Bouw van Galaxy Tower op Jaarbeursplein in Utrecht bereikt hoogste punt Bouw van Galaxy Tower op Jaarbeursplein in Utrecht bereikt hoogste punt

Bouw van Galaxy Tower op Jaarbeursplein in Utrecht bereikt hoogste punt

Bouw van Galaxy Tower op Jaarbeursplein in Utrecht bereikt hoogste punt
De bouw van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein heeft dinsdag het hoogste punt bereikt. De bouw van de 90 meter hoge toren startte in de zomer van 2018 en had eigenlijk in juni dit jaar klaar moeten zijn. In april bleek al dat die datum niet gehaald ging worden.

De bouw van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein heeft dinsdag het hoogste punt bereikt. De bouw van de 90 meter hoge toren startte in de zomer van 2018 en had eigenlijk in juni dit jaar klaar moeten zijn. In april bleek al dat die datum niet gehaald ging worden.

In het gebouw komt een hotelvestiging van Amrâth, met meer dan 250 kamers op de eerste zeven verdiepingen. Boven het hotel, op de achtste tot de dertigste verdieping, komen ruim 300 vrije sector huurwoningen. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Bewoners van de appartementen kunnen straks gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, zoals de fitness en welness.

Tekst loopt door onder foto

Het bereiken van het hoogste punt had uitgebreid gevierd moeten worden, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Alle bouwvakkers die aan de toren werken, werden wel verrast met een feestelijke maaltijd op de bouwplaats. Op een later moment worden ze alsnog in het zonnetje gezet als dank voor hun werk, laat Amrâth woensdag weten.

De datum van de opening van de Galaxy Tower is nog niet bekend.

Foto: Amrâth

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. cas

  Ik dacht echt dat dit gebouw 105 meter hoog zou worden. Die hoogterestrictie vind ik goed zolang de nieuwe gebouwen dan maar concurreren in stijl, architectuur of andere elementen. Wij bouwt de hoogste vierkante blokkendoos is zo saai en inspiratieloos.

 2. Bill

  Deze toren verdient qua verhoudingen en footprint een hoogte van 150 meter oid, maar door die hoogtebeperking blijven het dikkere gebouwen.
  De stad zou in een nieuwe hoogbouwvisie toch echt eens de heroverweging moeten maken en voor meer hogere en slanke gebouwen moeten gaan in het stationsgebied. Ook verdienen die gebouwen een mooie kroon die een bepaalde waardigheid toevoegt in plaats van die saaie afgevlakte toppen die je nu vaak ziet.

 3. RABE

  Moeten we hier blij van worden??
  Ik vind het geen mooi gebouw.

 4. Utrechter

  De hoogte restrictie slaat echt nergens op. Nu krijg je een muur van lompe gebouwen die allemaal ongeveer even hoog zijn. Een paar slanke hogere torens zouden het gebied enorm goed doen en meer elan geven. Bijvoorbeeld een jaarbeurspleingebouw van 140/150 meter?

 5. Katja

  Waarom al die hoogbouw niet in de buitenwijken ? Scheelt enorme vervoersdrukte.

 6. Cico

  Tsja, het is een internationale hotelketen EN een wolkenkrabber. Bij beiden draait het altijd om efficiëntie, dus maximaal aantal €€€ per vierkante meter. Niet of het mooi is voor reguliere Utrechters. Het komt altijd neer op een grote doos met zoveel mogelijk hokjes erin.

 7. Berk

  Zo zonde dat die gebouwen niet hoger mogen worden inderdaad. Die Dom-restrictie zorgt ervoor dat we de saaiste skyline ter wereld krijgen. Echt een gemiste kans, maar past op zich wel weer bij conservatief Utrecht.

 8. Erwin

  @rabe: hij is nog niet af

 9. Hugo Aylva

  @Rabe, misschien eerst even afwachten tot de toren af is? Aan de zijkant kan je nu de eerste afwerking zien en die vind ik er vooralsnog veelbelovend uitzien. Ik ben er mee eens dat deze toren een hogere maximale hoogte had verdiend, maar al met al wordt dit denk ik wel een mooie blikvanger samen met buurman Wonderwoods.

 10. Aqua

  Een dergelijk gebouw moet minstens 200 mtr zijn, Utrecht skyline is/wordt een Tafelberg

 11. Joop

  Zoals al eerder gezegd, zeer jammer van die hoogtelimiet. Nu krijgen we allemaal lompe dikke torens van 90 meter, om het gewenste aantal m2 vloeroppervlak te krijgen gaat het in plaats van omhoog de breedte in, dus extra massief en lomp. Sentimentele onzin eigenlijk. Laat die limiet los (dat gaat in de toekomst toch wel gebeuren) en maak het jaarbeurspleingebouw en andere nog te ontwikkelen gebouwen slanker en hoger.

 12. Realist

  Juist perfect dat die hoogterestrictie er is en er geen ongebreidelde hoogbouw ontstaat met een nietszeggende skyline. De Dom staat nu als belangrijk cultuurhistorisch object nog steeds in het middelpunt.

 13. Koel Hoofd

  @Rabe
  Ik wordt er anders niet vrolijk van.

 14. RABE

  Kan nooit zo mooi worden als de architectuur van het oude stationsplein of de grachtenpanden.

 15. Herman

  Utrecht krijgt een unieke skyline, een soort tafelberg. Alles op 90 meter, bijzonder, kun je je ook mee onderscheiden.

 16. Harm

  Hoog zat toch? Snap niet waarom het hoger moet.

  Toen de plannen gemaakt werden was er een uitgebreidere plaat te zien. Valt me zowieso op dat de gemeente houdt van zich laten leiden. Volgen. Er was ooit een visie voor een tunnel daar, zodat er ruimte is voor voetgangers. Maargoed dat vergt sparen en langetermijn visie.

  De laatste vijf jaar staan in het teken van laten leiden door bedrijven (oliedollars van Amrath, klinkers in de straten en bomenkap). Echte financiële visie is er niet. Wel een lelijke rode bouwkraan.

 17. Alex

  Ik sluit me aan bij de mening om die restrictie qua hoogte te laten verdwijnen. Maar dat is nu helaas al te laat.

 18. Wim

  Het gaat er echt heel gek uitzien. Al die torens die precies 90 m hoog zijn. Kijk maar eens hoe het er nu al uitziet als je op de A12 vanaf Den Haag bij Harmelen naar Utrecht kijkt.

 19. GeeWee

  Bij dit soort topics is regelmatig kritiek op de bouwhoogte en hoogtebeperkingen. Voor m’n werk kom ik weleens op de Zuidas en daar staat een hele wijk met gebouwen tussen de 90 en 105 meter. Wat mij betreft is het best een mooie wijk geworden! Dat kan in Utrecht dus ook 😉

 20. Ooginaller

  @Katja: tenzij je er niet met de auto, maar met het ov naartoe wil. Zoals ik vermoed dat de meeste hotelgasten zullen willen. Of denk je dat toeristen naar utrecht voor Overvecht, Lunetten of Leidsche Rijn komen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).