Bouw van 90 meter hoge toren Central Park begonnen | De Utrechtse Internet Courant Bouw van 90 meter hoge toren Central Park begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Bouw van 90 meter hoge toren Central Park begonnen

Bouw van 90 meter hoge toren Central Park begonnen
Central Park (midden) staat tussen het Stadskantoor (links) en De Syp (rechts)
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De bouw van de 90 meter hoge toren Central Park is deze week begonnen. De kantoortoren komt tussen het Stadskantoor en de woontoren SYP te staan in het stationsgebied.

Het gebouw krijgt op 45 meter hoogte een transparante verdieping, een groene ruimte die het gebouw opdeelt in twee delen. Er komen geen woningen in het gebouw maar kantoren.

Er is weinig bouwruimte en daarom staan de bouwketen bovenop het dak van de parkeergarage van het Stadskantoor. De planning is dat Central Park in 2022 de deuren opent.

Lees hier wat er allemaal nog meer staat te gebeuren dit jaar in het stationsgebied.

Vanwege de beperkte ruimte wordt het dak van de garage Stadskantoor gebruikt. Bron CU2030.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. katja

  Over 10 jaar een teveel aan kantoren en weer ombouwen naar woningen. Maar wacht eens, er wáren toch al zoveel kantoren leeg die nog omgebouwd moeten worden ?
  Laten ze daar gaan zitten. En weer prachtige architectuur hoor, nog even en het Stadskantoor is helemáál niet meer zichtbaar.

 2. Roel

  Inderdaad katja, het stadskantoor, wat een paar jaar terug nog met veel bombarie was neergezet, en daadwerkelijk nog voor mooi door kan gaan, wordt ondertussen omringd door eensoortige woonwerkwinkeltorens. En zien we ergens nog een boom staan?

 3. Positivo

  @ Katja Zuurpruimpje

  mooi gebouw en een prachtige locatie. Leegstand komt meer omdat al het huidige kantoorvooraad sterk verouderd is! Zeg eens eerlijk wat zou jij kiezen nieuwbouw of een vervallen oude huis uit de jaren 60.

 4. Diagonaal

  @katja,

  Misschien wel goed ook dat straks het stadskantoor niet te zien is. Ik heb onlangs gelezen dat Eindhoven mogelijk de 4e stad van Nederland kan worden door het samenvoegen van gemeenten. Dan zou het stadskantoor in de vorm van een 4 (4e stad nederland) niet meer van toepasselijk zijn. 😉

  Ik ben overigens wel enthousiast dat ze daar een kantorenpark neerzetten. Locatie is echt top en door veel torens dicht bij elkaar te zetten voorkom je dat ze juist moeten uitwijken naar ander terrein wat veel meer verlies van groen tot gevolg heeft. Zolang ze maar niet het spoor oversteken is er weinig aan de hand.

 5. Bill

  En wéér eentje van 90 meter hoog!! Stap nou eens af van die hoogtelimiet, hoogbouwvisie aanpassen en ga hoger richting de 100-110 meter. ‘t Volgende kunnen we volgens de laatste plannen verwachten:
  Wonderwoods = 90 meter
  Amrath hotel = 90 meter
  Rijksverzamelkantoor = 90 meter
  Beurskwartier = 7 x 90 meter
  Jaarbeurspleingebouw = 90 meter

  Geweldig speels gezicht zal het vanaf een afstand worden… *not*

  Ga voor die afwisseling, dat zorgt voor een meer diverse skyline, en wordt t niet zo’n eentonige baksteen. En ja, minder hoog dan die 90 meter uiteraard ook prima, als het maar net zo’n mooie skyline wordt als die van de oude binnenstad…

  Over het ontwerp van dit kantoorgebouw gesproken, om te huilen. Kijk eens naar de andere grote steden, daar wordt pas echt geïnvesteerd in kwaliteit.

