op Dickensplaats in Oog in Al van start
V.l.n.r.: Nico van der Zee van Koopmans Bouwgroep, Henk Peter Kip van Mitros en wethouder Klaas Verschuure. Foto: Koopmans Bouw
Op de Dickensplaats in Oog in Al is Koopmans Bouw deze week begonnen met het bouwen van 48 sociale huurwoningen. De nieuwbouw bestaat uit 24 eengezinswoningen en een appartementenblok met 24 appartementen. 

Op de Dickensplaats in Oog in Al is Koopmans Bouw deze week begonnen met het bouwen van 48 sociale huurwoningen. De nieuwbouw bestaat uit 24 eengezinswoningen en een appartementenblok met 24 appartementen. 

Wethouder Klaas Verschuure sloeg deze week de eerste paal op de Dickensplaats de grond in. “Het is goed om te zien dat de woningbouw in onze stad gestaag doorgaat, ook in deze corona-tijd. Door deze nieuwbouw worden er betaalbare woningen toegevoegd in onze stad. Met de nieuwbouw is de herontwikkeling van Halve Maan Noord compleet”, aldus Verschuure.

De sociale huurwoningen, in handen van Mitros, komen op de plek waar eerder verouderde garageboxen, een garagebedrijf en acht woningen stonden. In de nieuwe appartementen komt een een lift en de appartementen krijgen een eigen aansluiting voor een scootmobiel. De eengezinswoningen krijgen zonnepanelen die warmte en elektriciteit opwekken.

De huizen worden vanaf begin volgend jaar aangeboden via Woningnet. De woningen moeten eind 2021 worden opgeleverd.

Bron: Gemeente Utrecht

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Een aansluiting voor een scootmobiel… Hoe veelzeggend is dat. Mensen moeten eens beter voor zichzelf gaan zorgen i.p.v. voor alles in hun leven maar te leunen op de overheid.

 2. Frits Boogaarts

  Bouw gaat van start… Hebben ze al toestemming van de gemeente om de populier te vellen ? Ik dacht dat de termijn om bezwaar te maken tegen dit vellen pas 5 december eindigt. En er is nogal wat bezwaar….

 3. Manou De R.

  Mooie Leidsche Rijn blokkendozen ontwerp weer. Nou ja: Leidsche Rijn ligt ook op een steenworpafstand hiervandaan.

 4. JdV

  @Manou: Als je niet eens je eigen woonlasten kan betalen en dus afhankelijk bent van subsidies die worden betaald door mensen die dat wel kunnen is design niet bepaald van levensbelang. Dat soort luxe is voorbehouden aan mensen die zelf hun lasten dragen. Sociale woningbouw dient functioneel en betaalbaar te zijn. Voor design ga je maar naar een architect en bouw je zelf wat. Op eigen kosten uiteraard.

 5. WvR

  @JdV:
  Blijft blijkbaar moeilijk voor mensen om zo iets simpels te bevatten.
  Maar wacht maar tot ze ontdekken dat er geen Barletti keuken in zit. Dat kon nog wel eens kamervragen gaan opleveren denk ik.

 6. Scherpschutter

  Een eengezinswoning als sociale huurwoning is in mijn beleving onbestaanbaar in een dichtbevolkte stad als Utrecht, waar de grond zo schaars is. Moreel volstrekt onverdedigbaar richting diegenen die deze gesubsidieerde vorm van luxe wonen mogen bekostigen: de belastingbetaler.

  We zijn uit het oog verloren wat het doel van een sociale huurwoning ook alweer is. Dit doel is om de economisch zwaksten in de behoefte naar een betaalbare primaire levensbehoefte te voorzien: EEN dak boven het hoofd. Uberhaupt: een dak. Niet een vijfsterren luxe woning op betere locatie met topvoorzieningen….

  Sociale huurwoningen behoren sobere torenflats te zijn aan de rand van de stad. Een fatsoenlijk dak boven het hoofd met alle basisvoorzieningen. Niets meer, niets minder. Sociale huurwoningen moeten ergens ook een prikkel vormen om jezelf te verbeteren in het leven! Als je voor een schamele 800 Eurie per maand een riante splinternieuwe eensgezinswoning voor het leven kunt huren op een AAA locatie, wat voor een prikkel heb je dan nog om van je -pakweg- 2.000 netto in de maand misschien 5.000 of 10.000 netto te maken? Waarom zou je uberhaupt nog zelf een woning willen bezitten? Onderhoud is ook nog inbegrepen….

  Eengezinswoningen als sociale huurwoningen: het was absurd, is absurd en zal altijd absurd blijven.

 7. wollie

  scherpschutter ziet graag londense toestanden, waar vuilnismannen, leraren en wijkverplegers anderhalf uur met het ov reizen om op hun werk te komen. top-idee :’(

 8. Architectuur Utrecht

  @jdv. Goede architectuur is niet afhankelijk van hoge bouwkosten maar van professionele kwaliteiten van de architect en het kunnen omgaan met het beschikbare budget.
  Een echte Architect voelt deze verantwoordelijkheid en liefde voor wat hij creëert en andere voor 50 jaar en langer tegen aan moeten kijken.
  Er zijn talloze voorbeelden van Archtectuur die bewijzen dat dit kan. En helaas vooral veel voorbeelden uit de 70 e jaren stads invullingen die schaamte loos slecht zijn zoals bij de Daalse Tunnel.
  De impressie is te klein om te kunnen beoordelen of deze gebouwen met aandacht voor goed Design zijn ontworpen ( Details en materiaal keuzes )

 9. Géénstijl @Utrecht

  Ieder volk krijgt wat het verdient, als je weet dat de bevolking blijft groeien door hoogopgeleide nieuwe Nederlanders moet je keuzes maken en moeten de sterkste schouders deze lasten dragen,met dank aan de VVD en coalitiepartijen 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).