 6. MichielK

  Met de bovenstaande opmerking over het hoogtelimiet ben ik het helemaal eens. Maar verder begint de omgeving van het Jaarbeursplein toch wel erg mooi te worden. De herinrichting van het plein is boven verwachting mooi geworden, zeker ook omdat er eindelijk weer eens hoogwaardig groen terug gekomen is. En hoewel de architectuur van de nieuwe hoogbouw niet spectaculair te noemen is, is het zeker niet lelijk.

 7. Fred

  @Diagonaal
  Dat mogelijke plan van Eindhoven heb ook eens gelezen, maar ik denk niet zo gauw dat het werkelijk zo ver komt.
  De meeste van de omliggende gemeenten zien er geloof ik niet zo veel in.
  Dan nog, als het doorgaat komt Eindhoven op max 400.000 inwoners, nu nog wel groter dan Utrecht, maar straks niet meer.
  Opmerkelijk genoeg heette die burgemeester van Eindhoven destijds Jorritsma (ik weet niet of hij er nog zit), zou het een familietrek zijn ?
  Annemarie Jorritsma als burgemeester van Almere destijds sprak ook al van wilde plannen van Almere als vierde stad van het land.
  Stel dat Utrecht nu hetzelfde gaat doen, we trekken Nieuwegein, Zeist, Maarssen, Houten, Bilthoven er allemaal bij, dat zijn we ineens de tweede stad van Nederland…..Jippie….

 8. Herman

  Mooi al die torens!
  En wees gerust het stadskantoor is dermate kolossaal dat zie je altijd wel. Als dat gebouw altijd volledig zichtbaar moet zijn, moet je het in een weiland bouwen.

  Alles op 90 meter heeft ook zijn voordelen, geeft rustig beeld, soort tafelberg.

  Over de kwaliteit van architectuur kun je boeken volschrijven, maar ik zie niet dat het in Utrecht kwalitatief beter of slechter is dan in andere steden, zou ook niet weten waarom. Of er moet een complottheorie aan ten grondslag liggen?

 9. MJPD

  @Bill
  “Geweldig speels gezicht zal het vanaf een afstand worden”

  Lekker belangrijk dat het een speels gezicht is vanaf afstand. Daar hebben mensen die in het gebied wonen/wensen totaal niets aan, anders dan dat het een tochtgat wordt met al dat hoogbouw met weinig zonlicht.

 10. Platte Petten

  Tsja Bill. Allemaal 90 m hoog en dan ook nog allemaal die platte bovenkanten. Geen fatsoenlijke hoogtebeeindiging te zien. Afdeling stedenbouw, grijp in, zorg voor diversiteit.

 11. Martin

  @positivo Ik ben het helemaal eens met Katja. Ben ik zeker ook een zuurpruim.

 12. Leen

  Gaat er zeer mooi uitzien. Ook het vergrote jaarbeursplein is een positieve toevoeging aan de stad. Ik verwacht architectonisch veel van Wonderwoods. Verder hoop ik wel dat de 90 m hoogte voor de variëteit doorbroken word door b.v. jaarbeurspleintoren van 110 m hoog.

 13. Peter

  Ken geen stad waar zo’n beetje alle torens op zelfde hoogte worden gemaximaliseerd (90m). Meer variatie zou de skyline idd ten goede komen.
  Ondanks knusse karakter van Utrecht (groot dorp) vind ik het goed dat Utrecht als grotere stad ook variatie heeft in de type bouw. Modern business district bij CS en historische binnenstad richting het oosten van Utrecht.

 14. Pieter

  @ MJPD

  Spijker op z’n kop

  In hoogbouwsteden is het vaak helemaal niet prettig wonen.
  Wind, tocht, geen zon, wonen in hokjes en blokjes. Altijd gedoe met liften wordt trouwens ook wel eens vergeten.

  Leuk artikel uit de NRCm van toevallig gisteren.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/10/het-kapitaal-koloniseert-de-steden-steeds-meer-a3361060

 15. Johan

  @ Pieter

  De geïnterviewde begint het interview met de waarschuwing dat hij onzin zal uitkramen.

 16. w

  net als Napels, alle moderne lelijke hoogbouw bij elkaar nabij het station, zodat de aanblik van de historische binnenstad oostwaarts behouden blijft

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).